Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:57, 16 maj 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziki sad

Też mam dziki sad za płotem, a u Was Danusiu jak zawsze perfekcyjnie
Donicowo jak bajce

Wiosną pięknie jest przez moment jak w sadzie kwitną czereśnie, u nas nikt za płotem nie kosi tego trawiszcza
i mam kłopot z chwastami, jak sobie z tym radzicie, kosi to ktoś u Was za płotem?

Gratuluję nowego ogrodu w TV, piękna ta nowoczesność w odbiorze...czekam na Waszą Anglię
Pozdrawiam
Mokradło... i mój ogród 08:51, 16 maj 2019

Do góry
Kasiu tak z New Dawn. Dzięki. Róża bez problemu daje wyginać pędy. I trzeba to robić by nie łysiała. A że wigor ma i za małą pergolę będę kombinować. I wstawię zdjęcia mojego eksperymentu.

Po naginaniu obficie ruszyła.
Wymarzony sielankowy ogród..... 08:36, 16 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Monia na pamiątkę zostawiam
od nas

i od Agi

Ale fajne spotkanko miałaś.
Ogród pięknieje, rośnie i bardzo cieszy., prawda ?
Pozdrawiam
Przyłącze do kranu- na sztywna PE , czy waż elektryczny ??? 08:27, 16 maj 2019

Do góry
mazilo napisał(a)
Naniosłem zmiany - kolor zielony
Numer 1 czy 2-umieszczenie zraszacza/kolor zielony , które rozmieszczenie lepsze ?
Sterownik jest przeznaczony na 6 sekcji .
1 sekcja to tuje z tuje
2 sekcja to tuje z przodu bo praktycznie sa po północnej stronie i ciagle w cieniu
3 sekcja to bukszpan wzdłuż wejścia do domu ( trawy z przodu nie będzie )
Zostały jeszcze trzy sekcje wiec można to rozbić

Hej.
Lepiej nr 1. Doleje dwie strony krańcowe.
Ogólnie teraz mi się rysunek podoba jest OK
Migawki z ogródka 08:25, 16 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Tym razem z dżemem truskawkowym

ale cudnie wyrośnięte! I kto tak pałaszuje u Ciebie? Ja nie robię zbyt często, bo... zjemy
Droga do spełnienia 08:19, 16 maj 2019

Do góry
Rano szybko telefonem pstryknęłam kilka fotek, wszystko deszczowe niektóre rośliny się pokładają ble ble ble
ale teraz nie pada może dzisiaj chociaż trochę odpuści
Mayleen ślicznie kwitnie - lepsze foty może po południu , rubens ma 1 kwiatka czosnki mimo deszczu się rozwiajają
hosty wielkie się robią, kln śliczne ma listki, a heptacodium świeci na rabacie
no i pissardi - nowy nabytek jeszcze z małą koroną ale jest
Sezon 2017 u Hanusi 08:10, 16 maj 2019

Do góry
U mnie zaś niezapominajka
z malwą sztamę trzyma.
Od lat tu tworzą duet
mróz się ich nie ima.

To nic, że kamienie wszędzie
ale w pobliżu beczka z wodą.
Że różnica we wzroście będzie?
grunt że wspólne życie wiodą.

Zielona przestrzeń 07:38, 16 maj 2019

Do góry
koliber napisał(a)
Wczoraj zabrałam się wreszcie za porządki na swoich rabatach i na malutkie zmiany na nich Co nieco wycinam, a w innych zaś miejscach co nieco dosadzam, tudzież przesadzam

Ogarnęłam calutki warzywnik, a i eM zabrał się ochoczo za glebogryzowanie wokół drzewek owocowych (nareszcie ). Co prawda prace jeszcze nie dopracowane, ale już jest nieźle

Zostawiam widoczki z warzywnika

Niesamowicie przypomina mi warzywniak mojej mamy Jest ogromny i perfekcyjny! Podziwiam Jak widzę warzywniaki to mam wyrzut sumienia, że mnie do warzyw nie ciągnie. Temat zdrowego jedzenia mocno mnie kręci, stąd wyrzut sumienia podwójny Uwielbiam Koliberku taki porządeczek, coś czuję, że w tej kwestii mamy podobnie
Wzgórze chaosu 07:31, 16 maj 2019

Do góry
Dumam i dumam
...front przed szpalerem tylko z buksów i hakonek??? Same kulki, stożek do tyłu plus jeden albo nawet dwa do towarzystwa??? A kulki buksowe symetrycznie czy raczej byle jak???
Nasz przydomowy ogródek 07:26, 16 maj 2019

Do góry
Dzięki za Wasze opinie Mirko i Haniu. Co do piwonii bylinowych to po przesadzeniu kilka lat upłynie zanim zaczną kwitnąć tak jak na starym miejscu. Drzewiasta często po przesadzeniu po prostu umiera. Ważne jest aby się dobrze zastanowić gdzie je posadzić.

Poniżej ta która strajkuje od przesadzenia. Czy w tym roku pąki się uchowają po obfitym podlewaniu i zasileniu? Widać że pędy wystrzeliły mocno w górę.

Wzgórze chaosu 07:12, 16 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)
Iwonko, pomysł Magdy jest świetny, tylko zastanawiam się jakie dać tam hortensje, czy np Linki nie będą za wysokie, one mają nawet 2-2.5 m. Może Little Lime? Halinę i kulki to zawsze dobre połączenie limonka hakonek z ciemną zielenią kul to piękne połączenie a do tego różowe jeżówki albo np odmiana Green Twister, są cudne. Ujednolicisz wtedy tą rabatę.

Myślałam o tych hortkach. W głębi naprzeciwko rodków zostawię vanilki a pod nimi funkie guacamole. Z drogi fajnie widać ten zakątek a czysty kolor limek ożywi delikatnie ten nieco ciemny zakątek.

Mam faktycznie dylemat ze szpalerem - co sadzić. Teraz są tam tulipany i szałwia caradonna. Szpaler w tym miejscu mi się podoba, pozostaje wybrać gatunek tzn wysadzić szałwie a posadzić hortki.

Katkak napisał(a)
Można też dać hortensje bukietowe Bobo lub Polestar

Kasiu wiesz, że na tej rabatce mam jedną hortkę bobo Między cyprysikiem groszkowym fifera aurea a pojedynczym rodkiem. Jest ładna i mała, ciekawie się starzeje. No jest pomysł
Drugi mniej kosztowny to vanilki bo na szpaler uzbierałabym ze swojej działki spokojnie. Przebarwiającym się kolorem pasowałyby do bordowych drzew. Tylko czy nie będą za wysokie... Dlatego tak jak Ewcia proponuje albo Kasia Little lime albo Bobo...Temat do przemyślenia.
Jeśli pójdę w różowawe hortki to wtedy mam dużo jeżówki Cherry fluff, które można przed hortkami posadzić...

I jeszcze jeden pomysł Wysadzę chyba tego jednego rodka... Niby z tyłu jest szpaler do towarzystwa ale on jeden na górce zaczyna mi się wydawać bez sensu. Odsłoni się wtedy cis co do którego trzeba będzie zadecydować czy zostawić w formie luźnej czy zrobić kulę...
Może pójść w kule i dosadzić jeszcze dwa cisy... A cyprysik groszkowy za niedługo zarośnie od prawej strony (rosła tam kosodrzewina, którą rok temu wycięłam), dlatego na razie z jednego boku jest łysawy

Wymarzony sielankowy ogród..... 06:38, 16 maj 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)

kwaśna na której mam wrażenie wieje pustką, no ale kiedyś się to wszystko rozrośnie

Monia rozrośnie się na pewno Nie wiem, czy widziałaś u mnie ostatnie porównania. Początek mam na 86 stronie. Szok jak rośliny rosną! Jak wszystko się zmienia.
Ten świerk z jasnymi przyrostami to białobok? Jeśli tak to u mnie po ponad 10 latach ma ze trzy metry albo więcej. Zauważyłam, że przez pierwszych kilka lat rabatki tak powoli nabierają masy, zakorzeniają się. Nagle nawet się człowiek nie obejrzy i na wiele roślin trzeba już w górę patrzeć
Ogród Małej Mi 2017 00:42, 16 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Anka piękny zbiornik masz a ryby gdzie są?

Mnie się powinno zamknąć na takim spotkaniu terapeutycznym może bym przestała kupować. Dzień bez szkółki to dzień stracony.

U was padało to zielono wszędzie u nas dopiero dzisiaj tak solidnie przylało.
5lat to dużo w naszym wieku. Czas niestety ucieka. Tak jesienią biadoliład a masz tak pięknie.

Pozdrawiam słoneczka życzę.

U nas leje jak w kaczy kuper.. już 3 tydzień.. woda już nie wsiąka ... masakra.. woda potrzebna, ale nie tyle.. niech spadnie na północy tam brakuje deszczu.

Jest zimno i mokro... kto to widział chodzić w połowie maja w kurtce puchowej i w czapce???

Rośliny z deszczu się cieszą, nie powiem, ale ja już mniej.. a mąż to już załamany bo w robocie porażka.. trzeba robić a sie po prostu nie da, a terminy w plecy .. w naszej glinie jak tak poleje to jeszcze długo nie da sie wejść z robotą..

Ryby w oczku, woda zielona od glonów, zimno wiec rośliny nie ruszyły, a ryby chcą jeść i jest ich za dużo, wiec glony szaleją.

Uciekam, reszcie odpowiem jutro..

Ogród Małej Mi 2017 00:37, 16 maj 2019

Do góry
Aneczka napisał(a)
Wiesz, gdy moje dzieci poprosiły mnie o basen to od razu przypomniałam sobie to zdjęcie :

Myślę żeby kupić im właśnie taki 5,5m bo te starsze są już większe ode mnie i myślę, że w takim to już da się popływać. Byłaś zadowolona z takiego basenu? Mam owczarka i boję się czy mi go nie przebije pazurem.

Jestem zadowolona, ostatni rok stał taki płytki dla małych dzieci i się już moje zbuntowały, ze chcą ten duży .. a maja 3 i 5 lat. Niestety jeszcze rok dla mojego komfortu psychicznego będzie płytki

Pies myślę ze tak łatwo go nie przedziurawi, zwłaszcza że do takiego basenu prawie pewne że nie będzie wskakiwał bo jak potem z niego wylezie? Psy głupie nie są.. pływać umieją, ale nie umieją wyłazić z takiego zbiornika

Jakie stare zdjęci i jaki młody ogród ... aż nie mogłam poznać że to moje ..
A to płytki dla dzieci
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:14, 16 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Nad tą szczególnie dużo czasu spędziłyśmy i żadna z nas nie wyszła bez pamiątki

Danusiu, co to za roślinka o ciemnych, czekoladowych liściach, bardzo ładnie się komponuje z jasną zielenią i ciemnymi tulipanami
Za drzwiami do ogrodu... 00:13, 16 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Elu obwódki są z granitu otaczanego, koloru szaro rdzawegoZamawiałam przez internet.A układałam sama na przygotowanej przez chłopaków podsypce piaskowo cementowej.

Zdolniacha jesteś!
Muszę luknąć na ten "granit otaczany". Szukam inspiracji do zmian u siebie. Wyznaczyć rabaty, oddzielić od trawy. Mam kostkę granitową ale ona jest mała,kształty różne nie nadaje się na obwódki.
Za drzwiami do ogrodu... 00:07, 16 maj 2019

Do góry
Elu obwódki są z granitu otaczanego, koloru szaro rdzawegoZamawiałam przez internet.A układałam sama na przygotowanej przez chłopaków podsypce piaskowo cementowej.
Za drzwiami do ogrodu... 23:56, 15 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Świetne masz te obwódki? Z czego są zrobione ?
Przedziwny Ogród 23:51, 15 maj 2019

Do góry
marba napisał(a)

Ależ kolorowa wiosna u Ciebie.
Kocham ten odcień różu w ogrodzie. Przyciąga wzrok.

Basiu, kolorów u mnie jeszcze nie za wiele. Czekam na nie z niecierpliwością.
Ten kolor surfinii mam pierwszy raz.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies