No to ja się cieszę, że miałaś motywację by się odezwać Dziękuję za miłe słówka Hosty przed trawami to raczej patriot, ale pewności nie mam. Natomiast trawa to rozplenica, rośnie tam już chyba czwarty rok i nigdy mnie nie zawiodła Ten mój buk to rohan obelisk. Stał i stał już chyba trzeci sezon, teraz trochę ruszył. Ale z tego co wiem, to duże drzewo, więc chyba się u Ciebie nie sprawdzi.
Zostawiam maluśką meidiland Rośnie pod brzozami, a brzozy to już takie byczki się zrobiły, jak nie wiem co!! A pamiętam, jak niedawno chude patyczki wsadzałam, że ich nawet na zdjęciach nie było widać!!
Paula, faktycznie w różnych miejscach ogrodu dużo się teraz dzieje. Czasem sama nawet nie ogarniam co i gdzie Bonica faktycznie teraz daje czadu. Kocimiętką też się zachwycam. Miałam ją już w ub roku, była sobie taka mała, sadzoneczka w doniczce 9x9. Przyjęła się, trochę podrosła w ciągu sezonu. Ale dopiero teraz pokazała na co ją stać. Kwitnie już chyba z miesiąc. Jest kompaktowa, zwarta (nie licząc tych co wywaliłam), odpowiednio wysoka (nie za duża, nie za mała) pięknie i szybko odbiła po zimie, tworzy mocny niebieski akcent w ogrodzie. Tak że zdecydowanie polecam!
Załączam szykujące się anabell Do towarzystwa zasiała się sama maciejka. Pięknie pachnie pod wieczór, przez co zwabia mnie na huśtawkę
Kamisia,zołzo jedna, hehe - dziękuję za naj Buziak
Naparstnicę zakupiłam u Pana na ryneczku maślanym.
Na pewno jeszcze będzie miał, niech Cię nic nie trafia, bo szkoda by było
Kami, proponuję Ci wywalić te siewki kocimiętki, co ode mnie masz. Powiem Ci, że ja w sobotę (pomino deszczu, wiatru i zimna) zrobiłam tak totalny pogrom. Wywaliłam wszystkie siewki. Nie zauważyłam siewek obok tych ładnych krzaczków, a koło tych śmieciowych pełno. Podejrzewam, że Twoje też będą z tych rozwalających się. Tamte chyba się nie wysiewają, takie mam wrażenie.
I na koniec - ponudzę raz jeszcze piwonią!! Kocham je niezmiennie
Teraz taka jasno różowa ma swoje pięć minut.
Jest przepiękna, dużo ładniejsza niż na moich zdjęciach, i tak słodko pachnie