Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku emerytki

W ogródku emerytki

gogo 17:13, 27 sty 2019

Muszelka 17:18, 27 sty 2019

hanka_andrus 17:40, 27 sty 2019

Różowe zorze, piękne widoki!, warto czatować z pstrykaczem. U mnie pochmurno dziś i nic nie widać.
gogo 17:46, 27 sty 2019

Muszelko
To mój krzywulec

gogo 20:47, 27 sty 2019

Haniu, jak zobaczyłam rano słońce, niebo z pędzącymi po niebie chmurami, bo wiał silny wiatr, to się tak ucieszyłam, jakbym dostała gwiazdkę z nieba
Bo wiedziałam jakie będzie niebo, wreszcie nie szare i ponure
Życzę słońca
basia3012 21:04, 27 sty 2019

Muszelka napisał(a)
Ale fajne poczytałam tu historyjki kotowo-psowe
Mój pies, gdy pozostawał sam w domu, podkradał z toalety rolki z papierem toaletowym, który następnie z lubością darł na strzępki.
Po powrocie do domu robiliśmy dochodzenie, kto zapomniał zamknąć drzwi od toalety. Winowajca sprzątał mieszkanie

Muszelko, całkiem możliwe, że Twój pies mógł sobie sam otwierać drzwi. Tak robi kociak moich dzieci i Jasia - Poker. Skacze na klamkę i wszystkie nie zamknięte na klucz drzwi stoją przed nim otworem. Czasem wchodzi do nas a ja wołam, kto tam przyszedł. A tu cisza bo to Poker. Moja Fanta wtedy szału dostaje i jest bitwa.
Pozdrawiam.

ps. Grażynko przekazałam pochwały i gratulacje mężowi za gwiazdki i tulipanki. Teraz będzie miał doping do zrobienia następnych.
gogo 22:48, 27 sty 2019

Basiu, a jak zrobi dla Ciebie wszystko, to zapraszam do mnie
Bo mój eM nie ma takich zdolności.
A takie ozdoby byłyby idealne na zimę, kiedy na rabatach pusto.
Chciałam namówić szwagierkę na zrobienie z gliny kompozycji kwiatów, postawiłabym w puste miejsca, ale odmówiła
Mam pomysł, żeby samej zrobić takie kwiatki z glinki samoutwardzalnej.
Jest w różnych kolorach i nie trzeba wypalać.
Minusem jest waga opakowania, to 450 g, jak się otworzy trzeba wszystko zużyć, bo stwardnieje.
A jak bym kupiła kilka kolorów, to bym nie nadążyła z robieniem kwiatków.
I nie wiem, czy wyszłyby ładnie, więc się waham.
Nie sztuka wydać pieniądze, a jak się nie uda, będą stracone, bo glinka trafi do kosza.
Muszelka 23:15, 27 sty 2019

Grażynko, chmury jakie uchwyciłaś na zdjęciu zwiastują silny wiatr i zmianę pogody. W górach musiało być dzisiaj bardzo fotogenicznie.

Twój, jak go nazywasz, "krzywulec" ładnie wpisał się w krajobraz Nie zapomnij systematycznie go formować.

Moje maleństwo nie przekracza 30 cm., po opadnięciu liści dobrze widać, które gałązki muszę na przedwiośniu przyciąć. Zdjęcie jutro usunę.

gogo 00:05, 28 sty 2019

Absolutnie nie usuwaj
Miło mi powitać Juliannę
Zdjęcie jest cudne, chciałabym dostać taką kartkę, nawet bez okazji.
Oprawiłabym i powiesiłabym w eksponowanym miejscu, żeby stale oglądać.
Mój krzywulec w tym roku owinięty, bo nie chciałam ryzykować jego pierwszej zimy.
W przyszłą zimę będzie musiał już sobie radzić.
I obowiązkowo będzie cięty, choć nigdy nie będzie aż tak powyginany jak Twoja robinia.
Wiało, wieje i będzie wiać, do wiatrów już się przyzwyczaiłam.
I nie ma smogu
basia3012 00:09, 28 sty 2019

gogo napisał(a)
Basiu, a jak zrobi dla Ciebie wszystko, to zapraszam do mnie
Bo mój eM nie ma takich zdolności.
A takie ozdoby byłyby idealne na zimę, kiedy na rabatach pusto.
Chciałam namówić szwagierkę na zrobienie z gliny kompozycji kwiatów, postawiłabym w puste miejsca, ale odmówiła
Mam pomysł, żeby samej zrobić takie kwiatki z glinki samoutwardzalnej.
Jest w różnych kolorach i nie trzeba wypalać.
Minusem jest waga opakowania, to 450 g, jak się otworzy trzeba wszystko zużyć, bo stwardnieje.
A jak bym kupiła kilka kolorów, to bym nie nadążyła z robieniem kwiatków.
I nie wiem, czy wyszłyby ładnie, więc się waham.
Nie sztuka wydać pieniądze, a jak się nie uda, będą stracone, bo glinka trafi do kosza.

OK Grażynko, będzie robił. A jak na emeryturę przejdzie to dopiero się zacznie. Ale niestety jeszcze trochę musimy poczekać.
Wiesz Grazynko, ale tak poważnie to ja podejrzałam jak on to robi i może przekażesz swojemu mężowi. Otóż wydrukowany z internetu na zwykłej kartce papieru szablon np.gwiazdki położył na deseczce, wbił w tą kartkę (i w deseczkę) gwożdzie w miejsca zgięć/załamań i na to zaginał drut. Potem obciął koniec i przyspawał do piku. Można też zagiąć i długi koniec będzie robił za pik. Gotowe.
Pozdrawiam Grażynko. Dobrej nocy.