Sąsiadki i Sąsiedzi, czy ktoś z Was był na Jesiennej Wystawie Ogrodnictwa, Leśnictwa i Zoologii w Krakowie? Warto się tam wybrać? Idzie ktoś we wrześniu??
Ala ja mogę pójść, bo nie byłam ani raz - Czy to na Klimeckiego jest? Podejrzewam, że będzie dużo kurek i gołębi - były nawet na Gardenii
Co do cebul ja tulipany też kupowałam w cebulach.pl, jest jeszcze fajna firma link - od nich miałam czosnki, ale one nie były kupione przez stronę a na giełdzie kwiatowej, ale od Benexa. Tej jesieni właśnie tam kupię trochę tulipanów, krokusy, i inne cebulowe
Mam chyba opuchlaka! No dlaczego?? jeszcze się ogrodem nie nacieszyłam, a tu taki paskud!
U mnie zdechły trzy żurawki i kilka runianek japońskich... myślałam, że to przez upały Dziś rozgrzebałam pod zdechłą żurawką, a tam jajka... ale co podgryza jak tam same jajka? larwy sobie gdzieś poszły? trzeba będzie wykopać sąsiednie żurawki i pod hortensją wypatrzyłam jajo dziś w czasie podlewania
Muszę doczytać co i jak i działać...przecież zeżre mi wszystko to paskudztwo!!
Dzięki Aga... sprawdziłam obie stronki i chyba zamówię w Benexie, bo mają trochę lepszą cenę przy tej obecnej promocji
Targi na Klimeckiego są... właśnie też się obawiałam, że tego co nas interesuje może być mało, dlatego pytałam, czy warto A Gardenię polecasz?
Tu jest link http://www.targi.com/index.php?idp=13&id_imp=chemjwo
Początek listy brzmi zachęcająco:
szkółkarstwo
sadownictwo
rośliny ozdobne
sprzęt ogrodniczy i leśny
maszyny i urządzenia do obróbki drewna
nasiona
środki ochrony roślin
wyposażenie ogrodów
urządzanie terenów zielonych
Agata, to chyba opuchlak.. rozpoznałam dzięki Madżence. Muszę rozgrzebać inne miejsca i zobaczyć, czy mam już larwy, jak coś to będę zamawiać nicienie Co za cholerstwo!!
Dzięki Madżence w ogóle się tym zainteresowałam! Myślałam, że kilka żurawek wypadło ze względu na upały i suszę... będę dziś kopać, to zobaczymy, co się tam dzieje!!
I zamaist tulipanków za 100 zł kupię sobie nicienie za 100 zł