Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

danuta_szwajcer 21:56, 19 cze 2014

Ula, jeszcze mam niezły sajgon w domu, wpadam tylko poczytać wieczorami jak już spią ale na wpisy już sił brak. Róże szaleją u mnie, już i lilie i przez tydzień tyle mam nowych kwiatow, ale ani nie kosze ani nie plewie tylko chce się nacieszyć wnusiami, z Amelką codziennie robie sama z nią wycieczki i radości mam tyle, ze zapominam o wszystkimMój M w dodatku się pochorował i mamy izolatke, mnie ucho przytyka ale glos już wraca do normy. Za pare dni ustalimy termin waszego przyjazdu, może i Ania się wybierzePozdrawiam serdecznie i niech już w końcu Ci to auto się nie psuje
Kindzia 21:57, 19 cze 2014

Werbenkę też hodujesz???

Melduję, że Twoje trawki nie żyją...podzieliłam na dwie, jak mówiłaś, w mokrym nie posadziłam, jak mówiłaś i...wyciągnęłam je za włosy wczoraj z ziemi...

Leniuchowałaś dzisiaj Ula?
Urszulla 12:23, 20 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sukcesy ogrodnicze som Sukcesów w naprawie samochodu brak No faktycznie to autko nie daje za wygraną i złośliwe nadal. Współczuję i podziwiam twoją cierpliwość. Buziaczki

To nie cierpliwość Gosiu, to po prostu bezsilność
Dziś auto dostało przejściowy akumulator i jeszcze nowy bezpiecznik od gazu..i czekamy dalej.... z czym poświruje
wiesz ile róż miałabym i innych cudności gdyby nie te naprawy przez cały rok?
Urszulla 12:26, 20 cze 2014

anna_g napisał(a)
Nadrobiłam u Ciebie Szkółkę cisową widziałam i magnolkę i werbenę i rózne różności Magnolia fajnie się zabrała. Cieszę się, że dała radę - mam nadzieję, że będzie u Ciebie dobrze i długo rosła Buziaki Ula - fajnie masz z tą perspektywą wakacji

Tak Aniu, perspektywa jest cudowna ale najcudowniejsza po 20 lipca, bo wtedy się naprawdę zresetuję i mam nadzieję naładować akumulatory
Urszulla 12:28, 20 cze 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Ula, jeszcze mam niezły sajgon w domu, wpadam tylko poczytać wieczorami jak już spią ale na wpisy już sił brak. Róże szaleją u mnie, już i lilie i przez tydzień tyle mam nowych kwiatow, ale ani nie kosze ani nie plewie tylko chce się nacieszyć wnusiami, z Amelką codziennie robie sama z nią wycieczki i radości mam tyle, ze zapominam o wszystkimMój M w dodatku się pochorował i mamy izolatke, mnie ucho przytyka ale glos już wraca do normy. Za pare dni ustalimy termin waszego przyjazdu, może i Ania się wybierzePozdrawiam serdecznie i niech już w końcu Ci to auto się nie psuje

Fajnie Danusiu, czekam z niecierpliwością na termin ja jestem w pełni dyspozycyjna a Wy wracajcie do zdrowia
Urszulla 12:36, 20 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Werbenkę też hodujesz???

Melduję, że Twoje trawki nie żyją...podzieliłam na dwie, jak mówiłaś, w mokrym nie posadziłam, jak mówiłaś i...wyciągnęłam je za włosy wczoraj z ziemi...

Leniuchowałaś dzisiaj Ula?

Kasiu trawki u mnie też nie przeżyły, tylko jedna wypuściła coś z połowy swojej objętości.
Wczoraj leniuchowałam, a dokładnie zasnęłam w ogrodzie na godzinę pod drzewem - potem odchwaściłam trochę Twoją rabatę- bordowe hortensje już lada moment będą się czerwienić -a wieczorem wszystko podlewałam florovitem
Tak mnie zawsze coś korci porobić, a kopać w święta nie przystoi.
Urszulla 12:36, 20 cze 2014

Ponieważ ja ciągle coś przesadzam to nic nie może urosnąć do rozmiarów naturalnych, dlatego obiecałam sobie nic nie ruszać a w moim przypadku to jakaś katorga
Milka 16:14, 20 cze 2014

Nie martw się, ja też stale przesadzam, juz po wizycie w innych ogrodach znowu zaczynam
Agnieszka_B 16:51, 20 cze 2014

Uleńko , podglądam i pozdrawiam
Madzenka 17:13, 20 cze 2014

Ula za chwilę lato, nie bedziemy przesadzać, odpoczniemy i popatrzymy na ogrody przychylniejszym wzrokiem