Kasia żeby był busz jednak trochę sezonów musi minąć, ja nie raz chciałam od razu mieć efekt i sadziłam bardzo gęsto, bo wydawało mi się,że pusto jest, a w kolejnym sezonie musiałam większość roślin przesadzić, bo za gęsto było. I to jest bez sensu, bo rośliny zamiast się rozrastac chorują, znów potrzebują czasu żeby się zakorzenic itp chociaż jak patrzę na zdjęcia jakie rozmiary osiągają np hortensje po paru latach to i tak się boję, że dalej jest za gęsto
Dlatego u mnie są dosyć duże przestrzenie między roślinami. A mój ogród jeszcze powstaje. Najstarsze nasadzenia mają rok. Wiem że busz i u mnie będzie tylko muszę cierpliwie poczekać .
Dokładnie cierpliwość to podstawowa cecha ogrodnika Dla Ciebie Kasiu pierwszy tegoroczny kwiat piwonii gdyby ktoś znał nazwę odmiany bardzo proszę pisać
Rzeżba ładna można ją wkomponować między np.trawy. Sadzić raczej w niej bym nie radziła. Za mało miejsca na korzenie. Dwa lata temu e-m chciał mi sprawić niespodziankę i kupił dwie gliniane niewielkie doniczki. Rośliny nie chciały w nich rosnąć. Teraz nie wiem co mam z nimi zrobić.