Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:20, 17 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu a to jakiś rodzaj kaliny bo ma podobne liście. Muszę spojrzeć na moje.

Elu, masz na myśli tą roślinę u Halinki ?

prześliczna
Czyli to jakaś kalina ??
Moja bajka 19:48, 16 kwi 2019

Do góry

i także Ania tyle, że tym razem kalina także się szykuje do kwitnienia

moje ciemierniki wyhodowane od maleńkości mimo, że jeszcze nie zakwitły, to wyglądają już całkiem dorodnie

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:29, 14 kwi 2019

Do góry
Lilak Palibin i kalina szykują się do odegrania już za moment swoich ról u mnie w ogrodzie - oj będą gwiazdami

Spore pąki mają już peonie drzewiaste - one też za chwilę pokażą swoją urodę

Ruszyły obie pęcherznice
Ogródek Ewy 13:41, 13 kwi 2019

Do góry
Dębolistna jak większość hortek już się obudziła.
Kalina też się pospieszyła.

Pszczelarnia 09:27, 11 kwi 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Mam gotową odpowiedź na moje rozterki Co to jest za drzewko na pierwszym planie?

To kalina, chyba Kilimandżaro. Ona mogłaby tam rosnąć, gdyby nie rosnący obok judaszowiec 'Forest Pansy' - kalina do przesadzenia. Posadziłam w afekcie pod koniec sezonu ogrodniczego - na zasadzie "muszę ją przed zimą posadzić".
Podmiejski ogródek 07:49, 11 kwi 2019

Do góry
Biere

Zamierzam wsadzić ją pod tą ścianą z lewej strony:

Murek co prawda rzuca cień, ale nisko. Jak kalina urośnie, to będzie miała południowe słońce
Paradise czyli mój kawałek raju 09:17, 10 kwi 2019

Do góry
ElaS dzięki, jeszcze muszę trochę pokopać i czarna malwa zajmie swoje miejsce

Kindzia Dzięki za porady. Mam starego dęba, 3 jodły i pełno tuj. Wiem że w planach jest budowa drugiego domu na działce więc muszę być ostrożny żeby wszystko nie poszło na marne. Zajmuję się grafiką komputerową i mieszkam blisko Patrycji zszywki dlatego jakiś plan jest. Będę pokazywał więcej projektów które tam wygrzebałem. Co do wisterii to zobaczymy jak będzie z tą pergolą, bo łuk padł pod wpływem wiatru

Dorota123 Dzięki, każda rada i poświęcony czas są dla mnie ważne. To tak wygląda bo te deski stałe puste tak od lata tamtego roku, ale chyba zrobię tak jak mówisz, będzie taka podwyższona grządka zrobiona tylko z ziemi

Milka dzięki! Ciemierniki poznałem w tym roku i ani nie myślałem żeby coś usuwać z nich Z tym krawężnikiem to porozmawiam z tatą co można pomyśleć.

Wczoraj byłem u zszywka, jeden rododendron już jej kwitnie. Magnolia Susan też zaczyna, u nas nie zapowiadają przymrozków więc oby jej rosło. Nie wiem czemu się nimi nie chwali

Zdjęcia u niej w wątku

Ja ostatnio kupiłem trzmielinę na pniu i jest już posadzona na miejscu tam gdzie donice z bratkami, przekopałem miedzy jedna trzmieliną a bzem miejsce na rośliny. Chciałbym tam jakiś niski żywopłot, nie wiem jeszcze z czego.

Byłem wczoraj na zakupach i oczywiście jak to my wszyscy, kupiłem w supermarkecie rośliny... Żal mi patrzeć na te wszystkie biedne rośliny w foliach. Kupiłem magnolię stellate i kalina koralowa. Bardzo mi się ta kalina podoba bo jest podobna do hortensji
Więcej zdjęć wrzucę później. Dzięki wszystkim za odpowiedzi
Sprzeczność w ogrodzie 15:50, 09 kwi 2019

Do góry
Jana napisał(a)
to rabata przed domem znajdująca się po prawej stronie, szersza ma 114cm, dł 9 m i 60 cm, potem mam kran na wodę i za nim węższa szer 69cm, dł 20 m, która łączy się z tą zaokrągloną już za domem. Myślę by posadzić tam szpaler hortensji, przed nimi turzyce ID, a pomiędzy marzy mi się kilka drzewek na pniu albo może kalina na pniu? co myślicie? naprzeciwko tej rabaty mam dużą tuję, którą zamierzam obsadzić kulkami i a pomiędzy nimi turzyca ID lub barwinek. Ma być zimozielono i formalnie.

Fajne zmiany, fajne plany co do nasadzeń.
Ogród w remoncie 10:25, 09 kwi 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

To kalina koreańska a u Ciebie zdaje się miała być Compakta na pniu, no niestety wszystkiego mieć nie można. Koreańska cudnie pachnie, muszę ją przesadzić.
Chuchaj ciepełkiem do mnie w nocy to może da się oszczędzić kwiaty magnolki

Ja jak sroka, co zobaczę, to mi się podoba
Chuchałam, od serca.
Ogród w remoncie 23:44, 08 kwi 2019

Do góry
Zakrecona napisał(a)

Albo - brak trawnika, błotko fuj

Pięknie kwitnie kalina, aż zaczynam żałować, że się nie dałam na nią namówić.

Za magnolię trzymam kciukasy

To kalina koreańska a u Ciebie zdaje się miała być Compakta na pniu, no niestety wszystkiego mieć nie można. Koreańska cudnie pachnie, muszę ją przesadzić.
Chuchaj ciepełkiem do mnie w nocy to może da się oszczędzić kwiaty magnolki
Ogród w remoncie 23:16, 08 kwi 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Pocieszacie mnie

Albo - brak trawnika, błotko fuj

Pięknie kwitnie kalina, aż zaczynam żałować, że się nie dałam na nią namówić.

Za magnolię trzymam kciukasy
Ogród w remoncie 21:18, 08 kwi 2019

Do góry
Dziś kolejny pracowity dzień spędzony w ogrodzie, uwielbiam ten czas
Poprzesadzałam trochę z rabaty, gdzie ma być różanka. Cały dzień a niewiele ubyło, ogarnęłam rabatę a raczej rabacisko frontowe, zrobiłam kanciki.
I rondo zaczyna się zielenić, hakonki ruszyły. Jeszcze ze dwa tygodnie i zacznie się robić pełno

Trawnik mam okropny ale kiedyś się za niego wezmę, jeszcze nie teraz

Kalina zaczyna

Azalki japońskie, moje mikruski
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:14, 08 kwi 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

Kalina
Danus ciachnac ja?? jak??

Izuś ja bym tylko ten nadgorliwy strzelisty pęd wycięła na wysokości reszty, żeby jej kształt nadać i koniec
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:13, 08 kwi 2019

Do góry
bylam chwile w ogrodzie z zamiarem podlania ale pogrzebalam troche tu i tam i pare fotek zrobilam

na dole bawily sia zajace wrrrrr
nie wiem czy jej obciac te odrosty u dolu?

Kalina
Danus ciachnac ja?? jak??

i jagoda w tym roku to piekny krzaczek juz
Sprzeczność w ogrodzie 22:03, 07 kwi 2019

Do góry
to rabata przed domem znajdująca się po prawej stronie, szersza ma 114cm, dł 9 m i 60 cm, potem mam kran na wodę i za nim węższa szer 69cm, dł 20 m, która łączy się z tą zaokrągloną już za domem. Myślę by posadzić tam szpaler hortensji, przed nimi turzyce ID, a pomiędzy marzy mi się kilka drzewek na pniu albo może kalina na pniu? co myślicie? naprzeciwko tej rabaty mam dużą tuję, którą zamierzam obsadzić kulkami i a pomiędzy nimi turzyca ID lub barwinek. Ma być zimozielono i formalnie.
Słoneczny Ogród 21:58, 07 kwi 2019

Do góry
Modrzew

Wierzba mandżurska

Kalina

Czereśnia
Moja bajka 19:55, 07 kwi 2019

Do góry
tawlina od Kasi już taka duża

ciemiernik cuchnący wciąż piękny. I widać, że trzmielowi nie śmierdzi

kalina Ann Russel
Moja bajka 19:01, 07 kwi 2019

Do góry
nowiutka kalina
Moja bajka 21:02, 06 kwi 2019

Do góry
vita napisał(a)
No i tak powinna wiosna wyglądać- z robotami, sadzeniem, kumkaniem żab, w końcu z deszczem. U mnie wegetacja w powijakach, zimno, wieje, sucho, wiadomo wschód.
Lubię do Ciebie zaglądać, ciekawie masz, można coś podpatrzeć Kalina na pniu super! Dobrze, że nasze ogrody jak z gumy

Też lubię taką wiosnę. To prAwda, ogrody mamy z gumy. Miło mi, że mogę czymś zainspirować
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:34, 06 kwi 2019

Do góry
GorAna napisał(a)
Kalina skradła moje serce
U mnie już trzeci dzień wiatr głowę urywa więc prace napowietrzne wstrzymane
W sobotę działam we warzywniku
Pozdrawiam Aniu
Aniu faktycznie pachnie obłędnie
Miłej niedzieli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies