Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:50, 21 cze 2014

Do góry
Danusia swietnie ujęla po co nam projekt. Popieram obiema rękami! Wygląd ogrodu zależy od nas od naszej milości do roslin i determinacji. Ana pokazuje, że może być jeszcze piękniej
Blaski i cienie nowego życia 17:13, 20 cze 2014

Do góry
Ula za chwilę lato, nie bedziemy przesadzać, odpoczniemy i popatrzymy na ogrody przychylniejszym wzrokiem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:08, 20 cze 2014

Do góry
Toszka świete słowa M ozłoć za te donice i lampy!! I niech sobie dłubie przy altanie dwa lata
Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:04, 20 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Asiu a może lepiej tabliczka Dzień dobry gospodyni odpoczywa

Kasiu odpoczywaj Wyściskam z całą pewnością

Marzenko dzięki Szkoda że nie będziesz

Dorotko dzięki

Iwonko na pierwszy rzut oka tak wygląda ale roboty do zrobienia moc

Aguniu pachnie to fakt

Jadę dokladnie w odwortnym kierunku... A nie ukrywam, źe chętnie bym dołączyła...
Co z tym ogródeczkiem począć 17:02, 20 cze 2014

Do góry
Odpoczywasz czy tyrasz w ogrodzie?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:57, 20 cze 2014

Do góry
Fajne spotkanie, piekne róże.
Miejsko & sielsko 16:56, 20 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Mój eM naostrzył mi doskonale fiskarsa, poszło naprawę szybko, nie cackałam się. NIepotrzebnie tak się podniecałam pełna obaw
eM, stwierdził, że mam zdolności manualne hihihihi

Oj to będą idelane kuleczki wszędzie Ja się boję chodzić z tymi nożycami w rękach... Bo pół ogrodu zawsze skoryguję... Uwielbiam je
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:54, 20 cze 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
A ja wpadam podpytać jak kilerujesz swoje ślimaki... te co dzieci uzbierają. Co później z nimi robisz?

I drugie pytanie... Ana czy masz w ogrodzie nawadnianie rabat?

Ana ma nawadnianie włączała do nawadniania nicieni
Wilcza Góra 16:52, 20 cze 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

właśnie to cieszy najbardziej
że jesteśmy tu takie zwariowane, ogrodowe- babki ...czasem zarobione na maxa
czasem przeszcześliwe, bo zakwitła pierwsza róża...
a zasem kompletnie zrezygnowane, bo robale zżerają wszystko, co napotkają

uwielbiam tu być ,,,z Wami ,,,

Cała prawda o ogrodowiczankach Macham z samochodu
Wersja mini mini 16:45, 20 cze 2014

Do góry
Pomponela ale raczej jasna, upieram się orzy Heidi Klum ale dziewczyny twierdzą że podatna na choroby
Ale przede wszystkim GOSPEL i ASCOT

Jesli jednak chcesz pierwszą austinkę królową to Alan Titchmarsh
http://rosarium.com.pl/produkt/alan-titchmarsh-austin-2007
Wersja mini mini 16:31, 20 cze 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
No właśnie... z Fairy się miotam i nawet ostatnio będąc w ogrodniczym już miałam ją w koszyku ale odłożyłam, bo marzyła mi się jakaś angielka albo nieangielka ale o małych kwiatach i niskim, krzaczastym pokroju. Wczoraj przeczesałam neta w poszukiwaniu ale nic niestety nie znalazłam a jak już znalazłam, to niestety na różnych zdjęciach wyglądało różnie. Za Fairy przemawia to, że toleruje też półcień, chociaż z tego co widzę u Danusi, to dużo róż go toleruje.
Wynalazłam jeszcze odmianę Austina Harlow carr (ale niestety jest wyższa) - ale muszę zobaczyć na żywo.

Nie kupuj fairy, za drobna, poszukamy coś Austinki raczej duże 1-1,5 m
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:27, 20 cze 2014

Do góry
Polinko tak samo wyglądaly moje buki rok temu z powodu zdobniczki, w tym roku mimo mszycy mają już. Nowe przyrosty. Kohinor dziala systemicznie, tzn krązy w sokach rosliny. Mam zastosuję w lancy doglebowej moźe będzie bardziej skuteczne dla buków.
Ogród u stóp klasztoru 16:24, 20 cze 2014

Do góry
Piękne sprawdzone, niezawodne odmiany róż! Pokazuj je częściej
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:17, 20 cze 2014

Do góry
Ogród do kwadratu 16:14, 20 cze 2014

Do góry
Aga super to wygląda. Ja bym go idelanie teraz wyrównała aby się dalej zagęszczal. Zdjęcia dobrze nie widzę bo mi słońće w ekran w samochodzie swieci
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:10, 20 cze 2014

Do góry
Carola zdjęcia bendom ?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 16:09, 20 cze 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
U mnie ostatnio same "atrakcje".
Dziś miałam TAKICH gości:

Osy uwiły sobie gniazdo w rolecie zewnętrznej przy wyjściu na taras.
Aż huczy w środku!
Brrrr……...

W nowej? U mnie próbują od dwóch tygodni w skrzynce na listy....
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 16:06, 20 cze 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

O rany, chyba poszaleję z zamówieniem…
Marzenko - kiedy składasz zamówienie, bo ja bardzo bym chciała się dołączyć????

Już złożyłam ale domawialm dla Noemi Gospel. Czekam od niedzieli na decyzję, napisz na maila na co się decydujesz. W obi wg cynku od Izy Konstancji są Leonardo da Vinci. Ja mam teź othello i mnie zachywca ale othello mam na trejazu. W rzeczywistości jest piękniejszy niż na zdjęciach w necie. Wszyscy zawsze polecają Gertrudę Jeckryll z austinek ale rok temu była niedostępna.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:59, 20 cze 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Magnolio... a jakie trawy polecasz do jeżówek. Mam w kilku miejscach kępy i nie wiem co dobrać... chcę im zasłonić nóżki, bo dolne liście przysychają i żeby wraz z kwiatostanem jeżówek kołysały się kłosy trawek... Czy nie wymagam za dużo

Trochę jak tu

Agnieszko polecam jeżówki z rozplenicą medium, mam takie połączenie i już mi się podiba. Ana też ma z rozplenicą. Poczekajmy co Magnolia doradzi

Ps schowaj łopatę po posadzeniu krzaczka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:18, 20 cze 2014

Do góry
Robaczek napisał(a)
Madżen, ale za bladawce nie ma się co kajać, bo są bossssskie
Taka np. Billet Doux..może być nawet z jeżówką

Masz jeszcze mnóstwo miejsca na róże! Zwłaszcza jak wywalisz te wszystkie żurawki, przysmaki opuchlaków..

Budleje na tyłach rabaty też można przemyśleć, czy nie warto byłoby je zastąpić różami na obeliskach. Cudnie by wyglądały na tle tego zywoplotu...a budleje niestety duuuuuuże są i po 2-3 latach trzeba je wymieniać na nowe, bo robią się z nich krzaczory nie do okiełznania (czy to się pisze razem?!) a kwiatuszki coraz mniejsze..jeśli jednak je lubisz (ja uwielbiam, wiec całkowicie rozumiem) możesz posadzić odmiany miniaturowe, np. Blue Chip, które mają równie piękne kwiaty, wabiące motyle, a przy tym kompaktowy krzaczek i wysokość do pól metra.

Robazcku żurawek nie wywalę, bo dodają inna fakturę ogrodowi. Nie mogę dopuścić do zdominowania ogrodu przez róźe, bo to teź mi się nie podoba. Musi być równowahpga z rózami, trawami, bukszpanmi, zurawkami. Ale rośliny co pewien czas wypadają, wymarzają, chorują więc bedę sie pojawiać kolejne róże

Budleje znikną z mojego ogrodu jesienią lub wiosna bo ta rabata ma być zodminowana przez wąskie szpalery z 8 purpurowych buków, ktore będa strzyżone na płasko. Jesli sie pojawią ponownie budleje to miniarurowe. W tym miejscu mam już 3 obeliski z rózami i powojnikami.,powojniki chorują więc być może będą same roże.
Piekna kolejna róża
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies