Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Zagajanka 20:32, 16 wrz 2016

inka74 napisał(a)
Na razie to bardzo duża świeżynka z początku sierpnia. Zobaczymy za rok. Te co miała 3-4 dni. Jak Goethe. Ten też szybko zrzucił u mnie kwiaty. Ja mało mam kremowych, białych róż. Jutro z ostatniego zamówienia powinna Jan Paweł II przyjść. Bardzo mi się targach podobała. I zapach i kształt i kolor. Miałam Chopina kupić ale gdzie nie spojrzałam mączniaka miał. Zobaczymy za rok, dwa czy dobry wybór zrobiłam.
U mnie sporo moreli, kremu żółtego i różu. Teraz kilka ciemnych kupiłam. Ascot, Tradescant, Tess of the d'Urbervill. Szukam jeszcze Jude the Obscure i Madame Boll. Podoba mi się Burgundy Ice ale... Lubię jak pachną. Lubię podejść, pogłaskać, powąchać, pogadać do nich. Na razie najbardziej ukochana Boscobel i Young Lycidas.

Goethe u mnie się w miarę trzyma - powoli otwiera piekny kwiat,
Jan Paweł II słabo urósł, ale kwitł pięknie i obficie, pachniał, teraz podłapał plamistość i wyłysiał...
Ascot, Tradescant mam, reszty z Twojej listy nie. Jestem ciekawa Tess, będę u Ciebie podglądać.
MarzenaG 22:55, 16 wrz 2016

Ależ zazdroszczę tych różyczek w ogrodach
Trzeba coś wymyśleć, coby też podziwiać te piękności.
inka74 07:39, 17 wrz 2016

Janko - Tess rzadko kto ma co może dobrze o niej nie świadczy ale potrzebny mi był średni, szczupły climber pachnący w kolorze bordo. W teorii taka powinna być. Zobaczymy za rok, dwa w praktyce co pokaże.

Marzenko wszystko przed tobą z różami.
Zagajanka 19:36, 17 wrz 2016

inka74 napisał(a)
Janko - Tess rzadko kto ma co może dobrze o niej nie świadczy ale potrzebny mi był średni, szczupły climber pachnący w kolorze bordo. W teorii taka powinna być. Zobaczymy za rok, dwa w praktyce co pokaże.

Hmm, z tym zapachem obyś się nie zawiodła, bo czytam w netach, że pachnie słabo...
anna_t 20:20, 17 wrz 2016

Iwonko nie bylo tej róży dla Ciebie.. rarytaska jakiegoś chyba sobie znalazłaś
inka74 20:43, 17 wrz 2016

Janko daleko do wąchania będzie.

Aniu dziękuję, że zerkałaś. Jak tam wyprawa?
anna_t 20:47, 17 wrz 2016

super, polecam szkoda że na wiosnę lub w czerwcu np tez nie ma bo trochę cykora miałam trawy kupować ale mam nadzieję że przezimują... a wybór i ceny bez porównania do moich okolicznych
inka74 10:40, 18 wrz 2016

Royal Copenhagen - teraz w rozkwicie prawie biała a na początku pudrowy róż. To jeden i ten sam pąk. Wcześniejsze zdjęcie zrobione we wtorek. A początkowe z 11 września. Całkiem długo jak na różę nadal stojącą w donicy, może dlatego że w półcieniu.
inka74 10:43, 18 wrz 2016

Ciekawe...
inka74 10:44, 18 wrz 2016

Jesień się zbliża. Miłego dnia