Danusia swietnie ujęla po co nam projekt. Popieram obiema rękami! Wygląd ogrodu zależy od nas od naszej milości do roslin i determinacji. Ana pokazuje, że może być jeszcze piękniej
Polinko tak samo wyglądaly moje buki rok temu z powodu zdobniczki, w tym roku mimo mszycy mają już. Nowe przyrosty. Kohinor dziala systemicznie, tzn krązy w sokach rosliny. Mam zastosuję w lancy doglebowej moźe będzie bardziej skuteczne dla buków.
Już złożyłam ale domawialm dla Noemi Gospel. Czekam od niedzieli na decyzję, napisz na maila na co się decydujesz. W obi wg cynku od Izy Konstancji są Leonardo da Vinci. Ja mam teź othello i mnie zachywca ale othello mam na trejazu. W rzeczywistości jest piękniejszy niż na zdjęciach w necie. Wszyscy zawsze polecają Gertrudę Jeckryll z austinek ale rok temu była niedostępna.
Robazcku żurawek nie wywalę, bo dodają inna fakturę ogrodowi. Nie mogę dopuścić do zdominowania ogrodu przez róźe, bo to teź mi się nie podoba. Musi być równowahpga z rózami, trawami, bukszpanmi, zurawkami. Ale rośliny co pewien czas wypadają, wymarzają, chorują więc bedę sie pojawiać kolejne róże
Budleje znikną z mojego ogrodu jesienią lub wiosna bo ta rabata ma być zodminowana przez wąskie szpalery z 8 purpurowych buków, ktore będa strzyżone na płasko. Jesli sie pojawią ponownie budleje to miniarurowe. W tym miejscu mam już 3 obeliski z rózami i powojnikami.,powojniki chorują więc być może będą same roże.
Piekna kolejna róża