Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Paradise czyli mój kawałek raju 07:47, 27 maj 2019

Do góry
Zrobiłem podobnie tak jak na planie, musiałem uważać na kabel z światłem do wiaty. Pełno gruzu, nie dało się wykopać porządnej dziury.
Zdjęcie przed, nie było tutaj nic a na zdjęciu już posadzone rodki i azalia. Muszę z tyłu uzupełnić tuje.

Zdjęcie po, trochę bałagan. Robiłem je zaraz po posadzeniu wszystkiego. Przesadzałem azalię Sarine kiedy już kwitła. Czy dobrze to nie wiem ale chciałem już mieć wszystko na docelowym miejscu.

Korą wysypałem pół rabaty, resztę muszę dokupić

Nie wiem czemu zdjęcia takie małe wychodzą.
Ogród z wilkiem zamkn. 07:46, 27 maj 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Kurcze, kobiety kusicie tymi donicami, już w kilku ogrodach je widziałam i teraz mam chęć na nie
Magdo,powtórzę się, rabaty piękne i donice ciekawe

Aniu dziękuję

Rododendronowy ogród II. 07:27, 27 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Czy to Shirasawy tak pieknie rośnie?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 07:24, 27 maj 2019

Do góry
I jeszcze kilka wieczornych fotek nowych rabatek

Dzisiaj ciski pójdą do fryzjera i kanciki podobnie.

Moja bajka 07:14, 27 maj 2019

Do góry
Co to za cholerstwo na powojnikach?
Ogród na tle lasu malowany 06:55, 27 maj 2019

Do góry
Madia napisał(a)
W oddali Hostowa "spódnica" pod magnolią i żurawki przed wejściem, które nadały fajnego koloru przed frontem domu.

I moje zdecydowanie ulubione rośliny a do tego jeszcze ten piękny zapach, ach gdyby tak kwitły całe lato to byłyby idealne

Azalie masz piękne. I tych kolorów jest mnóstwo do wyboru. Jak dla mnie taka żelazna roślina co nic ją nie żre i nie przemarza a jak pięknie kwitnie.
Żurawki w słoneczku nabierają rumienców. Fajne są chociaż kiedyś mi się nie podobały.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 06:40, 27 maj 2019

Do góry
Mam i ja buuuu

Za drzwiami do ogrodu... 01:57, 27 maj 2019

Do góry
Lecę spać,mam nadzieję nie śnić o tych robalach...

Za drzwiami do ogrodu... 01:44, 27 maj 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Śliczny widoczek z Głogiem i serduszko i podpora przy nim na różę masz coś brzydkiego

Mam...prawie całą zżółkłą różę (większą ode mnie)-która chciałam obronić przed zmasowanym atakiem mszycy i skoczka i chyba zbyt obficie opryskałam Decisem
Dwie róże i azalię prawie całkowicie obgryzione z liści( w ciągu jednego dnia) przez jakieś zielono złote"sparowane" pożeracze-których nie mogę zidentyfikować z nazwy.Nowiutką czerwoną piwonię,której obgniły młodziutkie pędy,chyba przez te deszcze Chwasty wyrastające w kostce z którymi nie nadążam walczyć,a ostatni oprysk nawet na nie nie zadziałał- też przez deszcze?
Mam jeszcze brzydkiego kreta,który uwziął się na mój ziołownik...i mogę jeszcze wymienić parę różnych składzików,nad których wizualnością próbuję pracować...Tych wszystkich widoków nie lubię ,więc po co je jeszcze utrwalać na fotografii...?
Mam jeszcze brzydkiego pajączka, to pokażę

Czubajkowy Ogród 01:10, 27 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Lubię to
A ujęcie z domkiem -ach...!!!D
Widziałam aksamitki ...widocznie masz fajniejsze
Zielony zakątek z Antonówką 01:02, 27 maj 2019

Do góry
W końcu i u mnie coś większego kwitnie
- piwonia majowa, rozkwitły pierwsze pąki

- wreszcie zaczęła rozwijać swoje pastorały Narecznica czerwonozawijkowa
Za drzwiami do ogrodu... 00:57, 27 maj 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Fajne i pomysłowe kompozycje w doniczkach, łyżki są super
Bardzo ładne żurawki i portrety w fioletach, mam chęć na czosnki może dadzą radę u mnie ...

Aniu sporo łyżek znalazłam na działce w ziemi Także zostały ze mną takie rdzewiaczki.
Próbuj z czosnkami ,są takie piękne...
W doniczkach rozrosły się rozchodniki,niedługo przestaną się mieścić

A tu moje bodziszkowe serduszko
Moja glebo terapia 00:49, 27 maj 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Tak pięknie teraz kwasoluby kwitną a tu ciągle leje i leje..... a chciałoby się posiedziec w ich towarzystwie, bo przecież to tylko parę dni no może ze dwa tygodnie jak się dobre odmiany dobierze a cały rok trzeba czekać !!!

No co poradzić na taki klimat
A cieszmy się to chwilą bo piękna

Za drzwiami do ogrodu... 00:47, 27 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Przepiękne fiolety u Ciebie! Tak, zielsko po tych deszczach nie do opanowania ... Ale damy w końcu radę

Jutro...znaczy już dziś biorę się za warzywnik,tam póki roślinki się nie rozrosną i nie zagęszczą,to chwasty szaleją.Niestety przez tą ziemie popieczarkową mam wszędzie pełno lebiody- pewnie z obornika w niej.Ziemia ta bardzo fajnie użyźniła i wszystko rośnie jak na drożdżach,ale nie spodziewałam się,że zachwaści mi rabaty i warzywnik w takim stopniu.A jeszcze pogoda im ,znaczy chwastom -sprzyja.Ale damy radę,aby nie dopuścić do ich kwitnienia ,by się znów wysiały.
Przy ogólnych widoczkach nie bardzo je widać

Moja glebo terapia 00:35, 27 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Przepiękny widoczek.
Jolu tyle pięknych zdjęć, że wiele mogłabym zacytować, nawet ta nieskoszona trawa z białymi kwiatkami (chyba stokrotki) ma swój urok. I to zdjęcie ze ściętymi pniami brzozowymi. I to z hostami, hakone i paprociami w tel, no piękne. Ogromną masz już tę hakone, a hosty dużo bardziej zaawansowane niż u mnie. U mnie na rabacie jordanowej to dopiero kły powystawiały, nie wiem dlaczego akurat tam tak się ociągają, bo inne jednak bardziej rozwinięte.

Nie kojarzę z wcześniejszych zdjęć tej terakotowej donicy przy róży w ogrodzie przydomowym. Czy ona tam była i ja taka nieuważna, czy to jednak nowy nabytek? W każdym razie teraz zwróciłam na nią uwagę, bardzo ładnie ją ulokowałaś. Piękne ujęcie
Nowa hostowa też się chyba nieco zagęściła od ubiegłego roku.

I w ogóle taki spokój bije z tych zdjęć, bardzo lubię te Twoje swobodne ogrody.
Tylko tego deszczu Ci bardzo współczuję. No co za dużo to niezdrowo. Oby Twoje ogrody wyszły z tego obronną ręką.

Rozczaruję Cię ale ta donica niestety nie jest z terakoty zręczna imitacja z plastiku, jakoś tak nie miałam wcześniej koncepcji gdzie ją postawić, w tamtym sezonie schowana pod tują z fuksją była a że teraz tam hortensje ogrodowa posadziłam to donicę musiałam gdzieś przenieść i tak jakoś wyszło.
Druga ma miejsce na wsi

Za drzwiami do ogrodu... 00:24, 27 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

I dalej mokro, ani kosić,A bylo znowu w planach, ani Pielic, . bo zielsko rośnie jak oszalałe .
Ech, co za maj
Piękne portreciki roślinek

Trochę w sobotę udało mi się popielić ,powycinałam tez nasienniki tulipanów ,chłopaki skosili trawkę.
Na trawnik uwzięły się w tym roku mrówki i co kilka kroków tworzą kopczyki.Zresztą wszędzie ich pełno ,jeszcze ich tyle chyba nie było...

Moje żurawki:
Moja glebo terapia 00:18, 27 maj 2019

Do góry
Złotokap zaczyna kwitnąć

Irysy na piwniczce ładnie zapączkowane mam nadzieję, że zdążą zakwitnąć zanim
rogownica skończy

Moja glebo terapia 00:11, 27 maj 2019

Do góry
Azalie kwitną jak szalone

Za drzwiami do ogrodu... 00:08, 27 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Z tym uciekającym za szybko czasem ,to chyba wszyscy tak mamy ….niestety ….ciężko być na bieżąco i w ogrodzie i na forum ……

a w ogródku pięknie -zmiany pooglądałam ,fotki na dobranoc też

Aniu -powtarzam się ,ale masz ślicznie

Ostatnio jakoś szczególnie mam mało czasu na forum i jeszcze coś się z netem dzieje ,więcej go nie ma jak jest.Może teraz chociaż uda się coś wrzucić
Wśród brzóz i dębów 00:07, 27 maj 2019

Do góry
Wojtku, masz na myśli tę fotkę?

Na pierwszym planie jest glediczja, a w głębi, po lewej stronie, na tej okrągłej rabacie to kolumnowy dąb czerwony.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies