Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pan Maluśkiewicz 11:45, 14 lut 2019

Do góry
Hej dziewczyny!
Zima mnie pochłonęła ale rano spotkała mnie taka niespodzianka , musiałam się podzielić

Zima u nas w tym roku była łagodna, M założył sobie ogródek domowy. I jakoś schodzi nam do wiosny czas

Ogród w cieniu brzozy 11:35, 14 lut 2019

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Witaj, o ciemiernikach napisałam wyżej, a dynie były kupione bez nazwy. Sama dopasowałam jako Delicata i wygląda na to, że to te Twoje.
I zgadzam się, są najlepsze same, jako przekąska, choć sama nie jestem smakoszem dyni.
Róża Jasmina, w tle Ballerina.

Tak wlasnie patrze, i faktycznie to to samo W tym roku chyba odpuszcze juz kupno nasion, bo powinnam wykorzystac to, co mam, ale w przyszlym to juz na pewno!

Sliczny masz ogrod, szykuje sie do poczytania od deski do deski
Zakręcony ogród 11:33, 14 lut 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
To pozostaje ścieżka z płyt ułozonych jedna przy drugiej,wtedy łatwo pozamiatasz
Jak u Ani

qrcze o tym nie pomyślałam,żeby takie nierówne krawędzie zrobić bardzo fajnie to wygląda i co ważne sama dam radę
Moja bajka 11:15, 14 lut 2019

Do góry
Pierwsza kawa nad oczkiem w tym sezonie
W kamiennym kręgu od początku 11:14, 14 lut 2019

Do góry
Cały zapas na obdarowanie bliskich symbolem miłości

Życzę Wszystkim miłego dnia
W kamiennym kręgu od początku 11:12, 14 lut 2019

Do góry
W związku z dzisiejszym walentynkowym dniem pozdrawiam z serduszkowej krainy
Dzielmy się miłością!

Zakręcony ogród 10:59, 14 lut 2019

Do góry
To pozostaje ścieżka z płyt ułozonych jedna przy drugiej,wtedy łatwo pozamiatasz
Jak u Ani

Ogród Muszelki 10:32, 14 lut 2019

Do góry
Muszelka napisał(a)
I dorzucę jeszcze parę roślinek do Twojego skalniaka

Z Twoich fotografii widać że madera to cudowne miejsce na ziemi.zastanawiam się nad urlopem.warto tam się wybrać?proszę pokaz wiecej jaka tam jest roślinność.można chodzić po gorach, są trasy?jakie miejsce najbardziej warto zobaczyć? Z góry dziękuję i pozdrawiam
Szmaragdowy Zakątek 10:31, 14 lut 2019

Do góry
Szczęśliwych i zakochanych Walentynek dla wszystkich !!!

Ogród w cieniu brzozy 10:31, 14 lut 2019

Do góry
Ula, to jest dereń skrętolistny Argentea, prawie jak pagodowy, tylko mały, warto poszukać.
A z rabatami doczekasz, tak jak ja, pamiętam swoją niecierpliwość, najbardziej chyba nie mogłam się doczekać na rozrośnięte krzewy różane, rabaty wypełniałam jednorocznymi, dotąd z tych pierwszych wysiewów utrzymał się tylko tytoń, wciąż jeszcze jest. Długo był też obecny dzwonek irlandzki.

Ewa, dziękuję.
Jakiś czas temu było u Ciebie o starych domostwach i sadach w ich otoczeniu.
Chciałam napisać o jabłoniach z tych sadów, o starych odmianach. Próbujmy ocalić je od zapomnienia.
W jesieni ubiegłego roku miałam wreszcie okazję ich posmakować, różnorodność mnie zaskoczyła. Myślałam, że Koksa Pomarańczowa zawsze będzie dla mnie tym najlepszym jabłkiem, przekonałam się, że nie jest to takie oczywiste.
Byłam w Powsinie na Dniu Jabłoni, a potem jeszcze w Bolestraszycach.
Na początek trzy jabłka, te, które smakiem mnie oczarowały.

I ostatnie to Reneta Orleańska, nie mam jej zdjęcia, gdyż nie było jej na degustacji tylko w sadzie udało się zerwać. Nieduże, ordzawione jabłko, a kryje w sobie bardzo aromatyczny miąższ i wiele złożonych smaków.
Sezon 2017 u Hanusi 10:10, 14 lut 2019

Do góry
Miłego dnia!

Zakręcony ogród 10:08, 14 lut 2019

Do góry
Dziewczyny potrzebna pomoc Jaki miałybyście pomysł na wyłożenie tej ścieżki ?

dla przypomnienia, miała ona nawiązywać do tej :

Po jesieni upewniłam się ,że to bardzo kiepski pomysł.Liście, żołędzie spadające z dębów nie ma szans na utrzymanie tam porządku w kamyczkach.Nawet z moim nowym super odkurzaczem.
I teraz zastanawiam się nad płytami tarasowymi betonowymi. Czy będą tam dobrze wyglądać ? Aktualnie z tyłu jest drewno na podeście, na tarasie się robi ( nareszcie ) i grys w ścieżce jak na zdjęciu + opaska.
Zależy mi na rozwiązaniu łatwym w czyszczeniu oraz takim, które jestem w stanie samemu ( ew z pomocą Emusia ) zrobić. Może macie jakiś pomysł ?
Ogród z wilkiem zamkn. 09:24, 14 lut 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Zanim odpuszczę ten pomysł, może w ten sposób:

Dwa duże drzewa tworzą jakby okno, prześwit, przez który góry w dali są bardziej podkreślone.
inspiracje;
https://pl.pinterest.com/pin/285486063860289703/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063864326409/

czarny placyk na oczko wodne i jakiś leżaczek.

Mnie się też ten plan podoba! Jakoś fajnue te trawniki kwadratowe tu pasująi jakiś porządek wprowadzają.
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:10, 14 lut 2019

Do góry
Ela zdjęcia aktualne - jaśmin coraz bardziej rozkwita.
Daglezja Pendula z każdym rokiem ładniejsza a rosnąca obok Graceful Grace też ciekawa

to z tyłu wysokie i chude to jodła kalifornijska(przycinana) i zaszczepiona w połowie odmianą Argentea
Blaski i cienie nowego życia 08:47, 14 lut 2019

Do góry
Już czas na wycinanie turzycy palmowej, od ziemi puszcza odrosty- zawsze pierwsza startuje.

ogród (nie)Mocy 08:33, 14 lut 2019

Do góry
Dragonka napisał(a)

fiuuu plan podstawowy trochę się zmienia
Zapomniałam o największych gwiazdach, jeżówkach i różach, czy one mogą zostać czy to już za duży misz-masz się robi?

jejuśku, jak ja nie wiem sama już, mnie naprawdę bardzo się podoba to wszytsko! Tylko przecież wszystkiego mieć się nie da Powinnam się znowu przywołać do porządku.. Ewciu, a da radę jakoś Twój pierwotny plan utrzymać i dodać te nowe propozycje, typu naparstnice ?

Basiu, zrobię teraz takie małe streszczenie
Na początku była mowa o drzewku na wysokim pniu z towarzyskim systemem korzeniowym. Pod niego wybrałam pierwsze propozycje roślin Styl swobodny, bo zdecydowałaś się na rabatę bez żywopłotu.
Potem zdecydowałaś, że jednak będzie brzoza na wysokim pniu, o nietowarzyskim systemie korzeniowym Pod to drzewo zaczęłyśmy szukać roślin.
Teraz dziewczyny proponują Ci brzozę wielopniową. A Ty się jeszcze nie określiłaś. Zastanawiasz się też znów nad żywopłotem. Dopóki nie będziesz wiedziała na sto procent, jakie drzewo chcesz, dopóty nie ma sensu wybierać jakichkolwiek roślin. Pod brzozę wielopniową trzeba wybrać niższe rośliny, niż pod jednopniową.
Pod brzozą jeżówki dadzą radę na początku, ale po paru latach będą od niej uciekać
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:29, 14 lut 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Śniegu nie zazdroszczę, lepiej niech już nie zalega na dłużej!

A za domowe przesadzanie mi się nie chce zabierać. POgoda za oknem mi się z błotkiem kojarzy i z kałużami . Nawet pies na spacer się nie wybiera.

Zdrowia życzę.

Czekamy na te cieplejsze dni idą idą ale bardzo powoli.Słoneczka życzę to i piesio chętniej na spacer poleci."d"d"d

Ogród kwiatowy 23:55, 13 lut 2019

Do góry
Cynia profusion Cherry

Na zdjęciach to kolor cherry i białe. Mam jeszcze nasiona fire (pomarańczowy)
Ogród kwiatowy 23:51, 13 lut 2019

Do góry
Werbena ciemnofioletowa

werbena Toscany Orchid Frost
Ogród Basi 23:47, 13 lut 2019

Do góry
To nasza pierwsza donica betonowa. Jeszcze schnie. Odpadła górna część przy wyjmowaniu. Mąż dolepił brakującą część już poza szablonem .
Będą stały na postumentach takich jak na zdjęciu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies