Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 13:31, 04 maj 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Elu te moje białe tulipany to White Flag. Powtarzają kwitnienie i już trzeci rok mają ładny duży kwiat. Kupione w Lydlu i Biedrze

Dzięki Justyna bardzo ładna biel. Też tulipany kupujesz Lidlu. Mają dosyć duży wybór. Chce kupić nie do siebie botami bażanty ale na osiedlu i w ośrodku u corki sobie posadzę białe mnie interesują.
Obsksakuje oprócz swojej działki jeszcze 3 poletka więc kupnie. Na poletkach bażanty nie grasują.

Tych miałam 50 szt zostali tylko tyle. Blisko trawa posadzona i przykryła tulipan i dlatego się ostały.
Poniżej ta szara to seslieria szara wczesna a ta żółta to jesienna.

Ptasi gaj 13:02, 04 maj 2023

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Pięknie rozpędziła się u Ciebie wiosna, aż miło popatrzeć na taką ilość kwiatów.

Dorotko te parę dni cieplejszych trochę nadgonila wiosna. Jednak co tu dużo mówić jest zimno przede wszystkim noce zimne.

Bujam się z pracą szczególnie z pieleniem. Część rabat jeszcze nie wypielona chwasty wyższe od roślin kwitnących. Odpuszczam jeszcze.
EM obrobił trawniki kurcze 10 taczek darni. 2 lata temu kanciki robione.

Dorotko chyba u ciebie jest róża pnąca Kus mi for....
U mnie coś nie za bardzo rośnie, a szkoda bo mi się bardzo podoba. Może jej zmienię miejscówkę.

Niezapominajki mam wszędzie są bardzo ładne. W niektórych miejscach usuwam je.

Ptasi gaj 08:54, 04 maj 2023

Do góry
zawitka napisał(a)
Śliczna ta wiśnia oszalała w tym roku .Moja musiałam podciąć i ma mało kwiatu w tym roku ale jest mloda.

Zaworka ona z wiekiem jak nabiera masy to tak pięknie kwitnie. Ważne aby przymrozku nie było bo wtedy traci paki.

Dzisiaj o 5 rano w Wawie było 2,5 na plusie. Ciekawe jak na wsi. Piękna pogoda nam się szykuje.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:11, 04 maj 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Miałam jednego i to sporego bukszpan i ćma się dała do niego wywaliłam.
Trzmielina to wdzięczny krzew nic na niego nie siada a też formować można.
Podsunelas mi pomysł mam biało zielona i żółto zielona.[/quote

U mnie zostały jeszcze byksy 7 szt ale jak się skończy mi proszek do oprysku a będą padać to wywalę wszystko a mam dużo trzmieliny i nią.
Ogród w Klein Kottorz 20:26, 03 maj 2023

Do góry
Witam Danusiu

Piesek bardzo ładny. Ubarwienie sierści piękne. Widać że dbasz o niego ma u ciebie dobrze.

Te trawy zielone to są te bambusy? Czy je przycinasz czy zostawiasz. Bo ja się zastanawiam czy mam przyciąć swoją.
A poza tym masz bardzo zielono u was zawsze ciepłej.

Elu piesek się wszystkim podoba, ale charakter ma naprawdę trudny.
Syna słucha, mnie nie bardzo.

Bambusy zawsze obcinałam w kwietniu, w tym roku ich nie ruszałam i już chyba tak zostaną.
One długo miały 30 cm wysokości, a teraz mają 1,3 m i nadal rosną.
Anna i Ogród 2 16:42, 03 maj 2023

Do góry

Aniu musisz w gminie dopytać.
Ale jeżeli działka ma powyżej jednego hektara to siedlisko i można się budować.
Teraz mało która gmina ma plan. Warto zapytać w gminie na konkretną działkę o warunki zabudowy. Nic na gębę tylko na piśmie.

U mnie jeszcze bratki i niezapominajki rosną. Jest chłodno więc okres wegetacji przedłużony.
Idę zaraz pielic. Rozgwiazdnica się panoszy.

Jak już się zdecydujemy to trzeba będzie pytać w gminie o wszystko. Tylko musimy się zdecydować a to może potrwać

Ja nie sadziłam bratków bo nastawiłam się od razu na nasadzenia na lato więc mogłam sobie taki zakup już zrobić.
Wilczy ogród 08:07, 03 maj 2023

Do góry
Witam Magda

Doczekałam się pokazania skarpy. Muszę ci powiedzieć, ze bardzo lubię skalniak o tej porze bo nie ma buszu.
Twój jest piękny utrzymany perfekcyjnie. Chwastów nie widać?

Jednak widziałam zaglądając wstecz, tym bardziej pochwały, że dajesz radę z nimi.

Po śniadaniu Idę pielic swój.
Tyle chwasciorow co tej wiosny nigdy jeszcze nie miałam wczoraj 2 taczki. Jakies chwasty mi się rozsiały w żwirowisku i jest zielony.

Poza tym jakoś ciągne. Jednak terenu dla mnie za dużo do obrobienia.
Chłodno dzisiaj słoneczko świeci.
Pozdrawiam
Pachnący różami, malowany bylinami 23:43, 02 maj 2023

Do góry
ewsyg napisał(a)
Budzi się życie wodne.

Ja nie mogę zielone żabki masz, a może masz skrzek.
Miałam żabki 4 szt. I poprzedniej zimy zmarzły. Widocznie nie schowały się do ziemi i zaskoczył je lód na oczku.
I teraz nie mam i wszędzie szukam.
Ja pewnie przewleklam skrzek z roślinami wodnymi.
Doradz co zrobić.
Pachnący różami, malowany bylinami 23:37, 02 maj 2023

Do góry
Mam dużego wiążą i raczej skłaniamy sie ku temu aby go wyciąć. Ma na liściach narośla czyli galasy raczej nie do wytępienia.
Czekam aż mi dąb urośnie będzie wyższy w donicy dochodzi.
Wiesz rośnie bardzo szybko. U mnie potrafił urosnąć ponad metr. Łodygi tazaly się po ziemi.
Ptasi gaj 23:28, 02 maj 2023

Do góry
ewsyg napisał(a)
Elu pięknie prezentuje się wiśnia, a nowy aparat robi bardzo ładne zdjęcia.

Wiśnia tak.
Telefon ma bardzo dobry aparat. Nie robię fotek bo u mnie nie wszystko jest tak rozwinięte jak u was.

W dzień ciepło, ale noce zimne co to jest +3 stopnie. Teraz +6.
Niby mokro ale wierzch wysuszony trawa po wertykulacja ledwo rusza. Jak w nocy nie popada to trzeba będzie podlewać.

Mam wszędzie bałagan. Martwi mnie bardzo zachwaszczony żwir. Nigdy nie miałam tyle chwastów. Rozsiały się gwiazdnica i roślina z bialymi kwiatuszkami o ok 15 cm wysoka mam tego zatrzęsienie. Wszedobylski mlecz.
Jeszcze jakieś niskie kwiatki podobne do fiołków.
Szczawik już wychodzi.
Oszaleje.

Posadziłem dalie i jutro przesadzanie i dalsze porządki.

Ptasi gaj 23:15, 02 maj 2023

Do góry
Jak wiśnie kupowałam nie wiedziałam co kupuję -2 szt jedna padła. Byłam tak ciemna nikt mi nie doradzał sądziłam co popadnie. To zupełny przypadek, że się znalazła w moim ogrodzie.
Dobrze, że mrozu nie było i można ją podziwiać.
Kwiatów nie mozna porownywac do innych są niepowtarzalne.

Hortensje ogrodowa mam jeszcze zawinięta agrowloknina, bo mają być mrozy. Zrobiłam jej daszek i go odsuwam.

Ogród w Klein Kottorz 23:07, 02 maj 2023

Do góry
Witam Danusiu

Piesek bardzo ładny. Ubarwienie sierści piękne. Widać że dbasz o niego ma u ciebie dobrze.

Te trawy zielone to są te bambusy? Czy je przycinasz czy zostawiasz. Bo ja się zastanawiam czy mam przyciąć swoją.
A poza tym masz bardzo zielono u was zawsze ciepłej.
Dębowe zakątki 22:51, 02 maj 2023

Do góry
Aniu wszystko u ciebie już duże. Hosty u mnie to dopiero z ziemi wychodza kły na2 cm. Te ostatnie 3 dni ciepłej pogody to trochę przyroda podgonilam. Dzisiaj zimno jak diabli musiałam się z zimowa kurtka przeprosić.
Też miałam dużo wody na działce jeszcze w suchych oczkach stoi

Twój warzywnik to plantacja już zielony. Moje warzywa jeszcze w nasionach.
Jutro może pojadę na krótko zobaczyć co się dzieje. Wertykulacja była i trzeba zobaczyć czy coś rośnie.

Tulipany wszystkie się zawinęły z zimna nawet mlecze schowane.

Rośnie wszystko w oczach. I kwitnie. Twoje hosty też pewnie podrosły ?
Ja też ostatnio sporo prac w ogrodzie zrobiłam. I w końcu w warzywniku posiałam warzywaka.
Wprawdzie jeszcze nie wszystkie. Ale pomału prace idą do przodu.
U mnie woda zeszła. Już jest normalnie. Miejscami tylko wigotniej.
A u ciebie też juz ok ?

Magnolia Ann

Ptasi gaj 21:48, 02 maj 2023

Do góry
Witam

Elu, ale masz gwiazdę w ogrodzie, cudna jest ta wiśnia.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:31, 02 maj 2023

Do góry

Chyba najdłużej kwitnąca roślina....i pierwszy pożytek dla pszczół
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:30, 02 maj 2023

Do góry
Też dzisiaj sądziłam drzewka, krzewy i kocimiętki.
Darń zrywałam aby krzaki pecherzycy posadzić. Jutro dalsze sadzenie właśnie dalie ma parę krzaków.

To drewno opalane. Efekt jest jak widzisz cały pokój.
Teraz dla kontrastu zawiesić coś jasnego.

Teraz na sadzenie dobry czas, wilgoci sporo, a temperatury znośne. Rośliny nie mdleją
Już mam coś co zawiśnie na tej ścianie z desek, myślę, że fajnie będzie grało, ale to jeszcze parę lat nim tam powieszę
W moim małym ogródeczku II 18:58, 02 maj 2023

Do góry
Dorotko w 2021 jesienią nasadzilam ok 200 szt w tym roku bażanty i pewnie nornice wyzarly połowę jak nie więcej
Przykrylam suchymi gałązkami brzozy i mam taki bajzel, że sen mi z oczu spędza.
Już pąki kwiatowe widać a gałęzie dalej leżą maskują cebulę.

U mnie pierwiosnki ledwo z ziemi wychodza.
U mnie z tulipanami też porażka. zainwestuję na jesieni jeszcze raz w cebulowe, ale wszystkie tulipany posadzę w donicach i przechowam w drewutni. Bajzlem się nie przejmuj, ja już dawno przestałam się przejmować tym co ludzie powiedzą. Robię we własnym tempie i dla własnej radości.

W kamiennym kręgu od początku 13:46, 02 maj 2023

Do góry

Aniu powtórzę przepięknie masz.
Pozdrawiam GT

Elu dziękuję bardzo
Anna i Ogród 2 13:44, 02 maj 2023

Do góry
Makao napisał(a)

Mamy taką jedną upatrzoną. Częściowo zalesiona a w lasku bajorko. Pociągnięty prąd. Ale nie ma planu zagospodarowania i nie wiadomo czy będzie można budować. Obok są lasy skarbu państwa więc wszystko możliwe. Ale ta najbardziej wpadła nam w oko i wszystko już porównujemy do niej.

Aniu musisz w gminie dopytać.
Ale jeżeli działka ma powyżej jednego hektara to siedlisko i można się budować.
Teraz mało która gmina ma plan. Warto zapytać w gminie na konkretną działkę o warunki zabudowy. Nic na gębę tylko na piśmie.

U mnie jeszcze bratki i niezapominajki rosną. Jest chłodno więc okres wegetacji przedłużony.
Idę zaraz pielic. Rozgwiazdnica się panoszy.
W kamiennym kręgu od początku 12:32, 02 maj 2023

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu powtórzę przepięknie masz.
Pozdrawiam GT
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies