Moje pierwsze rdzą malowane.. mam już kilka lat (z 6??), jeszcze przed modą na rdzę sobie zrobiłam.. miało być więcej, ale czasu brakło Miałam taki plan... na biznes.. ale się spóźniłam...jak zwykle
Chciałabym podzielić się moimi obawami. To zdjęcie mojego ogrodu zza płotu, od strony wielkiego domu. Czy te klony i derenie mogą spowodować osunięcie się ziemi pod płotem? Wykonawca i zarazem właściciel budynku za moim płotem niestety podkopal się nam za ogrodzeniami i ich nie zabezpieczyl. Mimo próśb i wielu rozmów, postanowił to zostawić w tym stanie jak na zdjęciu widać. Czy korzenie roślin podtrzymia to ogrodzenie? Czy raczej doprowadza do zawalenia? Od samymi płotami została stara betonowa podmurowka i siatka po starym ogrodzeniu, które biegnie wzdłuż wszystkich ogrodów.
Tak mam, bo głównie to urzędują u sąsiadki.. taka dobra dusza z niej.. dokarmia i daje schron w budynkach gospodarczych. Dlatego nie widziałam do tej pory młodych.
Ale tak czy siak szukamy im domku.
Humor nawet czarny jest doskonałym wentylem bezpieczeństwa
Ludzie za tydzień święta... dociera to do mnie pomału.. tak jak i to, że storczyków nie podlewałam 2 miesiące i 3 dni.... nie ogarniam... skleroza .. zmęczenie materiału... a poza tym już mnie denerwują.. pora na zmianę dekoracji
Wyciepanie nadmiaru "krzaków" pomogło wizualnie latem, ale teraz zimą jest gorzej.. wyszłam dziś do ogrodu... pierwszy raz od 2 tygodni.. zobaczyć co tam słychać .. a tam nieschowane i nie umyte filtry oczka leża .. czekam na odwilż, bo nie wydłubię ich Ot ogrodnik mimo woli...
Ale w bieli ogród zawsze wygląda ładnie ... nawet jak bez nadmiaru krzaków
Chętnych brak... przeceniasz moc internetu.. w internecie najczęściej pomoc polega na podaj dalej.. i patrz jaki jestem wspaniałomyślny..zrobiłem jeden klik. i poszło... razem z setką takich samych życzeń wysłanych do wszystkich bez wyjątku.
Doceniam moc internetu, ale nie przeceniam jego wartości..
Zimę mają wszyscy, zimę mam i ja... z tego powodu odjechałam taczką..bo stała chyba z miesiąc pod tarasem... tym samym ogłaszam koniec sezonu ogrodowego 2018.
Odliczamy do wiosny... czyli jakieś 3 miesiące...
Jeleń z rdzy początkowo miał iść do ogrodów pokazowych, ale ostatecznie zdecydowałam, że chcę
na niego patrzeć codziennie. Do tego mam gwiazdki z drutu i koła z drutu.