Cóż... tydzień do ulgowych nie należał Ale już za nami, ufff
Od warzywnika zaczęłam moje ogrodniczkowanie. Inaczej się nie dało
Szałwia
Teoretycznie wieloletnia, ale nie w naszych okolicznościach przyrody. Trzeba zrobić sadzonki albo kupić nowe. Ja zrobiłam jedno i drugie
Już nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez niej
O Jezoooosie!!! Tydzień mnie nie było i po nadrobieniu Twojego wątku mam wrażenie, jakbym film przygodowy obejrzała!
No powiem Ci, że Tatulek murka nie żałował… Lej jak po bombie lotniczej!
Jestem pod wrażeniem i od razu mnie mniej plecy bolą, jak na poczynania Twojego Małżona patrzę…
Warzywniczka to Wam zaczynam zazdrościć. Te bym se sałatę na wyścigi pojadła… Ech, mama dała mi tydzień temu swojego szczypioru i doszłam do wniosku, że za rok muszę mieć swój…
Miejsce jest, trzeba tylko zagospodarować.
Miałam cytować Twoje czosnki, bo jak wiesz, uwielbiam… ale mam swoje A tak pięknych jarzmianek i szałwii niestety nie mam… Śliczne są!
Tej odmiany szałwii w ogóle nie znałam. Ona jednoroczna czy wieloletnia?
Basiu, właśnie tego też nie rozumiem. Dostałam go od forumki, u której rósł i kwitł w rowie ! Jak chwast. U mnie zakwitł po 3 latach, potem znowu długa przerwa, na szczęście wysiał się i teraz 3 raz kwitnie. Przecież to szałwia, lubi podłe warunki, ja mam piach...
Kasiu, ilość kwiecia w ogrodzie nie rekompensuje braków na balkonie? Ja za to nie mam ręki do domowych.
Aga u nas wieje cały ten tydzień. Gdyby nie wiało pochodziłabym po ogrodzie, zdjęcia zrobiła, nie mówiąc o plewieniu
Graby cieszą, u mnie w tym roku nic nie pryskanie. Muszę obserwować róże i orliki, żeby mi nic nie zżarło.
Zawilce mam z ogródka mamy, nie wiem jaka to odmiana, ale są śliczne i plenne
Kwitną napewno od majówki.
U Ciebie sporo się dzieje, zaglądam codziennie, ja mam rabatę przed domem do przeróbki, ale nie w tym roku.
Macham !
Bylinowa kwitnie kocimiętką i czosnkami. Potem zakwitnie dwukolorowa wysoka szałwia. Już wiem, że jesienią to ona będzie zmieniana. Miałam do wyboru jeszcze zrobienie prerii na rabatach frontowych, ale mam szlaban na zabieranie trawnika. Tak więc, zajmę się poszerzeniem bylinowej i dodaniem średniego piętra. Sąsiad podkrzesał swoje tuje - fajnie wyglądają
a tak wygląda jaśminowiec - bidulek
a pod nim Red Baron i lawenda - miało być zmieniane, ale nie ma preriowej narazie to i tu nie mam co zmieniać