Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 22:10, 07 lip 2016

Margarete napisał(a)

Cudne zestawienie.....co to jest to na pierwszym zdjeciu takie niskie i tak intensywnie fioletowe, podobne kształtem kwiatu do tawułki ?

Astilbe, czyli tawułka

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:10, 07 lip 2016

Akacja napisał(a)
Danusiu czy szałwię gdy przekwitnie trzeba ściąć ?

Trzeba.

Instagram Ogrodowiska
miskka 22:21, 07 lip 2016

Co tam Danusiu u Ciebie? Ostatnio "mało" Ciebie tutaj na forum...
Zielona 11:27, 08 lip 2016

miskka napisał(a)
Co tam Danusiu u Ciebie? Ostatnio "mało" Ciebie tutaj na forum...

Mało? Hmm... Szefowa mimo szczytu firmowego sezonu jest na forum niemal codziennie W dodatku - choć nie miało być - to jednak pojawiły się nowe fotki w Ogrodzie z lustrem Wystarczy przeanalizować posty:

https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=gardenarium&search_in=posts&commit=Szukaj

Pozdrowienia, Danusiu
boguslaw_r_ 11:58, 08 lip 2016

Witam się pięknie kłaniam się nisko najbardziej zapracowanej kobiecie,
Danusiu mam problem z moim bukiem, ma sporo lat jest powyginany przez naturę, rósł przy drodze przy lesie i czasami przejechał po nim jakiś pojazd, znalazłem spodobał mi się od 4 lat rośnie u mnie,
w miejscach wygiętych przy ziemi zaczęła pękać kora pod nią spróchniała tkanka, wyczyściłem wszystko co było spróchniałe, spryskałem środkiem przeciw grzybowym,
dalej nie wiem co zrobić, słyszałem że takie ubytki są wypełniane gliną, nie jestem pewny a bardzo mi zależy aby go uratować, może masz jakiegoś dobrego pomysła pozdrawiam bardzo serdecznie. buziole.
Gardenarium 22:02, 09 lip 2016

Zielona napisał(a)

Mało? Hmm... Szefowa mimo szczytu firmowego sezonu jest na forum niemal codziennie W dodatku - choć nie miało być - to jednak pojawiły się nowe fotki w Ogrodzie z lustrem Wystarczy przeanalizować posty:

https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=gardenarium&search_in=posts&commit=Szukaj

Pozdrowienia, Danusiu

Dzięki Martuś
Poza tym pojawiły się dwa nowe artykuły w krótkim czasie oraz dwa do czasopism: pierwszy o ogrodach preriowych do Magnolii i drugi o ogrodach cienistych wg obrazu malarza - do Werandy. To wcale niemało jak na mnie w szczycie sezonu Cztery art. w m-cu

Instagram Ogrodowiska
Basilikum 06:48, 11 lip 2016

Danusiu macham lapka
milego dnia
Mala_Mi 07:36, 11 lip 2016

Moc fioletu.... kurcze...szukam fioletowej tawułki do hortki.... boskie zestawienie.

Danuś, wczoraj Ciebie wspominałam chwaląc się drzewami od Ciebie.. i muszę napisać, że grujecznik wreszcie zniósł upały bez uszczerbku, zaaklimatyzował się na 100% patelni słonecznej. Jeszcze raz wielki cmok za tak udane prezenty
miskka 12:58, 11 lip 2016

Oj dziewczyny... Ależ mi się przykro zrobiło, że Marta (Zielona) tak źle zinterpretowała mój wpis... Przecież ja nigdy Danusi o nic nie popędzam, ani nic podobnego!

Wiem Danusiu, że tyle napisałaś ostatnio! Podziwiam cię za to przecież!
Przecież ja się zamartwiłam, że tyle robisz, a we własnym bukszpanowym tak tylko przy okazji bywasz Bardziej byłam ciekawa właśnie tego, gdzie teraz jesteś, czy zdradzisz co nowego masz w planach itp...

Nigdy przenigdy by mi nie przyszło do głowy by narzekać!!!
Gardenarium 22:02, 11 lip 2016

Nikt tego źle nie odebrał, ani ja ani Marta zapewne To przyjazne forum i życzliwi ludzie

Ja po prostu byłam w Anglii tydzień i nie miałam za bardzo internetu. Musiałam w pubie siedzieć na meczu razem z Anglikami na wsi, żeby coś skrobnąć, albo byłam na tenisie, albo na piłce nożnej

Albo na zewnątrz przy grillu W pokoju internetu brak.

Dzisiaj sprzątałam po cięciu jednej strony topiarów, pot lał się po włosach i oczach, więc o zdjęciach to nawet mowy nie ma

W bukszpanowym bardzo dużo robię, sadzę, tnę, odkurzam, zamiatam, zmywam chodniki, koszę trawniki, zamiatam ulicę, podlewam hidcotową mocno. Róże mocno puszczają.

Przed wyjazdem wszystko wsadziłam. Ale znowu nowe nabytki z walizki wypakowane
A stare narzędzia w punkcie kontaktowym na Luton czekają na wysyłkę

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies