Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedziwny Ogród 09:29, 28 sty 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Część Aguś!
Powoli mam dość zimy, chociaż Twoje oświetlone widoki są urocze. Twoje kolorki są bardzo optymistyczne i aż mi się wierzyć nie chce że jeszcze ze dwa miesiące i będziemy mieć pierwsze takie w ogrodzie.
Buziaki!

Danuś, ja bardzo lubię zimę, taką śnieżną i mroźną. Nie przeszkadza mi, że trzeba odśnieżyć ścieżki, obczepać krzewy ze śniegu. Nawet to, że trudniej jechać samochodem do pracy. Ma to wszystko swój urok. Wtedy mogą zaplanować, co będę robić na wiosnę, robić pierwsze dekoracje i spokojniej odpocząć.

Przedziwny Ogród 09:18, 28 sty 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
To my miałyśmy szczęście, że się Dorotce udało namówić Cię do zaprezentowania swojego ogroduJest śliczny

Oj Sylwuś, dziękuję bardzo Dorotka namówiła mnie do Ogrodowiska, a Ty do avatarka.

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 08:56, 28 sty 2019

Do góry
Mszyce to raczej na przechowywanych w pomieszczeniu roślinach buszują.
Na mojej papryce i bazylii, które trzymam w kuchni, też są, nie pryskam chemią tylko co tydzień spłukuję po prysznicem):

Ciemierniki kupione w ubiegłym roku w B. miałam najpierw na balkonie a potem posadziłam do gruntu, mają się bardzo dobrze

To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:51, 28 sty 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Za pleckami tak

Widok za pleckami przepiękny
Zazdroszczę zmiany klimatu
Sezon 2017 u Hanusi 06:53, 28 sty 2019

Do góry
Ostatnie dni stycznia przyniosły odwilż Może to i dobrze?. Powoli zniknie to brudne coś, a nawet gdyby nowe przyszło zawsze będzie czyściutkie przez chwilę.

Miłego dnia ze słońcem, choć na moment.

Za drzwiami do ogrodu... 00:45, 28 sty 2019

Do góry
Znalazłam zdjęcie moich ostróżek, potem je usunę.
Za drzwiami do ogrodu... 00:23, 28 sty 2019

Do góry
Zatrwiany lubię na bukiety

Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 00:12, 28 sty 2019

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 00:10, 28 sty 2019

Do góry
Wiesz Gogo,te które mam w ogrodzie już od dawna ,chyba kupowałam właśnie jako ostróżeczki ogrodowe Ale są jeszcze ostróżeczki polne i one maja takie rzadsze kwiaty nie gęsto wzdłuż łodyżki jak ogrodowe.
TU ostróżeczka polna

A moje fioletowe ciemne i jasne wg mnie to są ostróżeczki ogrodowe Ta biała ma gęściej płatków,to może te odmiany nazywane są ostróżkami jednorocznymi.Bo ogólnie ostróżki to są bylinowe,ale te maja już liście a nie takie "igiełki"

Ogród Muszelki 23:32, 27 sty 2019

Do góry
gogo napisał(a)

A może i ja dam jakąś laleczkę pod zgapiony od Ciebie krzywulec.
Mam posadzoną nad ciurkadełkiem glediczję, bo nie miałam możliwości kupienia robinii.

Byłam u Ciebie i obejrzałam glediczję - ładnie wygląda taka pochylona nad ciurkadełkiem. Przycinaj ją, formuj, żeby nie urosła do nieba

Moja robinka to 30 cm. maleństwo. Za miesiąc będę ją formować. Gdy nie ma liści dobrze widać, w którym miejscu trzeba użyć sekatora.

W ogródku emerytki 23:15, 27 sty 2019

Do góry
Grażynko, chmury jakie uchwyciłaś na zdjęciu zwiastują silny wiatr i zmianę pogody. W górach musiało być dzisiaj bardzo fotogenicznie.

Twój, jak go nazywasz, "krzywulec" ładnie wpisał się w krajobraz Nie zapomnij systematycznie go formować.

Moje maleństwo nie przekracza 30 cm., po opadnięciu liści dobrze widać, które gałązki muszę na przedwiośniu przyciąć. Zdjęcie jutro usunę.

Za drzwiami do ogrodu... 22:56, 27 sty 2019

Do góry
Dzięki Basi mam takie popiersie,które powędruje na wiosnę do ogrodu jako dekoracja.Basiu pozdrawiam

Sezon 2017 u Hanusi 22:34, 27 sty 2019

Do góry
Grażynko, dziękuję. Już powoli zaglądam do moich nasionek. Pod koniec lutego coś się wysieje.
Dla Ciebie na dobry sen, szum traw.
Ptasi gaj 22:22, 27 sty 2019

Do góry

Stipa zimuje.

Za drzwiami do ogrodu... 21:56, 27 sty 2019

Do góry
Dorotko,tam gdzie był warzywnik planuję ziołownik i rabatę bylinową z trawami plus dalie,zobaczę co mi z tego wyjdzie.Na razie nie mam konkretnego planu, na bieżąco będę myśleć
Warzywnik był bardzo sielski...teraz też myślę jak go ładnie zaaranżować.Ale wszystko będzie zależało do czasu jaki będę miała na wiosnę na prace ogrodnicze.
Też nie próbowałam owoców rajskich, już Ewa spróbowała ...

Niestety aż tylu talentów nie posiadam i serweta jest jakiegoś chińskiego wyrobu. Na szydełku umiem jakieś podstawowe wzory i nie porywałam się na zrobienie większych rzeczy,jakoś mnie to nie pociągałoWolałam robić swetry na drutach,ale to było w czasach szkolnychChoć uwielbiam od zawsze takie babcine serwety ,to chyba nie miałabym cierpliwości na ich robienie, jest tyle różnych ciekawych rzeczy które można robić

To zdjęcie pewnie już było,ale mi się nie nudzi ten widok, to może i Wam?
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 20:51, 27 sty 2019

Do góry
Witam co to za drzewo - z daleka myślałem że to klon, ale okazało się, że iglaste...
Między polem, a lasem. 20:26, 27 sty 2019

Do góry
Przeczytałam swój wątek od początku. Wzięłam pod uwagę wszystkie sugestie, obmyśliłam, przespałam się z nimi, przespacerowałam i wyszły mi takie to oto pomysły.
Przepraszam za jakość, ale nie mam programu do takich rzeczy, a w poincie posługuję się na ślepo i nieprawnie.

Tu oznaczyłam rabaty. Póki co, tylko lewa strona jest "obmyślona". Poza rabatą nr 4 (najbliżej budynku) tu zupełnie nie wiem, co i jak.

Tu kółka po lewej

Tu dół od strony drogi i podjazdu. Kasztanowiec i dąb otoczone miskantami. Pozostałe kropki to hortensje (niebieskie), rude (dereń). Zupełnie nie mam pomysłu na to, czym podsadzić brzozy (już posadzone). Rozplenice? znowu dereń? Ta krzywa kreska po łuku to kolejny pytajnik. Chciałam początkowo plamy wrzosów, ale stwierdziłam, że będą mało widoczne. Może szałwię w jednym kolorze po całości łuku?

A to już posadzone

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:23, 27 sty 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Co to jest za odmiana berberysu taka żarówiasta czerwień...super.
Życie w wiejskim ogrodzie 20:13, 27 sty 2019

Do góry

Zima daje wiele możliwości ... zdecydowanie wolę drugą opcję

Pozdrawiam i do usłyszenia

Słoneczny Ogród 20:12, 27 sty 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies