Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:50, 18 cze 2013

Do góry
Jak ja uwielbiam te Kondziowe hi hi hi
Leśne Wzgórze 19:40, 17 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu mam nadzieję, że Cię nie uraziłam ale nie mogłam się po prostu powstrzymać
Ja wiem, że z Ciebie dobra leśna dziewczynka i krzywdy ptaszkom nie zrobisz
A widoczki mam w swoim ogrodzie cudne i tak jak Kondziu napisał- dużo był dała za taką działkę.

Obrażanie się to nie moja domena, troszkę podroczyć się chciałam
Goździki dla Ciebie za spostrzegawczość:

(Kondziu na drugim zdjęciu widać korę !!!)
Ogród Tosi 18:29, 17 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Witam się
Ślicznie już u Ciebie,proste linie to jest to, co kocham A w Twoim ogrodzie od pierwszej strony się zakochałam Z niecierpliwością czekam na kolejne etapy.

Miło mi, dziękuję.
Proszę uzbroić się w cierpliwość
Leśne Wzgórze 18:25, 17 cze 2013

Do góry
Aniu mam nadzieję, że Cię nie uraziłam ale nie mogłam się po prostu powstrzymać
Ja wiem, że z Ciebie dobra leśna dziewczynka i krzywdy ptaszkom nie zrobisz
A widoczki mam w swoim ogrodzie cudne i tak jak Kondziu napisał- dużo był dała za taką działkę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:18, 17 cze 2013

Do góry
Joasiu i Aniu ciesze się, że nie jestem sama w tym ''dziwactwie'' i przeważnie mnie to nie rusza ale ostatnio jakiś masowy atak odczuwam na swoją ogrodową pasję i dlatego musiałam powiedzieć parę słów na ten temat
Za tydzień, dwa powstanie nowe ogrodzenie to skończą się różne komentarze i nikt już nie będzie przykrości robił. Nic na to nie poradzę, że wymarzyłam sobie ogród prosty, kwadratowy a na wsi większość ogrodów jest tworzona na zasadzie- tu coś wsadzę, tam przesadzę i jakoś to będzie
To jest mój ogród i my tu mamy być szczęśliwi!
Troszkę się wyżaliłam, mam nadzieję, że zrozumiecie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:53, 17 cze 2013

Do góry
A jeszcze jak powiem, że uwielbiam pracować w ogrodzie to patrzą jak na wariata. Czas wolny najlepiej spędza się przed telewizorem a nie jeszcze się męczyć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:46, 17 cze 2013

Do góry
U la la, ale świetny taras Do tego trawa, roślinki- donice białe widzę, że już masz i będzie cudnie A wybór kostki granitowej moim zdaniem bardzo trafiony ,mam ją również u siebie i jestem mega zadowolona.
Pozdrawiam ze słonecznej Doliny Baryczy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:45, 17 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Witaj Gosiu w moim skromnym ogródeczku
Dziękuję za tyle podpowiedzi, będę spacerować po polecanych ogrodach

To ja też się dzisiaj nagadałam
Pozdrawiam cieplutko ze słonecznej Doliny Baryczy

p.s. A wczoraj się dowiedziałam, że szkoda pieniędzy i czasu na rośliny do ogrodu bo przyjdzie zima i tak nie widać. Poza tym tyle komarów jest latem, że i tak nie można siedzieć w ogrodzie.

Ja tez mam takich znajomych...malkontenci w kazdej sytuacji znajdą złe strony... cóz , wspólczuc tylko takim ludziom
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:35, 17 cze 2013

Do góry
Witaj Gosiu w moim skromnym ogródeczku
Dziękuję za tyle podpowiedzi, będę spacerować po polecanych ogrodach

Mój M. to bardzo zdolny facet i pracuś nie z tej ziemi Muszę Go pochwalić, bo wiem,że czyta i może jeszcze więcej siły mobilizacyjnej nabierze. W ciągu jednego roku zrobił generalny remont domu i to tylko wieczorami, po pracy. Ciężko było strasznie i szczerze mówiąc nie chciałabym już do tego okresu nigdy wrócić. Teraz gdy dom w środku skończony czas na ogród, i tak powoli robimy. A jak dobrze wiesz i czasu brak i z funduszami też już kiepsko Ale powolutku, powolutku i za kilka lat będzie ślicznie.

Ławeczka właśnie w trakcie odświeżania a że mój M.wszystko robi idealnie to muszą kolejne warstwy wymaganą ilość czasu schnąć i na efekt muszę poczekać do środy.

Żywopłot zmieniam na szmaragdy, takie jak mam wokół miejsca wypoczynkowego. Niestety nie wszystko od razu tylko po kilka sztuk co miesiąc.

Ogród Tosi znalazłam dzisiaj i jestem bardzo ciekawa dalszej realizacji bo jest cudowny

Obowiązkowo muszę coś poszukać na te poduchy ponieważ mam ciągle wrażenie jakby ten ogródek był taki rozdzielony na poszczególne rabaty. Ewidentnie brakuje tam takiego łącznika

A mozgę mam już od 20 lat i wiem co potrafi wyczyniać ale ona tylko w tym roku jest tam posadzona, w następnym pójdzie do donic.

To ja też się dzisiaj nagadałam
Pozdrawiam cieplutko ze słonecznej Doliny Baryczy

p.s. A wczoraj się dowiedziałam, że szkoda pieniędzy i czasu na rośliny do ogrodu bo przyjdzie zima i tak nie widać. Poza tym tyle komarów jest latem, że i tak nie można siedzieć w ogrodzie.

Ogród Tosi 13:10, 17 cze 2013

Do góry
Witam się
Ślicznie już u Ciebie,proste linie to jest to, co kocham A w Twoim ogrodzie od pierwszej strony się zakochałam Z niecierpliwością czekam na kolejne etapy.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:01, 17 cze 2013

Do góry
Giza, Julita, Tosia, Sebek, Madżenka, Joaska, Magnolia, Polinka - dzięki za wszystkie pochwały na wyrost Dzięki Wam się nie zniechęcę

Iza-Konstancja czy Ty fiesz, że dopiero dziś zdałam sobie sprawę, że czytam na bieżąco Twój wątek i uuuuwielbiam Twoje komentarze u innych, a nie ma żadnego, nawet jednego posta, który napisałam w Twoim wątku??? Z ciekawości cofałam dłuuugo, dłuuugo i nic nie znalazłam Teraz lecę nadrobić zaległości
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 10:49, 17 cze 2013

Do góry
regli napisał(a)
Polinka, z jakich zanieczyszczeń? I jeszcze jedno, dla mnie najważniejsze, to zabezpieczać przed zanieczyszczeniem. Dobre impregnaty naprawdę skutecznie potrafią chronić powierzchnie przed brudzeniem. Przed odejściem z pracy pracowałam nad środkiem do zabezpieczania fug i kostki brukowej. U siebie w domu mam wszystkie fugi zabezpieczone tymże preparatem i dopiero teraz (po 4 latach) fugi wymagają odświeżenia (wszystkie są bardzo jasne). Mój produkt ostatecznie nie wszedł do sprzedaży, ale testowałam różne inne konkurencji i jedna z firm ma naprawdę dobre środki. Niestety drogie.

Która? poproszę na priv - jeżeli to nie problem.
Pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:44, 17 cze 2013

Do góry
Przecudne te doniczki z kwiatkami Masz rączkę i oczko do tych kwiatków Pozdrawiam słonecznie.
Kraina Czarów w fazie projektów 10:37, 17 cze 2013

Do góry
Na pocieszenie dodam, że bardzo dużo osób choruje właśnie w czerwcu- w tym roku wyjątkowo dużo
Alu nie przemęczaj się a szybciej dojdziesz do zdrowia-ja wiem, że na urlopie to aż żal chorować ale trzeba pomyśleć troszkę o sobie ściskam serdecznie.
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 09:59, 17 cze 2013

Do góry
Polinka, z jakich zanieczyszczeń? I jeszcze jedno, dla mnie najważniejsze, to zabezpieczać przed zanieczyszczeniem. Dobre impregnaty naprawdę skutecznie potrafią chronić powierzchnie przed brudzeniem. Przed odejściem z pracy pracowałam nad środkiem do zabezpieczania fug i kostki brukowej. U siebie w domu mam wszystkie fugi zabezpieczone tymże preparatem i dopiero teraz (po 4 latach) fugi wymagają odświeżenia (wszystkie są bardzo jasne). Mój produkt ostatecznie nie wszedł do sprzedaży, ale testowałam różne inne konkurencji i jedna z firm ma naprawdę dobre środki. Niestety drogie.
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 09:41, 17 cze 2013

Do góry
Kondzio , Magdalenka , zawitka witajcie ...proszę się rozgościć...hamaczek czeka...

polinka napisał(a)

Jolu co to jest, ten krzew kwitnąco na czerwono na 1,2 i 4 zdjęciu?

...to krzewuszka cudowna Nana Purpurea:

Luki , grembosia - terenu u nas sporo to fakt ale jeszcze nie wszystko można pokazać...są takie miejsca, które wciąż przerabiamy, a tam tylko bałagan. Wszystko robimy sami bez pomocy innych i w/g własnych pomysłów , więc to trwa i trwa...

Kilka wczorajszych fotek:

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:39, 17 cze 2013

Do góry
A gdzie ten Botanik? Jak nie daleko to mogłabym po niego jechać I jeszcze ta cena
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:28, 17 cze 2013

Do góry
Będę wdzięczna
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:12, 17 cze 2013

Do góry
Właśnie dzwoniłam, nie mają chyba alle... tylko zostaje.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:09, 17 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
.....wczoraj pewna osoba stwierdziła, że szkoda czasu i pieniędzy na podlewanie, pielęgnację ogrodu bo i tak zima przyjdzie i nic nie będzie widać.....

Cóz za filizoficzny stosunek do życia......

Z drugiej strony.....hmmm... własciwie, po co też jeść czy pić, w końcu i tak przecie skończymy na Powązkach.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies