Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

AlicyaLK 23:45, 18 sie 2013

nebel napisał(a)

Alicjo, jak kupuję w internecie...www.cebule.pl
Ale zawsze warto, samemu sprawdzić, czy oferta nam odpowiada...
Pozdrawiam

dzięki zaraz sprawdzam
AlicyaLK 23:47, 18 sie 2013

Sąsiadki i Sąsiedzi, czy ktoś z Was był na Jesiennej Wystawie Ogrodnictwa, Leśnictwa i Zoologii w Krakowie? Warto się tam wybrać? Idzie ktoś we wrześniu??
gusiarz 07:18, 19 sie 2013

Ala ja mogę pójść, bo nie byłam ani raz - Czy to na Klimeckiego jest? Podejrzewam, że będzie dużo kurek i gołębi - były nawet na Gardenii

Co do cebul ja tulipany też kupowałam w cebulach.pl, jest jeszcze fajna firma link - od nich miałam czosnki, ale one nie były kupione przez stronę a na giełdzie kwiatowej, ale od Benexa. Tej jesieni właśnie tam kupię trochę tulipanów, krokusy, i inne cebulowe
AlicyaLK 09:15, 19 sie 2013

Mam chyba opuchlaka! No dlaczego?? jeszcze się ogrodem nie nacieszyłam, a tu taki paskud!
U mnie zdechły trzy żurawki i kilka runianek japońskich... myślałam, że to przez upały Dziś rozgrzebałam pod zdechłą żurawką, a tam jajka... ale co podgryza jak tam same jajka? larwy sobie gdzieś poszły? trzeba będzie wykopać sąsiednie żurawki i pod hortensją wypatrzyłam jajo dziś w czasie podlewania
Muszę doczytać co i jak i działać...przecież zeżre mi wszystko to paskudztwo!!
AlicyaLK 09:21, 19 sie 2013

gusiarz napisał(a)
Ala ja mogę pójść, bo nie byłam ani raz - Czy to na Klimeckiego jest? Podejrzewam, że będzie dużo kurek i gołębi - były nawet na Gardenii

Co do cebul ja tulipany też kupowałam w cebulach.pl, jest jeszcze fajna firma link - od nich miałam czosnki, ale one nie były kupione przez stronę a na giełdzie kwiatowej, ale od Benexa. Tej jesieni właśnie tam kupię trochę tulipanów, krokusy, i inne cebulowe

Dzięki Aga... sprawdziłam obie stronki i chyba zamówię w Benexie, bo mają trochę lepszą cenę przy tej obecnej promocji

Targi na Klimeckiego są... właśnie też się obawiałam, że tego co nas interesuje może być mało, dlatego pytałam, czy warto A Gardenię polecasz?
Tu jest link http://www.targi.com/index.php?idp=13&id_imp=chemjwo

Początek listy brzmi zachęcająco:
szkółkarstwo
sadownictwo
rośliny ozdobne
sprzęt ogrodniczy i leśny
maszyny i urządzenia do obróbki drewna
nasiona
środki ochrony roślin
wyposażenie ogrodów
urządzanie terenów zielonych

Termin: 27-29 września 2013r.

Może jeszcze ktoś z okolic się zdecyduje
agatanowa 10:32, 19 sie 2013

AlicyaLK napisał(a)
Dziś rozgrzebałam pod zdechłą żurawką, a tam jajka... ale co podgryza jak tam same jajka? larwy sobie gdzieś poszły? trzeba będzie wykopać sąsiednie żurawki i pod hortensją wypatrzyłam jajo dziś w czasie podlewania
Muszę doczytać co i jak i działać...przecież zeżre mi wszystko to paskudztwo!!

Alka, a zrób zdjęcia tych jajek. Moze ktoś coś rozpozna-poradzi?

Ubolewam razem z Tobą
AlicyaLK 10:46, 19 sie 2013

Agata, to chyba opuchlak.. rozpoznałam dzięki Madżence. Muszę rozgrzebać inne miejsca i zobaczyć, czy mam już larwy, jak coś to będę zamawiać nicienie Co za cholerstwo!!
polinka 10:55, 19 sie 2013

Co jest z tym dziadowstwem, wszędzie się panoszy U Madżenki wszelkie dostępne środki itd. ale to chyba już wiesz?
AlicyaLK 10:57, 19 sie 2013

polinka napisał(a)
Co jest z tym dziadowstwem, wszędzie się panoszy U Madżenki wszelkie dostępne środki itd. ale to chyba już wiesz?

Dzięki Madżence w ogóle się tym zainteresowałam! Myślałam, że kilka żurawek wypadło ze względu na upały i suszę... będę dziś kopać, to zobaczymy, co się tam dzieje!!
I zamaist tulipanków za 100 zł kupię sobie nicienie za 100 zł
aleksandra_g 12:34, 19 sie 2013

ojjj bardzo mi przykro