Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Zielony zakątek z Antonówką 20:23, 14 sie 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)

Aniu, lilie masz dorodne, a na tej fotce wyglądają, jakby pozowały do zdjęcia.
Zielony zakątek z Antonówką 19:37, 14 sie 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)

Aniu, piękne lilie.
Zawsze uważam, ze lilie pasują do wszystkich roślin
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:11, 13 sie 2019

Do góry
Jeszcze i jeszcze, kocham!

A to samo się wysiało ale skąd? Nie wiem.

Lilie

Przedogródek pod dębem 20:34, 13 sie 2019

Do góry
W ostatnią niedzielę nie mogłem wysiedzieć spokojnie w domu i poniosło mnie do Wojsławic. Tamte okolice są bardzo malownicze. Wąska, kręta droga wiedzie wśród pagórków, pól. Lubię tak nieśpiesznie jechać.
W arboretum, po obu stronach wejścia do galerii, kwiaty wprost wylewają się z koszów i naczyń. Czy ta gąska jajko zniosła?

Zwróćcie uwagę, że tam, nawet na kamieniu kwiaty rosną. I po drugiej stronie:

Jakże ożywczy ten widok w upalny dzień:

A w stawie lilie
Działeczka Asi :) 11:42, 13 sie 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Weekend, weekend i po weekendzie Oczywiście spędzony na działce
W sumie nic nowego... róże jeszcze w pąkach, hortensje jedynie rozwinęły się bardziej, lilie już przekwitły i kupa pracy

Jejku jak pięknie, chyba 3 razy wracałam i oglądałam weekendowy ogród.
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:37, 12 sie 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, zaglądam czasem do Ciebie ale nie wpisuję się. Zawsze się spieszę. Ale dzisiaj podziwiam Twój talent nie tylko pomysłowej babci i ogrodniczki ale też cukierniczki i dekoratorki. Tort ,cudo. Aż ślinka leci.
Pięknie Twój ogród wygląda. Lilie, hortensje i wszystkie inne rośliny takie proste, zdrowe, pełne koloru. Pewnie dbasz o nie bardzo. Jest co podziwiać.
Dziękuję Basiu Nie wszystko jest zdrowe, różom żółkną liście, jakieś gąsieniczki wżerają się w liście. Hortensje dostały za mało wody i nawozu, chociaż wcześniej obiecywałam sobie, że w tym roku lepiej o nie zadbam.

Japoński ogród Reni i Matiego 22:34, 11 sie 2019

Do góry
Reniu, dawno u Ciebie nie byłam. Bardzo ładnie wszystko rośnie a żurawki i lilie to giganty. Nie wspominając o jukach.
Działeczka Asi :) 22:10, 11 sie 2019

Do góry
asiak napisał(a)
W sumie nic nowego... róże jeszcze w pąkach, hortensje jedynie rozwinęły się bardziej, lilie już przekwitły i kupa pracy

Asiu świetne zestawienie to bereberysy? one są naprawdę takie mocno czerwone?

No i po weekendzie
Pozdrawiam
Działeczka Asi :) 21:47, 11 sie 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:26, 09 sie 2019

Do góry
Dorotko, zaglądam czasem do Ciebie ale nie wpisuję się. Zawsze się spieszę. Ale dzisiaj podziwiam Twój talent nie tylko pomysłowej babci i ogrodniczki ale też cukierniczki i dekoratorki. Tort ,cudo. Aż ślinka leci.
Pięknie Twój ogród wygląda. Lilie, hortensje i wszystkie inne rośliny takie proste, zdrowe, pełne koloru. Pewnie dbasz o nie bardzo. Jest co podziwiać.
Malwowy ogród 12:36, 09 sie 2019

Do góry
Słodkie kociaki
I piękne floksy, a lilie też uwielbiam
Zielony zakątek z Antonówką 23:30, 08 sie 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Ładniutkie lilie Aniu i chyba dobrze spełniają funkcję czasowego zastępstwa za róże? Musze też wetknąć tam gdzie teraz nic nie kwitnie,ale to chyba nie jest tak łatwo trafić bo większość moich lilii już przekwitło,a niektóre dopiero rozkwitają...to zależy od rodzaju lilii ,czy głębokości posadzenia ,a może wilgotności podłoża?Ale chyba raczej te co mam dłużej kwitną co roku w takiej samej kolejności.

Tak Aniu, zastępstwo jest idealne, a kwitnienie ich zależy pewnie od tych wszystkich czynników które wymieniłaś Mam chęć jeszcze na białe lilie i te prawie czarne, tylko gdzie ja je biedna posadzę ?
Zielony zakątek z Antonówką 23:26, 08 sie 2019

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu te lilie pachną?

Tak Jolu, pachną ślicznie ale nie duszą Nie wiem jak się nazywają, bo na pudełku z którego brane były cebulki widniała fotka z innymi liliami niż mam, czyli znowu niespodzianka ale dość miła, jedno się zgadza - wysokość, miały być niskie i są takie no i są ładniutkie
Zielony zakątek z Antonówką 22:47, 08 sie 2019

Do góry
Ładniutkie lilie Aniu i chyba dobrze spełniają funkcję czasowego zastępstwa za róże? Musze też wetknąć tam gdzie teraz nic nie kwitnie,ale to chyba nie jest tak łatwo trafić bo większość moich lilii już przekwitło,a niektóre dopiero rozkwitają...to zależy od rodzaju lilii ,czy głębokości posadzenia ,a może wilgotności podłoża?Ale chyba raczej te co mam dłużej kwitną co roku w takiej samej kolejności.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:44, 08 sie 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ale jesteś cudowną babcią, już Ci to pisałam jak pokazałaś namiot indiański w pokoju i zabawy z wnukiem
Ogród cudny jak zawsze, lilie, jaszczurka zdobyła sławę w Twoim wątku

AAA i muszę dodać cudowny tort Niam
Dziękuję bardzo mi miło

Zielony zakątek z Antonówką 22:11, 08 sie 2019

Do góry
Aniu te lilie pachną?
Zielony zakątek z Antonówką 16:46, 08 sie 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Cały czas sie zastanawiam jak to u ciebie sie wszystko mieści, po pierwsze - a po drugie jak ci to wszystko pieknie kwitnie w takim cienistym i zarośniętym od góry ogrodzie. U mnie hortensje te z tyłu ledwie kwitną z powodu niedoboru światła ( tak mysle) no i w tym roku wody ( to na pewno), liliowce ocienione przez rozrastającego sie u mnie lilaka palibina na pniu też licho kwitną bo światło dostają ograniczone, lilii sie jeszcze nie dorobiłam (mimo że w tym roku podjęłam próbę ale efektu nie ma - coś je zżarło). A u ciebie i lilie i hortensje i róże a cały ogród sprawia wrażenie mocno cienistego, nawet miejscami mrocznego i tajemniczego ...

Dziękuję Ci kochana za ten wpis to daje pałera na dalsze działania
Małgosiu, sama nie wiem jak mi się to wszystko mieści biorąc pod uwagę wielkość ogródka i spontaniczne nasadzenia, bez projektowania rabat, miejsc na odpoczynek Wszystko jest przerabiane, dosadzane bo ogród był już wcześniej obsadzony jak leci ... Mam nadzieję że to jakoś już zaczyna wyglądać a lista chciejstw rośnie ... Słoneczka troszkę u mnie jest bo sosna mi jedna stara wyleciała
Zielony zakątek z Antonówką 14:43, 08 sie 2019

Do góry
Cały czas sie zastanawiam jak to u ciebie sie wszystko mieści, po pierwsze - a po drugie jak ci to wszystko pieknie kwitnie w takim cienistym i zarośniętym od góry ogrodzie. U mnie hortensje te z tyłu ledwie kwitną z powodu niedoboru światła ( tak mysle) no i w tym roku wody ( to na pewno), liliowce ocienione przez rozrastającego sie u mnie lilaka palibina na pniu też licho kwitną bo światło dostają ograniczone, lilii sie jeszcze nie dorobiłam (mimo że w tym roku podjęłam próbę ale efektu nie ma - coś je zżarło). A u ciebie i lilie i hortensje i róże a cały ogród sprawia wrażenie mocno cienistego, nawet miejscami mrocznego i tajemniczego ...
Czubajkowy Ogród 08:46, 08 sie 2019

Do góry
Rudbekie nagie, to wspomnienie dzieciństwa mojej Mamy w Kazimierzu Dolnym. Gdyby nie sentyment, to pewnie bym ich nie trzymała.

Nowy kłosowiec i ostatnie lilie.

Miłkowo - sezon 2016-2022 04:34, 08 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Irenko piekny masz ten floks u góry.
Kupowałam kiedyś taki żywy kolorek. Ale okazał się zupełny inny.
Lilie i liliowce też masz piękne.
Trawy to już wiadomo rewelacyjne

Moje floksy tam zduszone, wszystko się tak rozrosło i walczy. Ten malinowy mam od cioci Gosi, śliczny jest.
Kupiłam 2 nowe trawy, bo mi pies z rabaty wywalił. Dzięki Aniu

2 wsadzę do jednego dołka
na tej rabacie w sumie będą 3 miskanty, 2 rosną, ich nie wykopał
jak siedziałam na tarasie domku letniego jesienią, to stwierdziłam, że tego mi brak tam o tej porze; były dorodne okazy, ale już po 89 zł, więc odpuściłam, urosną i te

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies