Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Minimalizm z odrobiną romantyczności 09:40, 10 kwi 2014

Do góry
O Matko ! toż to prawdziwa demolka.
Trza podglądać co tu będzie sie działo
Ogród niby nowoczesny ale... 09:37, 10 kwi 2014

Do góry
co tam sadzisz babo?
Dla odmiany czas na zmiany... 09:35, 10 kwi 2014

Do góry
Co będzie rosło na nowej rabacie?
Moja codzienność - ogród Oli 09:32, 10 kwi 2014

Do góry
Ola moja molinia wygląda podobnie ale daj sowim trawom czas bo jak zajrząłam w korę to są kły widoczne mimo że mi wypadły takie same suche badylki jak tobie
Fajowy Szpaler serbowy
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 09:26, 10 kwi 2014

Do góry
Iza ten żagiel to u Was będzie pasowała jak ulał.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:24, 10 kwi 2014

Do góry
Doczytałam o platanach, uwielbiam je,(nasz rynek jest nimi obsadzony-są corocznie mocno ogławiane) będziesz miałą cudnych strażników
Montana tez cudna.
Papryke masz sporą, w tym roku i moja jest ogromna i wszystkie wzeszły.
Mam prośbę - jak bedziesz cosik już wynosic do szklarni to trąb.
bo to mój pierwszy rok ze szklarnią i nie wiem nic i stracha mam.

Całuski dla ciebie Loczku i miłego dzionka

A miało być tak pięknie.... 09:15, 10 kwi 2014

Do góry
Śliczne kwiaty magnolii
udane zakupy widzę
Widzę że ci nawet końcówki czosnków nie schną
u mnie juz suszki na końcach
Ogród do kwadratu 09:06, 10 kwi 2014

Do góry
Kurcze czy ja przegapiłam Twoje rozpięte w ścianę drzewa? chyba graby miały być? było już?
Ogród do kwadratu 09:04, 10 kwi 2014

Do góry
O matko jak ty pięknie poprowadziałaś ten winobluszcz, ty jestes niemożliwa!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:03, 10 kwi 2014

Do góry
Dziekuję Sebcio za naukę o cebulowcyh. to ważne informacje abym gafy nie walnęła.

Śliczne szafirki
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:03, 09 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ania mam pytanko, czy ten szpinak pnący z pomidorolandii sadziłaś w szklarni czy w polu? wysoki jest?
masz jakieś fotki z szełego roku?
albo cos o tym szpinaku? kiedy to siać?
ja kupiłam jak polecałas a teraz dumam co z nim

Dałam synowej i ona coś z nim robiła, ale nie mam pojęcia co , bo ja szpinaku nie lubię. Ale mówił, że jest fajniejszy od zwykłego..
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:52, 09 kwi 2014

Do góry
Ania mam pytanko, czy ten szpinak pnący z pomidorolandii sadziłaś w szklarni czy w polu? wysoki jest?
masz jakieś fotki z szełego roku?
albo cos o tym szpinaku? kiedy to siać?
ja kupiłam jak polecałas a teraz dumam co z nim
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:08, 09 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Joasiu o które doniczki pytasz?
te małe minidoniczki?wbite w ziemie na nóżce?

mi Marta słała ostatnio wielgachną karpę molini i tez już ruszyła a ja ją szpadlem na 8 mniejszych i żyją

to twoje tez dadzą radę

Tak dokładnie te na nóżkach.
No też liczę na to że przeżyją.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:35, 08 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
pączuś tulipankowy rpzypomina mi kapustę
extra są te kwadraty przy pniach. ja te będę takie robiła z cisa w nogi czeresni

Brukselke?
Tez mi sie kosteczki podobaja

Kasiek napisał(a)

A w dziob Ty kcesz no...za te Babe... Buziola to ja chetnie, tylko siniorow nie narob i gadaj mi tu szybko skad takie zajefajne kule wytrzasnelas

P.s u mnie mi napisz u mnie lalala

Au, czlowiek tu z czulosciom wielkom siem odnosi to zaraz kcom lac Kule nabylam droga kupna Przeca nie dmuchalam

Zaraz pojde do Cie, poczekaj Siade na kominie, badz czujna jak wazka

yolka napisał(a)
Kule jak gigantyczne banki mydlane urzekły mnie. Coś pieknego, chyba dziś w nocy będę śnić o nich.
Dobrej nocy Boćku

Jolus, one u mnie juz daaaaawno sa, tylko w innym miejscu byly. Mialam rabate, ktora nosila nazwe mydlana, wlasnie od tych kul

Marzena2007 napisał(a)
Bociuś czy Ty strzygłaś swoją kostrzewę? Taka idealna jest

Marzenko, Zon scial. Zapomnial co mial wyciac a co przyciac i pojechal po calosci, dobrze, ze nie wycial tylko przystrzygl. Zreszta tak samo zrobil mi z Carex Ice dance...W kulki ochlastal

grembosia napisał(a)
Boćku, cudna wiosna już u Ciebie
A bańki mydlane urocze!

Grembosiu, dziekuje

GabiK napisał(a)
Bociusiu cieszę się, że wróciłaś i że sprawy Ci się prostują.
Ogród nie wygląda na zaniedbany - nie widać, że miałaś ważniejsze sprawy.

Hiacynty świetne - czy one Ci tak ładnie kwitną kilka lat bez przesadzania, czy coś im robisz? Zastanawiam się, czy sadzić u siebie do gruntu, czy poprzestać na doniczkach. Słyszałam, że tylko rok są piękne, potem jakieś niewydarzone wyrastają.

Łączę się w opuchlakowym bólu. Jakie środki podejmiesz? U mnie już połowa żurawek bez korzeni.

Gabi, tak jak pisalam, mialam w tym roku ogromne wsparcie ze strony moich chlopakow

Hiacynty mialam na trawiastej kiedys, ale mi zanikly, a te sadzilam na jesieni, wiec sa swiezutkie jednoroczne. Moze je wykopie jak liscie zaschna, jeszcze nie myslalam o tym

Co do opuchlakow znalazlam je jak na razie w jednym miejscu. Kupie nicienie, bo chyba nic wiecej zrobic nie moge. Kret pewnie czesc skonsumowal, bo uparcie tam ryl zima, ale nie do konca skutecznie

EPODLAS napisał(a)
Boćku, też podziwiam cisy na kiju. Ja bardzo lubię cisy, mam ich 5, ale na kiju nie mam. Jednego malucha przyniosłam w torbie a dzisiaj już dosyć duży. W zeszłym roku jeszcze dokupiłam jednego niestety nn, ale kolumnowy. Piękne kulki u ciebie.

Bozenko, kulki na pniu mi sie wyjatkowo trafily, ale cisow mi jeszcze troche potrzeba na jeden ekran, to spory wydatek a i ja niecierpliwa jestem bo chcialabym miec przynajmniej metrowe. Pozdrawiam
Moja codzienność - ogród Oli 18:04, 08 kwi 2014

Do góry
Elik napisał(a)

Olu, pomysł z folią wydaje mi się dobry - w każdym razie mnie uspokaja , widziałam chyba takie wykonanie u Gosi z Kubusiowa. Muszę tam jeszcze zajrzeć.

wiele dziewczyn ma tak wyłożone skrzynie, zajrzyj do Magdy70 lub Gosi - malkul
Moja codzienność - ogród Oli 22:08, 07 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Fajniutkie te skrzyneczki Oluś

Dzięki Gosiu
Moja "przyziemna" :) pasja 22:04, 07 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
jagódko aj niestety nei polecam M.surowińskiego - w zesłym roku dostałam strasznie liche karpy, dosłowneie po dwa trzy źdźbła a od Pana trawki miałam ponad50% pomylone odmiany. ale ponoć wszysce smala chwala więc moze źle trafiłam

O Panu M. czytałam już takie komentarze, dlatego nie brałam tego sklepu w ogóle pod uwagę. O Trawkach opinie są podzielone... może faktycznie różnie się trafia. Mam już upatrzony sklep, ale czekam jeszcze na dodatkowe informacje od nich.
Ogród Magdalenka 21:58, 07 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
szfirki mają ładne liście, obcinasz je po kwitnieniu czy jesienia czy wiosną?

Cudnei u Ciebie, czysto, schludnie, dopieszczone

Gosi , pierwszy raz mam szafirki , nie wiem co im zrobie ... chyba zostawię . Dziękuję za pochwały , czekają mnie zmiany , bo mam teraz misz masz w liniach rabat.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:55, 07 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)

mi Marta słała ostatnio wielgachną karpę molini i tez już ruszyła a ja ją szpadlem na 8 mniejszych i żyją

to twoje tez dadzą radę

Jakoś tak dziwnie Marty molinie dzielą się na 8. Ja w ub. roku też 8 szt. zrobiłam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:46, 07 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja się wcale nie dziwie thujom i uważam, że wcale nie są złe, są świetnym tłem dl innych roślin i chronią przed ciekawskim wzrokiem. Wiem, że to wkurzające bo też mieliśmy takie 'wycieczki' jak ktoś był u nas, a że nie mogliśmy nic posadzić od strony podjazdu bo miejsca zbrakło daliśmy po całości maty wiklinowe. Te to dopiero niewyjściowe, ale za to skuteczne

właśnie masz rację!!
ja sie nie wstydzę uważam że nic by tam innego nie pasiło bo zrobiłby sie misz-masz. jak mam szmaragdy przeciez obok. a i one są zimą dobre , liści nie gubią więc spełnaija swoje zadanie cały rok.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies