Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:09, 19 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Marzenko dzięki dyskusji u Ciebie, teraz będę wyjmować w szkółce rośliny z doniczki i sprawdzać co tam w środku słychać. Trzymam kciuki za pomyślną walkę z tymi potworami.

Sygnałem są przede wszystkim wygryzione liście, kupiłam laurowisnie u Kulasa z opuchlakami i w wielu miejscach żurawki z larwami.
Ogród z platanem. 11:25, 19 sie 2013

Do góry
Platan wymiata, po prostu rewelacja
Kraina Czarów w fazie projektów 10:57, 19 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Co jest z tym dziadowstwem, wszędzie się panoszy U Madżenki wszelkie dostępne środki itd. ale to chyba już wiesz?

Dzięki Madżence w ogóle się tym zainteresowałam! Myślałam, że kilka żurawek wypadło ze względu na upały i suszę... będę dziś kopać, to zobaczymy, co się tam dzieje!!
I zamaist tulipanków za 100 zł kupię sobie nicienie za 100 zł
Kraina Czarów w fazie projektów 10:55, 19 sie 2013

Do góry
Co jest z tym dziadowstwem, wszędzie się panoszy U Madżenki wszelkie dostępne środki itd. ale to chyba już wiesz?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 21:47, 18 sie 2013

Do góry
Odpoczywaj kochana ile możesz, kawa nie zając, nie ucieknie
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 21:34, 18 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Doszły mnie wczoraj słuchy, że w Średzinie zaczęli kopać Informację zweryfikuję i dam znać

czekam na wieści
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 21:33, 18 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Aga znów Cię w gazecie wypatrzyłam
Czekam z umówioną kawą, od pon. będę miała wolne

tylko człek wyjedzie....
Nie mam ostatniego numeru, byłam trochę poza domem. Ogród znów leży odłogiem
Polinka, we wtorek znów wyjeżdżam, nie wiem kiedy wrócę...coś ta kawa nam umyka
Blaski i cienie nowego życia 21:13, 18 sie 2013

Do góry
Śliczny ten zielony mieczyk ''Jechałam'' od dołu ze zdjęciami i zastanawiałam się co to za kwiat zielony
Azalie uwielbiam
Kondziowy Ogród :) 21:06, 18 sie 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
dzięki sporo roboty do ogrodu wychodzę rano a wychodzę wieczorem jak się ciemno robi ciekawe co mi z tego wyjdzie

Co z tego wyjdzie? Pewnie zrobimy tu wszyscy wielkie Wow
Kondziowy Ogród :) 20:53, 18 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)
I ja gratki zostawiam Kondzio życzę samych fantastycznych pomysłów w ogrodzie i następnych 600 stron
Ja też dzisiaj podlewałam, najpierw konewką z nawozem, póżniej wężem. Sąsiedzi zastanawiali się po co dwa razy to samo robię?
Spokojnej nocy.
dzięki sporo roboty do ogrodu wychodzę rano a wychodzę wieczorem jak się ciemno robi ciekawe co mi z tego wyjdzie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:53, 18 sie 2013

Do góry
Marzenko dzięki dyskusji u Ciebie, teraz będę wyjmować w szkółce rośliny z doniczki i sprawdzać co tam w środku słychać. Trzymam kciuki za pomyślną walkę z tymi potworami.
Kondziowy Ogród :) 20:48, 18 sie 2013

Do góry
I ja gratki zostawiam Kondzio życzę samych fantastycznych pomysłów w ogrodzie i następnych 600 stron
Ja też dzisiaj podlewałam, najpierw konewką z nawozem, póżniej wężem. Sąsiedzi zastanawiali się po co dwa razy to samo robię?
Spokojnej nocy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:42, 18 sie 2013

Do góry
Coś mi podżera Chopinka

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:38, 18 sie 2013

Do góry
Sierpień w polinkowym ogrodzie

Proso z Hortkami

Szalejące surfinie

Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 09:24, 18 sie 2013

Do góry
Michalina... malutki strumyczek też jest w naszym ogrodzie... tuż przed altanką, do której prowadzi mostek...właściwie to teraz strumyk mocno porósł pałkami wodnymi i jest słabo widoczny...

irena_milek napisał(a)
Ciekawie prowadzisz kosodrzewinę, a jesli do mnie się zwracasz...wystarczy Irena

Irenko odpowiadając na posty w swoim wątku staram się nie cytować całych wypowiedzi tylko kopiuję login osoby piszącej do mnie... piszę pogrubioną trzcionką, by było wiadomo do kogo się zwracam...stąd też taki oficjalny zwrot do Ciebie...

A co do kosodrzewiny...to mam małą ...rośnie pod wierzbą hacuro... i też ją kształtuję już kilka lat... ale myślę , że Tobie chodzi o tę dużą ...to jest sosna...

polinka... dziękuję...

weronika77 napisał(a)
...Taras żwirkowy fotogeniczny, ale czy wygodny i praktyczny...na bosaka się nie da. Pozdrawiam.

...ani na bosaka, ani w szpileczkach się nie da...hihihi...ale dla nas żwirowe ścieżki i żwirowy taras to było najtańsze, najszybsze i najprostsze rozwiązanie... tak więc sporo tych "naj..." mówi samo za siebie... A do tego w naszym mokrym i bagnistym ogrodzie jest to super praktyczne rozwiązanie... woda nie stoi na żwirku i spokojnie nawet po największej ulewie możemy spacerować suchą stopą w kapciuszkach po całym ogrodzie...

ewsyg... nieznam nazwy tej hosty...dostałam ją przed wielu laty pod nazwą "liście ozdobne"... ale to jakaś zwykła pospolita z host olbrzymich...

Joku napisał(a)
Mam pytanie natury praktycznej. Zauważyłam że masz ścieżki wysypane różnej wielkości kamyczkami. Które się lepiej sprawdzają; drobne, czy większe? ...

...drobne zdecydowanie lepsze...im grubsza warstwa kamieni tym lepiej. Na zbyt cieniutkiej warstwie częściej pojawiają się chwaściki...

Pozdrawiam Jola.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 08:30, 18 sie 2013

Do góry
Doszły mnie wczoraj słuchy, że w Średzinie zaczęli kopać Informację zweryfikuję i dam znać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:27, 18 sie 2013

Do góry
Dzięki wielkie Łukasz
Leśne Wzgórze 22:02, 17 sie 2013

Do góry
polinka dziękuję za zaproszenie i rewizytę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:06, 17 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Oj hortki to musowo trzeba mieć

Mam pytanie. Jak długo po zimie żurawki są takie brzydkie? Tzn.kiedy ładnie się odradzają? Czy to długo trwa?
Myślisz, że bordowa żurawka, niska,zielona rozplenica i biały wrzos to dobre połączenie? Będzie to ładnie wyglądać przez cały rok?

Żurawki jak poczują troszkę ciepła od razu startują z nowymi listkami. Ja u niektórych całkowicie obcinam stare liście wiosną i bardzo szybko robią się ładne kępki. Połączenie, o którym piszesz wydaje mi się bardzo dobre. Zielony przez wiosne i lato wrzos będzie kontrastem dla bordowej żurawki, a rozplenica nada kompozycji zwiewności. Jesienią jak rozplenica wypuści te swoje ładne kotki , a wrzos zakwitnie efekt będzie jeszcze lepszy. Takie moje zdanie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:38, 17 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Z tymi różami to pomyśle. Bluszcz już posadziłem, teraz musi podrosnąć. Obecnie musze gdzieś posadzić hortensje bo nie mam ani jedego krzewu

Oj hortki to musowo trzeba mieć

Mam pytanie. Jak długo po zimie żurawki są takie brzydkie? Tzn.kiedy ładnie się odradzają? Czy to długo trwa?
Myślisz, że bordowa żurawka, niska,zielona rozplenica i biały wrzos to dobre połączenie? Będzie to ładnie wyglądać przez cały rok?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies