Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:46, 09 sie 2013

Do góry
Madżenko trzymam kciuki aby wszystko się udało. Milicz też podlany i ochłodzony
Ogród do kwadratu 10:41, 09 sie 2013

Do góry
Brakuje mi Twojego ogrodu Czekam na nowe fotki. U mnie gracilimusy wystrzeliły i już nie będę nie dowierzać, że Twoje sadzone w tamtym roku
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:54, 08 sie 2013

Do góry
Troszkę terazniejszych widoczków

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:21, 08 sie 2013

Do góry
Szarlotka, kupowałam u ''gospys''. Niestety nie widzę teraz aby coś sprzedawał.Napisz może do niego, czy jeszcze je ma
Kraina Czarów w fazie projektów 11:11, 08 sie 2013

Do góry
Ala co tam u Ciebie? Jak idą prace porządkowe?
Pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:10, 08 sie 2013

Do góry
szarlotka napisał(a)

Polinko mogłabyś podać namiary na tego sprzedawcę, u którego kupowałaś bukszapany?

Szarlotka wieczorem Ci podam, teraz tylko tak na chwileczkę wpadłam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:48, 07 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Hej. Bukszpany na allegro. W Miliczu jak usłyszałam ceny to szok

Polinko mogłabyś podać namiary na tego sprzedawcę, u którego kupowałaś bukszapany?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:08, 06 sie 2013

Do góry
Szarlotka zapytaj o te thujki z wątku o żywopłotach iglastych, tak mądre głowy Ci odpowiedzą bo u mnie wiedzy na ten temat brak
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:03, 06 sie 2013

Do góry
Jak naprawdę jej nie chcesz to biorę Nie mam telefonu więc się nie umówimy tel., zaraz wyślę na pw.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:54, 06 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)
OOOO A masz ją już dużą??
A z tą trawą to chyba będzie problem Z tego co sobie przypominam to nigdzie jej nie widziałam

na razie jakieś 80 cm, ale 2 lata temu też taką wsadzałam i ma już ze 3 metry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:54, 06 sie 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

ja raczej należę do grupy "macantów", która musi najpierw wszystko sprawdzić organoleptycznie

Ha, ha Macantów
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:52, 06 sie 2013

Do góry
Szarlotka skuś się, skuś, tu na pewno ogrodnicy Ci pomogą My również jesteśmy po generalce domu i w tym roku tylko trochę roślin posadziłam aby nie było łyso i oko cieszyło
Thuje chcesz kupić malutkie czy już większe? Jeśli większe to raczej od razu na docelowe miejsce.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:39, 06 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Szarlotko a może warto założyć wątek i na razie planować sobie swój wymarzony ogród? Póżniej po latach wrócisz sobie do początku i wspomniesz jakie to na początku miałaś rozterki i pytania Może masz już działkę, budujesz się?

Thuje smaragd rosną kolumnowo, nie trzeba ich przycinać, po za poziomym cięciem i są jednymi z najlepszych bez cięcia thujami na żywopłoty. Nie zajmują wiele miejsca. Ja mam posadzone 35 cm od podmurówki i 45 cm. od słupka w ogrodzeniu, liczone od pnia.

Zastanawiałam się nad tym - moze się skuszę w najlbliższym czasie W sumie masz rację - później ciekawie będzie wrócić do początków a może też znajdzie się ktoś, kto mi doradzi coś ciekawego.

Jako ostatnia córka zostałam w domu rodzinnym i właśnie kończymy go remontować więc niedługo znajdziemy może trochę czasu na uprzątnięcie ogrodu. Na początek czeka nas wycięcie około 15 dużych świerków (już kilka wycięliśmy wcześniej). I potem mogę zabierać się za przyjemniejsze sprawy

Thuje chciałabym kupić już teraz żeby troszkę podrosły zanim trafią na docelowe miejsce tylko nie wiem czy takie przesadzanie im nie zaszkodzi

aga_pe a nie chcialabyś tych trawek zamówić przez internet np? Widziałam takie na allegro.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:33, 06 sie 2013

Do góry
Kostrzewa wygląda ekstra Madżen można się zachwycać każdą Twoją zmianą
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:27, 06 sie 2013

Do góry
OOOO A masz ją już dużą??
A z tą trawą to chyba będzie problem Z tego co sobie przypominam to nigdzie jej nie widziałam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:16, 06 sie 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
hehe, mi też chodzi po głowie sobotnia wycieczka do Średziny. A jaką chcesz brzozę?
U nas nic ciekawego trawiastego w szkółkach - a jak jest cos, to pojedyncze sztuki widziałam

Jeszcze nie wiem jaką brzozę, zadzwonię do nich i się wywiem co tam mają. Musi być duża, żeby dawała cień
Trawy podobno na początku września mają się pojawić na Wszewilkach a jakie potrzebujesz?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:13, 06 sie 2013

Do góry
szarlotka napisał(a)

Ja niestety jeszcze nie mam swojego ogrodu na ogrodowisku. Mój wymarzony ogród jest narazie w planach, bo aktualny cięzko ogrodem nazwać Podglądam różne pomysły i rozwiązania u innych Czeka mnie jeszcze dużo pracy, żeby coś ciekawego zaczęło się dziać.

Mam jeszcze jedno pytanie: Jaką szerokość trzeba sobie zostawić na tuje? W sensie w jakiej odległości od ogrodzenia sadzić i jakie szeroki urosną?

Szarlotko a może warto założyć wątek i na razie planować sobie swój wymarzony ogród? Póżniej po latach wrócisz sobie do początku i wspomniesz jakie to na początku miałaś rozterki i pytania Może masz już działkę, budujesz się?

Thuje smaragd rosną kolumnowo, nie trzeba ich przycinać, po za poziomym cięciem i są jednymi z najlepszych bez cięcia thujami na żywopłoty. Nie zajmują wiele miejsca. Ja mam posadzone 35 cm od podmurówki i 45 cm. od słupka w ogrodzeniu, liczone od pnia.
Kondziowy Ogród :) 11:42, 06 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)

A dlaczego odejść??? A Twoje hi,hi?
Macham najserdeczniej jak potrafię

Jak już kiedyś pisałam, znam bardzo mało chłopaków,którzy kochają ogród tak jak Ty Jestem pełna podziwu i szacunku dla Was A to, że nie mamy czasami czasu na pielęgnację, nowe pomysły to normalne. Ja po tygodniu urlopu i tygodniu w pracy, gdzie wracam po 19.00 do domu, teraz zaczynam walkę z chwastami, surfinie wymagają ostrej regeneracji, trawa zabiedzona jak nigdy
Czasami trzeba sobie odpuścić, przystopować...
Będzie dobrze Kondziu, musi być dobrze
Dzięki za otuchę u mnie z czasem nawet nie ma problemu raczej z fachowcami którzy by mieli na tyle sprytu i polotu i byli z Krakowa i nie chcieli mi ogrodu do góry nogami obracać bo na to nie mam niestety pieniędzy a ogród zaczął mi się podobać potrzebuje uporządkowania i pewnych zmian a ja tego nie umiem i tu jest haczyk i dodatkowo problemy inne mam nadzieję że będzie lepiej musi bo sie całkiem załamię
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:41, 06 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Witaj Szarlotko i rozgość się w moim skromnym ogródeczku
Dziękuję za miłe słowa. Surfinie troszkę po urlopie zaniedbane ale jeszcze kilka dni i mam nadzieję, że dojdą do formy
A Ty masz tu swój ogród?
Pozdrawiam serdecznie z Doliny Baryczy

Ja niestety jeszcze nie mam swojego ogrodu na ogrodowisku. Mój wymarzony ogród jest narazie w planach, bo aktualny cięzko ogrodem nazwać Podglądam różne pomysły i rozwiązania u innych Czeka mnie jeszcze dużo pracy, żeby coś ciekawego zaczęło się dziać.

Mam jeszcze jedno pytanie: Jaką szerokość trzeba sobie zostawić na tuje? W sensie w jakiej odległości od ogrodzenia sadzić i jakie szeroki urosną?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:41, 06 sie 2013

Do góry
Nie byłam w Średzinie od czerwca. Nie wiem czy w sobotę się nie wybiorę bo szukam brzozy Najpierw chyba zadzwonię i się dowiem co tam teraz mają Hortensje widziałam w Krotoszynie, w tej pierwszej szkółce a trawy w brico ale ceny kosmiczne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies