Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Cioci cz. 3 20:22, 04 wrz 2018

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 20:21, 04 wrz 2018

Do góry
Ogród już jesienny. Liście z drzew lecą, hortki bordowieją
Ogród Cioci cz. 3 20:20, 04 wrz 2018

Do góry
Na razie kawałek chodnika zrobiony. Reszta powoli bo chłopaki pracują a robią sami.
Będzie wolniej ale za to taniej Podoba mi się już to co zrobili. Wreszcie kolor dobrany do elewacji i równy
Ogród Cioci cz. 3 20:17, 04 wrz 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Gosiu, widzę, że już powoli ogarniacie problem płotu. Szkoda, że brak fachowcom czasu, żeby postawić nowy płot. Musicie uzbroić się w cierpliwość

Teraz mam piękną bramkę z pleców starej szafyTu widać
Pamiętajcie o ogrodach 20:16, 04 wrz 2018

Do góry
Aniu - najnowszy

Życie w wiejskim ogrodzie 20:16, 04 wrz 2018

Do góry
Ewo Myślę że teraz częściej będą pojawiać się zdjęcia z ogrodu, mam trochę luzu w pracy i mogę nacieszyć się ogrodem pod warunkiem że pogoda będzie łaskawa. Dzisiejszy dzień przyniósł ochłodzenie i deszcz, rośliny piszczą z zachwytu a ja mam wolne od podlewania.
Każdy nowy sezon przynosi kolejne elementy dekoracyjne do ogrodu, jest ich już dość sporo. W planach mam jeszcze trochę pomysłów

Asiu Staram się za każdym razem pokazywać ogród z innej perspektywy Trawniki w ogrodzie głównym są regularnie podlewane te zaś na tyłach domu w opłakanym stanie, być może jesienią się zregenerują.

Dominiko Mało Ciebie w tym sezonie na forum, pewnie zabiegana jesteś jak większość z nas, tym bardziej doceniam wizytę u mnie i pochwały, dziękuję

Moja działka na Dębowym Lesie 20:08, 04 wrz 2018

Do góry
Letnio- jesienne obrazy

I jabluszka i kwiaty jabłoni na jednej gałązce

I pigwa rośnie, rośnie już jest wielkości sporego jabłka
A na kzraczku jest kilkanaście takich owockow.Po raz pierwszy.
Nawet nie wiem jak smakują

Przedziwny Ogród 20:00, 04 wrz 2018

Do góry

Przedziwny Ogród 19:55, 04 wrz 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Ja mam też takie słodziaki

W ogrodzie pięknie i kolorowo

Zdjęcie zrobiłam jak spały Ta ciemniejsza kotka Lusia jest trochę młodsza od rudego Lucka

Przedziwny Ogród 19:50, 04 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Po raz kolejny stwierdzam, że ten Twój ogród o każdej porze roku jest bardzo fotogeniczny. Te murki tworzą cudowny klimat ogrodu, nawet jak w nim nic nie kwitnie. Cofnęłam się do początku wątku i przeleciałam kilka stron, świetny pamiętnik ogrodnika.

Jak mam takiego znakomitego fotografa jak Ciebie, to wiem jaki będzie efekt zdjęć Dziękuję bardzo

Moja działka na Dębowym Lesie 19:49, 04 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Nie mam Aniu piwnicy, ani w donu, ani w budynku gospodarczym. Kiedyś u nas był bardzo wysoki poziom wód gruntowych i mało kto ma tu piwnice, a w spiżarce zimą za ciepło i karpy wysychają.

Aha, .To fakt w tej sytuacji, nie mam co się pchać w karpy do przechowywania na zimę .Ale za to dużo pięknych innych masz roślinek

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:43, 04 wrz 2018

Do góry

Pięknie wygląda ten bukiet ze słoneczników... Są jak prawdziwe.
Moje jeszcze w pęczkach leżą w pudełku. Nie wiem kiedy wezmę się za nie. Ale konstrukcja wianka już jest
Rojniki przepiękne
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:32, 04 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba. Kilka róż jest w miarę zdrowe ale kilkadziesiąt to istna porażka, nie powtórzyły kwitnienia chociaż nawóz dostały po kwitnieniu, gąsieniczki podziurawiły liście, reszta ogołocona całkowicie z liści. Nie ma lekko, takich nie pokazuję, bo to porażka ogrodnika.
Te rojniki poniżej muszę zabierać do domu, one nie zimują, ale jak mają dobre warunki potrafią urosnąć takie duże jak talerz obiadowy.
Domki mi wywracał byle podmuch wiatru, więc puki czegoś nie wymyślę będą stały pod ścianą. Reszta rojników zimuje w donicach w ogródku.

Dorotko, witaj !
Moje róże też chorują .tylko kilka ładnych. bee
A te rojniki co tak pięknie rosną i zabierasz je domu, to co to za rojniki ?
Moze na wiosnę kupiłabym sobie takie
Bukiety wszystkie są śliczne!! Zdolne łapki masz. zdolne
Domki też fantastycznie wyglądają
Tu narazie jest ściernisko... 19:16, 04 wrz 2018

Do góry
Moje dzisiejsze zakupy. Jechałam do szkółki jako doradca ale nie mogłam przejść tak całkiem obojętnie. Kupiłam sobie 3 azalie Murushka w miejsce tych które mi wypadły, dwie białe ostróżki i dwie świecznice. Te ostanie były troche drogie ale naprawdę piekne i zdrowe oraz - co widać na zdjęciach - da się je podzielić. Zapłaciłam za dwa a cede miała 5

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:02, 04 wrz 2018

Do góry
abiko napisał(a)

GRATULACJE
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:58, 04 wrz 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Wiola ale rozszalał Ci sie przedogródek. No cudnie, falujaco, ekspresyjnie. Wszystkie roślinki kojarzę oprócz tej trawki na przodzie pod sosną....Coż to?

To prawda rozszalał,trawki bujnęły Dzięki

To carex Gold fountains,śliczny jest,ale jesli rosnie w półcieniu, bo miałam go na patelni i był brzydki....
Moja codzienność - ogród Oli 18:15, 04 wrz 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

Ola, u Ciebie jak zwykle jest pięknie
Wiem, że już odpowiadałaś na pytania odnośnie grabów na podjeździe, ale męczę się od wczoraj i nie mogę się do nich dokopać
Jakbyś w wolnej chwili mogła napisać czy to są fastigiaty, czy frans fountain, co ile m sadzone, i na jaką wysokość goliłaś im nogi?
Pamiętam też, że ktoś miał posadzone oba gatunki grabu i któryś był bardziej preferowany... oczywiście nie wiem kto i gdzie, ale może pamiętasz właścicielkę tego ogrodu?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:55, 04 wrz 2018

Do góry
abiko napisał(a)

Sylwia, dopiero doczytałam. Gratuluję z całego serca Brawo Wy!
Ogród w remoncie 17:42, 04 wrz 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

We wtorek tyram dalej

Nigdy nie zdarzyło mi się zrobić tak pięknego kawałka ogrodu (w znaczeniu wzorowo przygotowana gleba, od razu spójna calość) - u mnie ciągle ciągnę kawałek po kawałku i dlatego ciągle latam na szpadlu (tzn. rośliny latają na szpadlu).

Fajne jest to ogrodniczkowanie, bardzo twórcze.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies