Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:58, 21 wrz 2016

Do góry
Tess napisał(a)

Gosia, jakie masz trawy w tym szpalerze wzdłuż wjazdu? Bom myślała, że trzcinnik Karl, ale to chyba nie on.

Gosia mi na drugie miskant gracimullus
Trzcinnika ma Aga z kwadratowego
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:56, 21 wrz 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
A poroża mojego eM nie chcesz? Jakiś ostatnio rogaty się zrobił Hahah

Gosia, jakie masz trawy w tym szpalerze wzdłuż wjazdu? Bom myślała, że trzcinnik Karl, ale to chyba nie on.
Moja codzienność - ogród Oli 16:53, 21 wrz 2016

Do góry
Olu, żeby uzyskać taki łan jeżówek, "co kwitną na całego", to jak je trzeba posadzić (rozstawa, ilość rzędów)?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:57, 21 wrz 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Nie mam Mam w domku letniskowym żyrandol z poroża, podobny do tego, tylko nie bielony, naturalny.
http://dobreprojekty-blog.blogspot.com/2013/08/bardzo-w-moim-stylu.html
ale nie dam, eM by mnie zabił. Pamiątka po przodkach.

hihih ładnie mu w bieli
zapędy męża oznaczają że jesteś na przegranej w tej kwestii
ale to faktycznei musi pasowac do całości a podejrzewam ze w domku letnikskowym do reszty ci pasuje Sauté
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:53, 21 wrz 2016

Do góry
Nie mam Mam w domku letniskowym żyrandol z poroża, podobny do tego, tylko nie bielony, naturalny.
http://dobreprojekty-blog.blogspot.com/2013/08/bardzo-w-moim-stylu.html
ale nie dam, eM by mnie zabił. Pamiątka po przodkach.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:40, 21 wrz 2016

Do góry
malkul napisał(a)

dumam jeszcze

Nie wierzę Idę o zakład, że masz już wszystko przemyślane i poukładane, po Malkowemu
Pokażesz, jak zrobisz? Plisss.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:25, 21 wrz 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Poroże mnie zaintrygowąło. Będziesz je malowac, czy w nature idziesz?[/

dumam jeszcze
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:20, 21 wrz 2016

Do góry
Poroże mnie zaintrygowąło. Będziesz je malowac, czy w nature idziesz?
Metamorfozy ogrodowe 13:11, 21 wrz 2016

Do góry
Olusia, to jest wątek, w którym pokazujmy charakterystyczne miejsca w swoim ogrodzie "przed" i "po". Jak się zmieniały.
Załóż swój wątek, albo zadaj pytania w wątku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2740-ogolne-ogrodnicze-wskazowki-w-projektowaniu-i-realizacji-ogrodow?page=42
Szarobiałego ogrodowe początki. 12:36, 21 wrz 2016

Do góry
Cześć Jolu
Nie doczytałam, czy ktoś odpowiedział na pytanie o liście szafirków, więc odpowiem - szafirki tak mają. Jesienią wyrastają im liście.

Wzdłuż podjazdu - moim zdaniem - świetnie wyglądałby szpaler traw. Trzcinnika ma Gusiarz, rewelacyjnie to wygląda. A ma pasek chyba węższy niż Ty.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2253-ogrod-do-kwadratu?page=576
I Malkul ma szpaler traw zdłuż podjazdu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=1972

Opaska z wokół domu z otoczaków polnych bardzo mi się podoba, ale słusznie myslisz, że przydałoby się tam coś zimozielonego. Może lawendę? Jest zimozielona, wody nie potrzebuje wiele. Takie cudne poduchy lawendowe, jak u Malkul.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=570
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 00:36, 21 wrz 2016

Do góry
Karola, podpisuję się obiema rękami pod słowami Malkul.
Brawo Ty!

Podmiejski ogródek 18:47, 18 wrz 2016

Do góry
Widzę, że ile ludzi tyle doświadczeń.
Ja kupiłam polecany przez Tess siarczan potasu, zapodałam i czekam na efekty. Chociaż z tego co pamiętam z nauk Toszki, to siarka zaczyna działać dopiero po pół roku.
Przerwa na kawę... 19:36, 17 wrz 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Janko - Tess rzadko kto ma co może dobrze o niej nie świadczy ale potrzebny mi był średni, szczupły climber pachnący w kolorze bordo. W teorii taka powinna być. Zobaczymy za rok, dwa w praktyce co pokaże.

Hmm, z tym zapachem obyś się nie zawiodła, bo czytam w netach, że pachnie słabo...
Przerwa na kawę... 07:39, 17 wrz 2016

Do góry
Janko - Tess rzadko kto ma co może dobrze o niej nie świadczy ale potrzebny mi był średni, szczupły climber pachnący w kolorze bordo. W teorii taka powinna być. Zobaczymy za rok, dwa w praktyce co pokaże.

Marzenko wszystko przed tobą z różami.
Przerwa na kawę... 20:32, 16 wrz 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Na razie to bardzo duża świeżynka z początku sierpnia. Zobaczymy za rok. Te co miała 3-4 dni. Jak Goethe. Ten też szybko zrzucił u mnie kwiaty. Ja mało mam kremowych, białych róż. Jutro z ostatniego zamówienia powinna Jan Paweł II przyjść. Bardzo mi się targach podobała. I zapach i kształt i kolor. Miałam Chopina kupić ale gdzie nie spojrzałam mączniaka miał. Zobaczymy za rok, dwa czy dobry wybór zrobiłam.
U mnie sporo moreli, kremu żółtego i różu. Teraz kilka ciemnych kupiłam. Ascot, Tradescant, Tess of the d'Urbervill. Szukam jeszcze Jude the Obscure i Madame Boll. Podoba mi się Burgundy Ice ale... Lubię jak pachną. Lubię podejść, pogłaskać, powąchać, pogadać do nich. Na razie najbardziej ukochana Boscobel i Young Lycidas.

Goethe u mnie się w miarę trzyma - powoli otwiera piekny kwiat,
Jan Paweł II słabo urósł, ale kwitł pięknie i obficie, pachniał, teraz podłapał plamistość i wyłysiał...
Ascot, Tradescant mam, reszty z Twojej listy nie. Jestem ciekawa Tess, będę u Ciebie podglądać.
Przerwa na kawę... 17:36, 15 wrz 2016

Do góry
Na razie to bardzo duża świeżynka z początku sierpnia. Zobaczymy za rok. Te co miała 3-4 dni. Jak Goethe. Ten też szybko zrzucił u mnie kwiaty. Ja mało mam kremowych, białych róż. Jutro z ostatniego zamówienia powinna Jan Paweł II przyjść. Bardzo mi się targach podobała. I zapach i kształt i kolor. Miałam Chopina kupić ale gdzie nie spojrzałam mączniaka miał. Zobaczymy za rok, dwa czy dobry wybór zrobiłam.
U mnie sporo moreli, kremu żółtego i różu. Teraz kilka ciemnych kupiłam. Ascot, Tradescant, Tess of the d'Urbervill. Szukam jeszcze Jude the Obscure i Madame Boll. Podoba mi się Burgundy Ice ale... Lubię jak pachną. Lubię podejść, pogłaskać, powąchać, pogadać do nich. Na razie najbardziej ukochana Boscobel i Young Lycidas.
W Gąszczu u Tess 18:13, 09 wrz 2016

Do góry
Tess napisał(a)

Tesiu... rozdziawiłam twarz na widok twojej rodgresji... niesamiowicie rośnie... jak ją pielęgnujesz... nawozisz, jak często podlewasz? Ile ma sezonów? CUDO!!!

A tak w ogóle to ściskam bardzo, bardzo mocno
Podmiejski ogródek 11:38, 08 wrz 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Robustę sadź jak wertikale - nie za gęsto, ażurowo, dadzą taką nieoczywistą, a widoczną ściankę. Wcale tak wolno nie rosną. Ten łuk w płocie jest urokliwy i żal całkowicie zasłaniać.

Z tym płotem to tak samo jak z kominkiem
Robusta powiadasz? I że stosukowo szybko rośnie?
Znalazłam taką 60-70 cm za 32 zł - to dobra cena?

Toszka napisał(a)
Te tuje to tak Tessowo (na początku gąszczu) wyglądają. Ja bym wyciepała i dała szmaragdy (ta podobająca ci się kolumna to właśnie to).
Cisy też. Z oknem bym sobie poradziła sadząc drzewo niewysokie kuliste.

Prawda? a ta co obsycha, to wręcz jak na końcu gąszczu
Niestety, ten widoczek, co odsłania zupełnie mi się nie podoba, więc z metody Tess raczej nie skorzystam. Za to ciachnę wszystkie świerki od dołu

Jestem w szoku, że ta kolumnowa to szmaragd - wydaje mi się znacznie cieńsza niż szmaragdy. Ale jeśli tak, to super! I to drzewko to znakomity pomysł!

Dobra, mam koncepcję, którą mogę eMowi przedstawić do przemyślenia. Pozostaje tylko kwestia - czy tą tuję na prawo od furtki wyrzucić teraz, czy razem z pozostałymi.
I gdzie przenieść tego powojnika, którego pod nią posadziłam
Typografia ogrodu 07:16, 08 wrz 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Czy mi się zdaje tylko, czy macie polewkę z mojego posta?
Szafirki są na indeksie, czy jak?
Tess jeśli polewka ma byc z kogoś to że mnie że taka trudna kolorystycznie jestem
Typografia ogrodu 06:49, 08 wrz 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Czy mi się zdaje tylko, czy macie polewkę z mojego posta?
Szafirki są na indeksie, czy jak?

Ja tam szafirki polubiłam. Mam, dokupiłam nawet
Ale z Asią to... niewiadomo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies