hihih ładnie mu w bieli
zapędy męża oznaczają że jesteś na przegranej w tej kwestii
ale to faktycznei musi pasowac do całości a podejrzewam ze w domku letnikskowym do reszty ci pasuje Sauté
Widzę, że ile ludzi tyle doświadczeń.
Ja kupiłam polecany przez Tess siarczan potasu, zapodałam i czekam na efekty. Chociaż z tego co pamiętam z nauk Toszki, to siarka zaczyna działać dopiero po pół roku.
Janko - Tess rzadko kto ma co może dobrze o niej nie świadczy ale potrzebny mi był średni, szczupły climber pachnący w kolorze bordo. W teorii taka powinna być. Zobaczymy za rok, dwa w praktyce co pokaże.
Goethe u mnie się w miarę trzyma - powoli otwiera piekny kwiat,
Jan Paweł II słabo urósł, ale kwitł pięknie i obficie, pachniał, teraz podłapał plamistość i wyłysiał...
Ascot, Tradescant mam, reszty z Twojej listy nie. Jestem ciekawa Tess, będę u Ciebie podglądać.
Na razie to bardzo duża świeżynka z początku sierpnia. Zobaczymy za rok. Te co miała 3-4 dni. Jak Goethe. Ten też szybko zrzucił u mnie kwiaty. Ja mało mam kremowych, białych róż. Jutro z ostatniego zamówienia powinna Jan Paweł II przyjść. Bardzo mi się targach podobała. I zapach i kształt i kolor. Miałam Chopina kupić ale gdzie nie spojrzałam mączniaka miał. Zobaczymy za rok, dwa czy dobry wybór zrobiłam.
U mnie sporo moreli, kremu żółtego i różu. Teraz kilka ciemnych kupiłam. Ascot, Tradescant, Tess of the d'Urbervill. Szukam jeszcze Jude the Obscure i Madame Boll. Podoba mi się Burgundy Ice ale... Lubię jak pachną. Lubię podejść, pogłaskać, powąchać, pogadać do nich. Na razie najbardziej ukochana Boscobel i Young Lycidas.
Tesiu... rozdziawiłam twarz na widok twojej rodgresji... niesamiowicie rośnie... jak ją pielęgnujesz... nawozisz, jak często podlewasz? Ile ma sezonów? CUDO!!!
Z tym płotem to tak samo jak z kominkiem
Robusta powiadasz? I że stosukowo szybko rośnie?
Znalazłam taką 60-70 cm za 32 zł - to dobra cena?
Prawda? a ta co obsycha, to wręcz jak na końcu gąszczu
Niestety, ten widoczek, co odsłania zupełnie mi się nie podoba, więc z metody Tess raczej nie skorzystam. Za to ciachnę wszystkie świerki od dołu
Jestem w szoku, że ta kolumnowa to szmaragd - wydaje mi się znacznie cieńsza niż szmaragdy. Ale jeśli tak, to super! I to drzewko to znakomity pomysł!
Dobra, mam koncepcję, którą mogę eMowi przedstawić do przemyślenia. Pozostaje tylko kwestia - czy tą tuję na prawo od furtki wyrzucić teraz, czy razem z pozostałymi.
I gdzie przenieść tego powojnika, którego pod nią posadziłam