Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 06:48, 21 lis 2018

boguslawa_madejska napisał(a)

Piękny ta róża ,muszę ją kupić bo mi zmarzła zimą ,ciepło to kosmosy kwitną

Chopin do dziś zdobi

A Goethe była cudna i ją zmroziło w stanie rozkitu. Obie jednak róże mają długie, gołe pędy. Nie każdy to lubi.

Urszulla 06:51, 21 lis 2018

koliber napisał(a)

Chcesz powiedzieć, że one o tej porze są w tak wyśmienitej kondycji?

Mają od wiosny nową miejscówkę i nie palące słońce cały dzień jak inne, może dlatego
Urszulla 06:53, 21 lis 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
każdy postęp cieszy bardzo W ogrodzie robota zawsze jest więc nie ma się co stresować

Gosiu, stresów mam gdzie indziej pod dostatkiem. Ogród niech czeka wreszcie jestem mobilna

Poczyściłam z chwastów tą część, wywiozłam 2 taczki chwastów na kompost i tyle udało mi się zrobić ale nawiozłam 3 taczki kompostu

Urszulla 16:46, 21 lis 2018

Gosialuk napisał(a)
Dni krótkie i już nie da się wyskoczyć na godzinkę czy dwie do ogrodu. Każda zmiana w dobrym kierunku nawet małymi kroczkami cieszy. Ja też małymi kroczkami dreptam do celu. A w dodatku ten cel nie zawsze jasno się przed nami odkrywa.
PS. W ostatnią sobotę wysiałam część kosmosów od ciebie. Podobno tak można. Wiosną się przekonamy czy to było słuszne.

Jestem ciekawa czy wzejdą. Powinny u mnie będą wszędzie z samosiewu. A Ty masz areał i jeszcze nierówny teren to podziwiam za pracę. U mnie równo, za to przekopanie każdego metra to mordercza praca i potem nawożenie kompostem przynajmniej przez 2, 3 sezony niełatwe. Jesienią chyba z 10 taczek nawiozłam i ciągle mało. Róże mam nieokopczykowane.

Miejsce z prac letnich - przystrzyżone i związane iglaki podsadzone drobiazgami z tyłu odsłoniła się magnolia Yellow River

Urszulla 17:14, 21 lis 2018

Agania napisał(a)
Dlatego fajnie jest jak przychodzi zima, bo kwiatostany hortensji uroczo wyglądają w białych czapeczkach

Ula jest progres w ogrodzie aż miło patrzeć

Dzięki
Masz rację z tymi czapeczkami

Skończyły mi się fotki mam też zaległości przez brak internetu i zepsuty telefon i samochód. Jakaś czarna seria awarii się przetoczyła, na szczęście już za mną
Adela 19:52, 21 lis 2018

Zauważyłam, ze nadrabiasz zaległości
Cieszę się razem z Tobą, że jesteś już mobilna.
Ja też zdjęć już nie robię, bo pogoda nie sprzyja ogrodowym spacerom, a artystycznych zdjęć robić nie potrafię. A muszę przyznaćże jest sporo osób na forum, które w cudowny sposób potrafią pokazać coś, co dla mnie jest już w ogrodzie brzydotą do usunięcia. Już się tego nie nauczę
Pozdrawiam ciepło (spod kominka)
Milka 13:20, 22 lis 2018

Ula
Cofnęłam się i co, powiem że mega dużo pracy wykonałaś, poznałaś co i gdzie w ogrodzie Twoje rośliny lubią, już masz busz i nadal wiesz co chcesz, a to najpiękniejsze, pozdrawiam
Renii 19:23, 22 lis 2018

Urszulla napisał(a)

Poczyściłam z chwastów tą część, wywiozłam 2 taczki chwastów na kompost i tyle udało mi się zrobić ale nawiozłam 3 taczki kompostu

Ładna fotka. zawijasnki fajne coraz gęściejsze.
Za klona dziękuję

Dużo kompostu masz, aż 3 taczki. Ja wygrzebałam zaledwie dwie doniczki.
Czekam na wiosnę, będzie więcej złota
Urszulla 18:46, 23 lis 2018

Adela napisał(a)
Zauważyłam, ze nadrabiasz zaległości
Cieszę się razem z Tobą, że jesteś już mobilna.
Ja też zdjęć już nie robię, bo pogoda nie sprzyja ogrodowym spacerom, a artystycznych zdjęć robić nie potrafię. A muszę przyznaćże jest sporo osób na forum, które w cudowny sposób potrafią pokazać coś, co dla mnie jest już w ogrodzie brzydotą do usunięcia. Już się tego nie nauczę
Pozdrawiam ciepło (spod kominka)

Ciekawe co u Ciebie nazywasz brzydotą

Jutro jakieś fotki zrobię telefonem, nie są one szczytem marzeń. Lubię jesień z suchymi liśćmi i te sterczące hortensje. Widok z okna umilają, moim zdaniem oczywiście. Natomiast po zimie dopiero wtedy nachodzi mnie awersję do "bałaganu" ogrodowego i wszystko musi być na swoim miejscu. Potem przypłacam to jakimiś problemami zdrowotnymi

Urszulla 18:59, 23 lis 2018

Milka napisał(a)
Ula
Cofnęłam się i co, powiem że mega dużo pracy wykonałaś, poznałaś co i gdzie w ogrodzie Twoje rośliny lubią, już masz busz i nadal wiesz co chcesz, a to najpiękniejsze, pozdrawiam

Dzięki Irenko, człowiekowi czasem potrzeba takiego wsparcia że inni widzą zmiany. Potem ulepszanie nie jest już tak spektakularne choć wymaga systematycznej nieustającej pracy. Fajnie że bywasz na forum bo rozplenice i inne rośliki o Tobie przypominają