Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 02:30, 09 maj 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Jankosia, zobacz to ta trawka o kroewj mowilam
wysiala mi sie w zeszlym roku
najpierw myslalam ze rozplenica bo rosla obok moudry, ale padla po zimie
nie zakwitla wcale
w tym roku jest juz wielka i wyglada jak trzcinnik...ale nie mialam wtedy jeszcze trzcinnikow, poza tym trzcinnik by chyba zakwitl ?

co to jest ?

Ale ładna, mogłaby już taka zostać A to klapnęło na zimę? Nie było częściowo chociaż zimozielone? A czemu trzcinnika podejrzewasz? Moje KF wielkością zbliżone teraz, ciut większe może ale chyba masz jakiś powód? Trzcinnik raczej by ci zakwitł, nawet wypierdki z trzema liśćmi kwitną. Ty szukaj w środku kępy czy tam czego małego nie ma.
A ty wiesz że trzcinnika krótkowłosego mam z nasion i skubany tak przyrasta że szok Szkoda że ci Agata nie napisała czy jej podobny :/ Ale bez łaski, wpisz nazwę w Google i zobaczysz że rzeczywiście kępa taka rozwalona raczej- kępa liści rzecz jasna Same zagadki ostatnio Fajnie.

Z lilaków tylko jedną odmianę znam bo kupna więc miała fiszkę, reszta u mnie to rośliny przygarnięte. Zazdroszczę ci że za chwileczkę taka radość cię z nimi czeka Ostatnio wykopałam sobie kilka odrostów zwykłych białych i buch do doniczek- będzie podbój terenu
Ogród niby nowoczesny ale... 23:39, 08 maj 2017

Do góry
Jakim cudem udaje Ci się utrzymać w takim idealnym stanie ten ogród skoro tworzysz właśnie drugi ?? Ja z jednym maleńkim do ładu dojść nie mogę ...
Moja rozplenica robi się zielona ale bardzo pomału, zastanawiam się czy tą suchą szczecinę im nie wyciąć ? Zostawiasz te badylki ?
Ja też poproszę info w spr domku
Ogród z łezką II 21:23, 08 maj 2017

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu a rozplenica ci ruszyła ,czy wymarzła?Bo jak co to mogę swoją podzielić.

Żyją obie. Ta druga jakoś zawsze sporo później rusza, już jest widoczna
Bogusiu rozczulasz mnie, dziękuję Ci bardzo! Jesteś kochana
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:31, 08 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
To cienkie w środku to chwast ale liście które widać wokół które wychodzą z tych suchych to już rozplenica

Jak wydłubać chwast jak on tak się przytulił do tej rozplenicy?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:28, 08 maj 2017

Do góry
To cienkie w środku to chwast ale liście które widać wokół które wychodzą z tych suchych to już rozplenica
Ogród z łezką II 19:42, 08 maj 2017

Do góry
Kasiu a rozplenica ci ruszyła ,czy wymarzła?Bo jak co to mogę swoją podzielić.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:58, 08 maj 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

rozplenica to nie jest bo rozplenice u mnie dopiero stratuja

wiem ze na zdjeciu to nie widac szczegolow, ale czy mozliwe zeby trzcinnik nie zakwitl wcale ? bo nie wbylo kwiatostanow zadnych

magnolia w donicy jeszcze stoi pod garazem i czeka na schowanie

Jak chcesz to zrobię Ci zdjecie mojego trzcinnika - brachytricha.
Porównasz sobie
Oj lilaków to rzeczywiście masz kolekcję. Ja mam dużo w jednym rodzaju, ale za to jakieś 6 metrów kwiecia. Odmianowe mam pojedyńcze, ale są też
Zapach u mnie na całym podwórku się niesie, jak wieje w druga stronę to sąsiadka okna otwiera
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:37, 08 maj 2017

Do góry
Milka napisał(a)

To wygląda raczej jak rozplenica lub trzcinnik krótkowłosy, jak zakwitnie rozpoznamy, nie wywalaj jej.
Kasiu i gdzie posadziłaś swoją magnolkę, idę szukać??

rozplenica to nie jest bo rozplenice u mnie dopiero stratuja

wiem ze na zdjeciu to nie widac szczegolow, ale czy mozliwe zeby trzcinnik nie zakwitl wcale ? bo nie wbylo kwiatostanow zadnych

magnolia w donicy jeszcze stoi pod garazem i czeka na schowanie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:50, 08 maj 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
nie zakwitla wcale
w tym roku jest juz wielka i wyglada jak trzcinnik...ale nie mialam wtedy jeszcze trzcinnikow, poza tym trzcinnik by chyba zakwitl ?

co to jest ?

To wygląda raczej jak rozplenica lub trzcinnik krótkowłosy, jak zakwitnie rozpoznamy, nie wywalaj jej.
Kasiu i gdzie posadziłaś swoją magnolkę, idę szukać??
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:58, 08 maj 2017

Do góry
Mirka
Bardzo dziękuję za życzenia
Ten wilczomlecz jest dość inwazyjny, ale do zadarniania przed chwastami super, zawsze nadmiar możesz wywalić, najwyżej po kwitnieniu ścinaj choć on głównie rozłogami idzie. No i cieszę się, że rozplenica wstydu nie przynosi

Zbyszek
dzięki za pamięć i życzenia
patrz, gdzie najlepiej się kima

Rosa
Ewo dziękuję, te przylaszczki są takie urocze
Trafiłam w lotto 3, całe 24zł, szkoda że nie więcej

eee_taam
To dobrze, że już masz rozszyfrowane
Gienka cudna, dopiero się rozkręca, zatem to magnolia majowa...wąchałam ją wczoraj, pachnie
tak samo chyba Yellow River
teraz kwitnie

Kasya
Kasiu dzięki zrobiłam foto telefonem, ale takie niewyraźne, że Tobie nie wysłałam. Wszystko z nią ok, kilka pąków spadło, ale są kolejne i chyba pokaże swoją urodę
Droga do spełnienia 10:31, 08 maj 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
To ja dziś miałam dzień "bladego stracha". Mój eM uczepił cię cedra i zaczął planować jego prowadzenie. A że udawałam, ze nie wiem o czym mowa to postanowił mi na cedrze pokazać...a tam goryczki, czosnki niedźwiedzie, wschodzące hosty (czyt. kły), rozplenica Little Boy w blokach startowych i takie tam kurdupelki... a eM ma słoniowe stopy mające niejednego trupa na koncie...
Tak więc w ataku bladego strachu darłam się, że na wszystko się zgadzam, choć po prawdzie, między nami, dalej nie wiem co eM planuje... wymyśliłam robienie przeszczepów trawnika modląc się by o cedrowej koncepcji zapomniał...po przeszczepach dałam mu jeść wiedząc, ze sen błogi go dopadnie. Śpi. Jestem szczęśliwa

Hahahah Toszka wymiatasz... normalnie monitor oplułam tak rechotałam

mój eM z tych nieogrodowych... i dobrze, bo lubię po swojemu Czasem po zimie ma chęci i sam rwie się do porządkowych prac, a tak ogrodowo tylko leniuchuję w mojej zaawansowanej ciąży przejął kosiarkę... i wiem o czym piszesz używając zwrotu "blady strach"
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:40, 08 maj 2017

Do góry
nie zakwitla wcale

co to jest ?
Na Łowieckiej 21:19, 07 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ilonka to zagadka się wyjaśniła. A wszystko było na biedną Lune. Kompletnie Ci nie poradzę co i jak. Sylwia z wątku Ranczo Szmaragdowa Dolina ma doświadczenie z wszelakimi zwierzętami odwiedzającymi jej ogród. Może lisy też miała - zapytaj.

Czyli trawa rozplenica?

My już wszystkie fora przejrzeliśmy gdzie poruszana była tematyka odstraszania lisów i nigdzie nic konkretnego nie pisali (oprócz tego moczu wilka) Chodzi mi po głowie jeszcze klatka pułapka jak nie dadzą spokoju w ciągu kilku dni.
Dzięki za info zgłoszę się do niej jak dalej nic nie wskóram.

