Tak tojeść panoszy się u mnie od kilkudziesięciu lat ale na trawie nie miała tak łatwo
Nad oczko mam chciejstwa - hakonechloe (jak u Małej Mi - tak wiem nie te proporcje ale co tam)
jakieś hosty
kaczeniec
irysy
sit zaraz znowu mi się wysieje
a na razie rośnie w pobliżu kalina, róże miniaturowe, perowskia jakaś niska odmiana i lawendy
Dzień dobry.
Będąc na spacerze, na zwykłym osiedlowym trawniku, w dodatku zachwaszczonym znalazłam siewkę. Dodam, że na tym zaniedbanym trawniku ta siewka rosła jako jedyna. Przypomina trochę hortensje, ale czy ma z nią cos wspólnego. Proszę o pomoc w rozpoznaniu rośliny. Czy warto opiekować się nią, czy to po prostu chwast?
Weszłam wczoraj na ogrodowisko i zasnęłam Ale byłam zmęczona, bo przez ostatnie dni troszkę popracowałam a to dowody pracy. Dodam, że tylne siedzenia mam złożone. Tego już nie da się przekompostować i przerobić. Kompostuje odpadki z kuchni i co mniejsze z ogrodu. To już czwarty transport w tym roku.
Jak się ociepli powinni nowi się pojawić, byle obsadzić dobrze to oczko?
Prymulki kupiłam w Skierniewicach chyba u Bilskich? Zdecydowanie i u mnie kukliki na słońcu lepiej rosną. Bożykwiat kupiony wiosną ubiegłego roku, nie miałam pojęcia, że po kwitnieniu zanika całkowicie - niechcący dobrze wybrałam mu miejsce gdzie do ziemi się nie dotykam
Trochę areału mam ale już sił mi braknie by to ogarnąć... teraz przenoszę rośliny z miejsca na miejsce
jedyny berberys u mnie - zupełnie nie czuję zapachu gdy kwitnie
O tak, pięknie się ta hosta prezentowała. Zresztą nie masz co narzekać, widać że jeszcze sporo pracy przed tobą ale to co zrobiłaś jest świetne. Już jest bardzo przyjemnie, a i zamysł ogrodnika widać. Wiele miejsc już jest dopracowana, resztę dopieścisz, trawa zarośnie wykopki. Już jest ładnie a będzie za chwilę super. Podziwiam ogrom pracy, zwłaszcza w twoim systemie weekendowym. Jesteś bardzo pracowita ale zbyt skromna. Absolutnie nie masz się już czego wstydzić. Przeciwnie, możesz być dumna z tego co osiągnęłaś.
Wczoraj odbyłam ponad 3-godzinne zakupy w Skubiance. Dopiero robiłam tam zakupy a poszalałam tak że do końca sezonu powinnam trzymać się z daleka od wszelkich sklepów i szkółek z zielonym... Nie wiem kiedy to posadzę.
Sesleria czeka na ciebie
UU, to jest boskie! Ekstra ten kontrast z hostą! Nieźle tam na ruderowej powywijałaś i efekt piękny..Tak mi się ogromnie podoba efekt tej czystej ziemi, ciemnej, takiej.. no pięknej!
I mnie! ale co się odwlecze...
A Ty wiesz, że i u mnie Heidi w tym roku tak fajnie wyglądają? Tylko dziwne mają takie matowe te listki