Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 06:42, 03 cze 2017

iwonkap napisał(a)

dziekuję

będę zatem czesciej sie udzielać

Mam taką nadzieję no i mam również nadzieję, że niedługo dasz się przekonać i założysz swój wątek i będziemy podziwiać kolejny ogród
paulina_ns 06:49, 03 cze 2017

kaz742011 napisał(a)

I dlatego teraz zazdroszczę ci buszu. U mnie tak jakoś łyso jest, choć i tak realizuję projekt w opcji full. Mam jeszcze taki z mniejszą ilością roślin. Ale wtedy miałabym na rabatach samą korę.

Kasia żeby był busz jednak trochę sezonów musi minąć, ja nie raz chciałam od razu mieć efekt i sadziłam bardzo gęsto, bo wydawało mi się,że pusto jest, a w kolejnym sezonie musiałam większość roślin przesadzić, bo za gęsto było. I to jest bez sensu, bo rośliny zamiast się rozrastac chorują, znów potrzebują czasu żeby się zakorzenic itp chociaż jak patrzę na zdjęcia jakie rozmiary osiągają np hortensje po paru latach to i tak się boję, że dalej jest za gęsto
kaz742011 07:40, 03 cze 2017

Dlatego u mnie są dosyć duże przestrzenie między roślinami. A mój ogród jeszcze powstaje. Najstarsze nasadzenia mają rok. Wiem że busz i u mnie będzie tylko muszę cierpliwie poczekać .
paulina_ns 09:48, 03 cze 2017

kaz742011 napisał(a)
Dlatego u mnie są dosyć duże przestrzenie między roślinami. A mój ogród jeszcze powstaje. Najstarsze nasadzenia mają rok. Wiem że busz i u mnie będzie tylko muszę cierpliwie poczekać .

Dokładnie cierpliwość to podstawowa cecha ogrodnika Dla Ciebie Kasiu pierwszy tegoroczny kwiat piwonii gdyby ktoś znał nazwę odmiany bardzo proszę pisać

kerii 11:40, 03 cze 2017

Piękna piwonia u mnie jeszcze w głębokich pączkach, ta to musi być jakaś wczesna, niestety nie znam się na nazwach więc w identyfikacji nie pomogę.

Mam pytanko tam przed limkami masz turzycę a przed nią molinię czy ona nie zasłoni tych turzyc?
paulina_ns 11:50, 03 cze 2017

kerii napisał(a)
Piękna piwonia u mnie jeszcze w głębokich pączkach, ta to musi być jakaś wczesna, niestety nie znam się na nazwach więc w identyfikacji nie pomogę.

Mam pytanko tam przed limkami masz turzycę a przed nią molinię czy ona nie zasłoni tych turzyc?

Jolus ta chyba faktycznie jest jakaś wcześniejsza, bo u mnie też pozostałe w pąkach.

Przed limkami tak mam turzyce, a przed turzycami nie moline tylko seslerie heufleriane
patrycja 15:16, 03 cze 2017

A masz u siebie molinię?
kerii 15:50, 03 cze 2017

paulina_ns napisał(a)

Jolus ta chyba faktycznie jest jakaś wcześniejsza, bo u mnie też pozostałe w pąkach.

Przed limkami tak mam turzyce, a przed turzycami nie moline tylko seslerie heufleriane

he he nie doczytałam
Anusia 21:11, 03 cze 2017

Rzeżba ładna można ją wkomponować między np.trawy. Sadzić raczej w niej bym nie radziła. Za mało miejsca na korzenie. Dwa lata temu e-m chciał mi sprawić niespodziankę i kupił dwie gliniane niewielkie doniczki. Rośliny nie chciały w nich rosnąć. Teraz nie wiem co mam z nimi zrobić.
jolka 21:38, 03 cze 2017

Paula piwonia przepiękna!! U mnie też kolejne się dziś otworzyły.
Mam nadzieję, że ogarnęłaś dziecięce przypadłości