Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:38, 08 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Mostek z palet i łat wykonany
projekt mój, wykonanie eMa z małą moja pomocą....głównie trzymałam deski
Pomocnik majstra ma zawsze najgorzej, bo musi znać naprzód mysli majstra, bo inaczej zbiera opr...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:14, 08 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Świetne. Kolory. I ten mostek.

Renia umie cuda z aparatem zrobić
Mostek z palet i łat wykonany
projekt mój, wykonanie eMa z małą moja pomocą....głównie trzymałam deski
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:38, 08 cze 2017

Do góry
Fuksja napisał(a)
Bardzo lubię Twój ogród, dokładnie mam takie same warunki glebowe, dlatego tym bardziej podziwiam za ogrom pracy i wytrwałość. Jestem w nim prawie codziennie i czekam zawsze na zdjęcia. Pomysł na projekt był świetny, w tym roku po raz kolejny znowu przejrzałam wątek od początku.

Aniu Witam Cię serdecznie!!!!!
Strasznie mi miło (rumieniec wyskoczył na policzki )
cieszę się że napisałaś , bo czasami wklejam te zdjęcia i wklejam
widzę wejścia na mój wątek, ale wpisów jest mało - tylko moje monologi hahahahahahah
także ciesze się że poznałam kolejną osobę spacerującą po moim ogrodzie
W cieniu - zacieniona 23:37, 07 cze 2017

Do góry
Dzisiaj bardzo pracowity dzień.
Od jeziora są silne wiatry ...i m. zdecydował się na podsadzenie szmaragdami.To jego pomysł,projekt i wykonanie...nie mój,ale cieszę się jak dziecko,bo mi się podoba.

...a dla mnie na pocieszenie róża...pachnąca.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:17, 07 cze 2017

Do góry
Bardzo lubię Twój ogród, dokładnie mam takie same warunki glebowe, dlatego tym bardziej podziwiam za ogrom pracy i wytrwałość. Jestem w nim prawie codziennie i czekam zawsze na zdjęcia. Pomysł na projekt był świetny, w tym roku po raz kolejny znowu przejrzałam wątek od początku.
Zmienny ogród 23:41, 06 cze 2017

Do góry
Przyznam szczerze że ten projekt bardzo mi się spodobał, i nieświadomie się na nim wzorowałam. Najpierw zaprojektowałam swój potem na pintereście znalazłam ten

Źródło: http://www.feelgoodgardens.co.uk/hemel-hempstead-contemporary-family-garden/
Kwitnące skarpy 13:29, 06 cze 2017

Do góry
No ta dziewanna i mnie wpadła w oko. To z siewu czy z sadzonki?
Projekt super, będziesz przemycał budowę?
Mój kamienny ogród 18:34, 05 cze 2017

Do góry
Ale Twoje efekty pracy Elu widać Ja już dawno myślałem o oczku i zrobię ale takie małe Projekt już czeka
Kwitnące skarpy 21:02, 04 cze 2017

Do góry
Też zaglądam do ciebie lecz mało piszę w następnym miesiącu kupuję projekt domu pliszka 3
Ogród z uśmiechem 17:54, 04 cze 2017

Do góry
jolanka napisał(a)

Wszystkie elementy systemu kupowałam w jednej firmie, oni wykonują wtedy projekt instalacji, wycenę, spisują wszystko, co trzeba kupić, pakują, wynoszą do samochodu

Wykonanie jest już nasze - mogę oczywiście dzwonić i pytać o wszystko. Zobaczymy jak sobie poradzimy, z pomocą niebios i przyjaciół

Mozesz napisac na priv jaka to firma?
Małymi kroczkami do celu... 06:49, 03 cze 2017

Do góry
kaz742011 napisał(a)

I dlatego teraz zazdroszczę ci buszu. U mnie tak jakoś łyso jest, choć i tak realizuję projekt w opcji full. Mam jeszcze taki z mniejszą ilością roślin. Ale wtedy miałabym na rabatach samą korę.

Kasia żeby był busz jednak trochę sezonów musi minąć, ja nie raz chciałam od razu mieć efekt i sadziłam bardzo gęsto, bo wydawało mi się,że pusto jest, a w kolejnym sezonie musiałam większość roślin przesadzić, bo za gęsto było. I to jest bez sensu, bo rośliny zamiast się rozrastac chorują, znów potrzebują czasu żeby się zakorzenic itp chociaż jak patrzę na zdjęcia jakie rozmiary osiągają np hortensje po paru latach to i tak się boję, że dalej jest za gęsto
Małymi kroczkami do celu... 21:43, 02 cze 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Aaaaa no to Ty projekt masz, ja nie mam i nie mam się czego trzymać jak coś zobaczę i mi się spodoba znajduje miejsce w ogrodzie i sadze chociaż głównie w tym roku stawiam na trawy no i piwonie, ale już też miejsca nie mam na kolejne.

I dlatego teraz zazdroszczę ci buszu. U mnie tak jakoś łyso jest, choć i tak realizuję projekt w opcji full. Mam jeszcze taki z mniejszą ilością roślin. Ale wtedy miałabym na rabatach samą korę.
Małymi kroczkami do celu... 06:24, 02 cze 2017

Do góry
kaz742011 napisał(a)

Twarda jestem . Szukam tylko tego co mam w projekcie. Jak nie ma to wychodzę z niczym .

Aaaaa no to Ty projekt masz, ja nie mam i nie mam się czego trzymać jak coś zobaczę i mi się spodoba znajduje miejsce w ogrodzie i sadze chociaż głównie w tym roku stawiam na trawy no i piwonie, ale już też miejsca nie mam na kolejne.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:43, 31 maj 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
kanciapka moze i wersji potanionej ale bardzo potrzebna )) juz jest ładnie i czysto

ja nie mam i brakuje mi takiej kanciapki bo dzis bym robiła ale taka z blatem na ktróym stałyby wszystkie sprzety typu robot mikser sokowirówka i takie tam zeby były pod reka i tylko przyjsc i uzyć ....a nie ciagle chowac do szafki ( widziałam takie rozwiazanie u znajomych ...ech super zamykasz drzwi i masz porzadek ) ale takiej madrosci nie miałam jak planowałam dom ....szkoda ze projektanci tez słabi sie okazali bo nie zaplanowali u mnie takiej kanciapki

Najczęściej w nowych projektach nie ma takich rozwiązań, myśmy trochę dostosowali projekt do swoich potrzeb.
Z garażu zrobiliśmy pokój i pomieszczenie gospodarcze,
z kotłowni wydzililiśmy łazienkę i garderobę,
z łazienki wydzieliliśmy toaletę dla gości i spiżarkę,
Antresolę otwartą przestrzeń na salon, zamieniliśmy na salon audio video.
Zostały jeszcze na górze dwie łazienki, z których zrobiłabym jeden salon łazienkowy lub 1 łazienkę i dodatkową garderobę, ale nie mam poparcia u eMa.

W mojej spiżarce na siłę wpakowałam micro...ja jej tam nie widzę z ciasnoty, ale podobno się zmieści
Ogrodowe marzenie Mrokasi 17:51, 31 maj 2017

Do góry
Witaj serdecznie masz już zielono i schludnie,na pewno wiesz że projekt z wymiarami i stronami świata jest potrzebny...a potem dziewczyny pomogą.Asia Makadamia już Cię odwiedziła,ona lubi takie wyzwania projektowe i jest w tym naprawdę dobra nie bój się pytać i prosić
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 22:17, 29 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Magda przepięknie, super działacie!
sama wszystko wymyslasz? bo normalnie te wszystkie ścieżki, linie krawężnkow, zywopłociki tak jakby full profesional project

Aniu, pisalam na początku, ze ten ogród jest na papierze
Tak więc mam projekt i dlatego dzialam - a z projektem to czysta frajda, czysta przyjemność
Aż się chce pracować!

Z Pszenicznej ... 19:54, 29 maj 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Projekt = paleciaki - super
Fotki z twojego bylinowego królestwa też
Alez ty masz tego dobra...
Buziaki!

Małgoś dziękuję
Nowocześnie z różAnką :D 18:31, 29 maj 2017

Do góry
i odnoszę wrażenie ze zrobiłam najłatwiejszy element......... nie mam pojęcia jak ustawiać trójkąt..... czy trzymać się linii podjazdu czy linii boku trójkąta??
i czy kostrzewa (lub kosodrzewina) powinna być sadzona w takim samym układzie jak lawenda czy może być inny? ale tez geometryczny i logiczny?
moje przymiarki ale jest niedobrze

i trzecia część tez w lawendzie będzie

one są najgorsze
dla przypomnienia, obowiązuje lewy projekt

Słońce i wiatr 14:10, 29 maj 2017

Do góry
Projekt wyniesionej rabaty przy tarasie póki co utknął, a właściwie utonął w morzu pomysłów za sprawą Ogrodu Tosi
Za to rabata frontowa pomału nabiera kształtów. Zaczęliśmy ją obsadzać późnym latem, jednak wraz z narodzinami córeczki nastał brak czasu i pomysł przezimował w szufladzie. I jak to bywa z niedokończonym projektami nie jesteśmy już pewni czy nadal nam się podoba.

Rabata jest od zachodniej strony. W pasie z kamyczków są kępy rozplenicy Hameln. Niestety początkujący z nas ogrodnicy i nie mamy pojęcia czy te zielone źdźbła to rozplenica czy to po prostu dzika trawa znalazła sobie dogodne miejsce żeby się przebić
Wzdłuż ściany domu posadziliśmy rząd laurowiśni (na zdjęciu schowały się w cieniu). Rododendron ma zmienić miejsce, wkopany był na przezimowanie ale chyba się zadomowił
Jak widać miejsca sporo i póki co baaardzo pusto. Żonę zauroczyło zestawienie żurawek z jasnymi tawułami z wątku Linki https://www.ogrodowisko.pl/watek/549-na-poczatku-jest-chaos?page=60 .
Jak sądzicie, da radę? Myśleliśmy też o funkiach na pierwszym planie. Ale co więcej...
Z Pszenicznej ... 11:11, 29 maj 2017

Do góry
Projekt = paleciaki - super
Fotki z twojego bylinowego królestwa też
Alez ty masz tego dobra...
Buziaki!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies