Oto dowód że taka szmata nic nie daje, chwasty w najlepsze rosną, a roślinom tylko jest gorzej
Tuja też jest dwuliścienna, więc możesz spalić tuje także jeśli oprysk poleci na tuje.
Dzięki Martuś
Poza tym pojawiły się dwa nowe artykuły w krótkim czasie oraz dwa do czasopism: pierwszy o ogrodach preriowych do Magnolii i drugi o ogrodach cienistych wg obrazu malarza - do Werandy. To wcale niemało jak na mnie w szczycie sezonu Cztery art. w m-cu
mamtu, mam ten sam dylemat, bo tez chce siać w sierpniu. Aczkolwiek, chyba odpuszczę nawozenie przed tak jak radzi Gardenarium, tylko bede regularnie podlewal i kosil, zeby przed zima dobrze się ukorzenila. Ja tylko jeszcze nie jestem pewien co robic z tymi chwastami. Czy czekac az wzejda na tej mojej sypkiej ziemi wymieszanej z gliniastym podlozem!? I czym je wtedy ewentualnie zniszczyć?! Ktoś ma jakieś propozycje?
Na świetną kondycję trawnika, na pewno nie wpłynie to, czy było nawożenie przedsiewne, czy nie a raczej prawidłowa pielęgnacja przez cały sezon wegetacyjny aż do zimy.
Mało? Hmm... Szefowa mimo szczytu firmowego sezonu jest na forum niemal codziennie W dodatku - choć nie miało być - to jednak pojawiły się nowe fotki w Ogrodzie z lustrem Wystarczy przeanalizować posty:
Mam pytanie co do winobluszcza trójklapowego Veitchii - czy jeżeli posadzę sadzonkę w miejscu, które jest otoczone na około kostką zatem nie będzie miał szans kłaść się na ziemię i zapuszczać korzenie czy jest szansa, że z tej sadzonki po 10 latach będzie 20m pnącze przy sprzyjających warunkach? Czy może jest ryzyko, tak jak Danusiu pisałaś, że może pokryć cały dom - tzn, ta roślina wtedy wpuszcza korzenie w ściany, czy bardziej chodzi o to, że wpierw po ogródku się rozłazi, a następnie wspina do góry i trzyma się tylko wąsami podpór? Będę wdzięczna za rozwianie moich wątpliwości.