Nie. Będzie sesleria jesienna. Policzyłam, że potrzebuję jej 130 sztuk Szukałam dziś jakiś tanich sadzonek. Znalazłam za 4 zł doniczka i jutro od razu zamówię.
Mirkowy ogród (początki) 17:37, 07 maj 2017

Do góry
Trawy ruszają cieszę się bardzo bo w tamtym roku mi wygniły(lub za szybko wywaliłam)

Rozplenica Black

Rozplenica Hameln

Naparstnica gigantka każdego roku kwitnie innym kolorem

Kocimiętka i Jeżówka z własnych nasionek

Na Łowieckiej 08:48, 07 maj 2017

Do góry
Ilonka to zagadka się wyjaśniła. A wszystko było na biedną Lune. Kompletnie Ci nie poradzę co i jak. Sylwia z wątku Ranczo Szmaragdowa Dolina ma doświadczenie z wszelakimi zwierzętami odwiedzającymi jej ogród. Może lisy też miała - zapytaj.

Czyli trawa rozplenica?
Droga do spełnienia 22:01, 06 maj 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
To ja dziś miałam dzień "bladego stracha". Mój eM uczepił cię cedra i zaczął planować jego prowadzenie. A że udawałam, ze nie wiem o czym mowa to postanowił mi na cedrze pokazać...a tam goryczki, czosnki niedźwiedzie, wschodzące hosty (czyt. kły), rozplenica Little Boy w blokach startowych i takie tam kurdupelki... a eM ma słoniowe stopy mające niejednego trupa na koncie...
Tak więc w ataku bladego strachu darłam się, że na wszystko się zgadzam, choć po prawdzie, między nami, dalej nie wiem co eM planuje... wymyśliłam robienie przeszczepów trawnika modląc się by o cedrowej koncepcji zapomniał...po przeszczepach dałam mu jeść wiedząc, ze sen błogi go dopadnie. Śpi. Jestem szczęśliwa

Alem się usmiała

Wiem wiem, Tobie do śmiechu pewnie nie było. Ale opowieść cudna
Droga do spełnienia 21:56, 06 maj 2017

Do góry
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:01, 06 maj 2017

Do góry
babka napisał(a)

Aniu rozplenica rosła i rośnie obok gazonu

To dobrze, że akceptujesz zmianę, nie do końca jestem zadowolona ale póki sama nie dojdę do tego co chcę to musi tak zostać

zachwycam się Twoją pergolą zawsze kiedy ją widzę pamiętaj ... jakby Ci się znudziła będzie idealnie pasowała przy mojej nowej donicy nad tarasem
Wszystkiego po trochu 17:29, 06 maj 2017

Do góry
Kochani odpowiem zbiorowo
dziękuję za pochwały za trawnik, chyba za szybko się nim pochwaliłam, bo dzisiaj widzę że trawa zaczyna żółknąć, nie wiem dlaczego, nawóz jest, deszcz był, więc podlany a są miejsca gdzie trawa rośnie słabo
Na dodatek mam jakiegoś szkodnika, czy to kuna?
Robi w trawniku jakieś dziury, jakby coś z niego wygrzebywała i wyjadała. Zostawia też odchody. Myślę że mam w trawniku pędraki i ona może ich szuka?

Zbyszku dziękuję a dla Ciebie będę miała wkrótce zdjęcie Vandy z dwoma pędami kwiatowymi

Ewo- frezja nienawidzę go używać ale czasami nie mam siły pielić tych obwódek
Jolanko ja też Cię lubię
Ewa 777 a wiesz że rozplenica znów się o Ciebie pytała

Joku- Jolu cieszę się że już jesteś, ja też lubię taki porządek, tylko jak go utrzymać na długo
Gosiu to trik robienia zdjęcia z perspektywy, wierz mi że ja też mam placki po wertykulacji i pełno chwastów. Tak robię tym szpadelkiem półokrągłym.
Anusia każde wypociny są godne pokazania właśnie dlatego że to wypociny
Milka no ty to nie mów że Twój ogród nie jest z żurnala, zachwycam się nim bardzo często tylko nie zawsze się wpisuję. Tak dorodnych roślin jak u Ciebie to trudno jeszcze gdziekolwiek spotkać
Filomeno raz w roku może wyglądać jak perski, potem już tylko susza i trawnik niknie w oczach
Mirelko mnie też było trudno wziąć się za nie, miał to robić eM, ale tyle miał innej roboooty że w końcu sama zrobiłam

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:37, 05 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Jak Ty to robisz że masz rozplenice w takim stadium na początku kwietnia?

To nie rozplenica. To miskant Herman Mussel
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies