Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

malkul 21:21, 07 kwi 2014

pączuś tulipankowy rpzypomina mi kapustę
extra są te kwadraty przy pniach. ja te będę takie robiła z cisa w nogi czeresni
Kasiek 22:08, 07 kwi 2014

,,...Na rany koguta, u Ciebie to podroz do przyszlosci Majowka mozna powiedziec Piachu z Sahary nie zazdroszcze, ale deszcz posprzatal.

Bawarka, fajna jestes, fiesz??? Buziam Babo ´´....

A w dziob Ty kcesz no...za te Babe... Buziola to ja chetnie, tylko siniorow nie narob i gadaj mi tu szybko skad takie zajefajne kule wytrzasnelas

P.s u mnie mi napisz u mnie lalala
yolka 22:14, 07 kwi 2014

Kule jak gigantyczne banki mydlane urzekły mnie. Coś pieknego, chyba dziś w nocy będę śnić o nich.
Dobrej nocy Boćku
Madzenka 22:21, 07 kwi 2014

Bociuś czy Ty strzygłaś swoją kostrzewę? Taka idealna jest
grembosia 01:12, 08 kwi 2014

Boćku, cudna wiosna już u Ciebie
A bańki mydlane urocze!
GabiK 11:38, 08 kwi 2014

Bociusiu cieszę się, że wróciłaś i że sprawy Ci się prostują.
Ogród nie wygląda na zaniedbany - nie widać, że miałaś ważniejsze sprawy.

Hiacynty świetne - czy one Ci tak ładnie kwitną kilka lat bez przesadzania, czy coś im robisz? Zastanawiam się, czy sadzić u siebie do gruntu, czy poprzestać na doniczkach. Słyszałam, że tylko rok są piękne, potem jakieś niewydarzone wyrastają.

Łączę się w opuchlakowym bólu. Jakie środki podejmiesz? U mnie już połowa żurawek bez korzeni.
EPODLAS 12:01, 08 kwi 2014

Boćku, też podziwiam cisy na kiju. Ja bardzo lubię cisy, mam ich 5, ale na kiju nie mam. Jednego malucha przyniosłam w torbie a dzisiaj już dosyć duży. W zeszłym roku jeszcze dokupiłam jednego niestety nn, ale kolumnowy. Piękne kulki u ciebie.
bociek 18:48, 08 kwi 2014

Konstancja30 napisał(a)
pewnie ... kto by jednego hiacynta sadził ... zaaresztowali by na bank za taką profanację ... napisałam o szeregu hiacyntów ale cała ta bociusiowa wiosna mnie odurzyła ... ehhhh

Iza, tam zaraz aresztowal, Nesbo czytasz czy jak? Kiedys mialam tak posadzone tu jeden, tam dwa, ale jak sie napatrzylam na zdjecia z Holandii to zachorowalam i posadzilam ich troche.. i stwierdzam, ze mus drugi rzadek wsadzic na jesieni Pszczoly graja w chowanego w hiacyntach, wiec im wiecej tego bedzie tym lepiej
Odurzylas sie, bo one daja po nosie ostro

Mirka napisał(a)
Ale piękne magiczne miejsce kwiotki kulki ,trawki ach jak bujną do góry to dopiero będzie widok

Dzieki Mirka, oj czekam az trawki rusza. Co roku to samo czekanie Musze w te trawki nasadzic wiecej krokusow i dodac tulipki i czosnki, bo jednak o tej porze roku smutno tam

ewa004 napisał(a)
Bocius dobrze że już jesteś

Ewciu, tez tesknilam

rozajerycha napisał(a)
Jaki szpaler białych hiacyntów ...
Gość znakomity
Boćku mocno tulę i pozdrawiam
martek

Martuska
, sciskam mocno I ciesze sie, ze Cie widze

baraga1904 napisał(a)
...chorowałam na białe szafirki ale nigdzie nie znalazłam na 'żywo" - pewnie przez internet będę zamawiac...
...ale pięknie u Ciebie - te trawki takie wyczesane...miodzio...

Aga
, lubie biale szafirki, w ogole lubie szafirki, ale jak kwitna, bo na liscie to nerwacji mozna dostac Ja zamawialam w internecie, wiec spoko

Dzieki za mile slowa. Trawki w tym roku czesal Zon. Ja tylko stipe ciachnelam

monteverde napisał(a)
Hiacynty białe pięknie się prezentują, możesz też posadzić jagodę kamczacką nie taka problemowa jak borówka ja myślałam, że Ty Boćku fruwasz, a Ty ostro pracujesz wpadnę na efekty białej rabatki, horti jedna odmiana posadzona? pozdrawiam

Aniu, jagode kamczacka posadzilam u tesciow, ale jednak bardziej smakuje mi borowka, a chlopaki w ogole nie przepadaja ani za borowka ani za jagoda
W tym roku wiekszosc ogrodowych prac wiosennych wzial na siebie M. Ja tylko mowilam co najpilniejsze
Horti mam cztery odmiany, drzewka to Vanille Fraise, kolo ula i na bylinowej oraz od frontu limki, natomiast przy wisienkach beda 4 Anabelki a reszta Incrediball. Dlugo sie wahalam czy nie posadzic samych Anabelek, ale jednak one mocno sie klada. Zobacze jak mi sie w cieniu sprawdza Incrediball, bo w sloncu licho, przypalala sie. Zobaczymy jak bedzie

Anita1978 napisał(a)
Ładnie wiosną u Ciebie! Na biało! Kiedyś miałam taką koncepcje : na biało, cały ogród...ale ...nie wyszło....choć widziałam taki ogród i był piękny!!!! więc rozumiem potrzebę białej rabaty...

Anita, ja musze sobie narzucic dyscypline bo inaczej bedzie znowu cyrk na kolkach Rabata bedzie biala, ale pytanie jest jak mi wyjdzie, powinno byc plamami, ale cos mi sie zdaje, ze wyjdzie balagan, ale co tam, zawsze moge robic przegrupowanie oddzialow i z flanki na flanke
bociek 19:19, 08 kwi 2014

Sebek napisał(a)
Rzeczka hiacyntów wygląda świetnie - jak i cały ogród Podobają mi się te drzewa w kostkach

Czesc Sebek, milo Cie widziec Hiacyntom do rzeczki to duuuuzo brakuje, przynajmniej jednego rzadka i meandrow, ale to mile co piszesz A kostek przybedzie lada chwila teraz sa co drugie drzewko, a mam zamiar kazde zamknac w ramce

agata19762 napisał(a)
jaka cuuuuuuuuuudna ta Twoja wiosna
pozdrawiam Cię Bociusiu

Dzieki Agata Pozdrawiam goraco

gierczusia napisał(a)

Bożeszzz ... A jak mnie aresztują za te pojedyncze sztuki ???.... Bociuś , na paczkę do ciupy mogem liczyć ??
Opluty mam ekran po raz kolejny .. Konstancja jest niemożliwa
Poczytałam o zrywaniu darni już mnie plecy bolą na samą myśl .... Pięknie będzie ta rabata wyglądać w tych skarpetkach i hortusiach ... Achhhhh..

Ściskam Bociuś

Ela, a my nie umowione w jednej celi w szpitalu bez klamek??? Bo siem juz gubiem
Zona tez bolaly nie tylko plecki, paznokcie i wlosy tez. Tylko piskle dzielnie pomagalo i nie kwekalo, ze boli i strzyka. Mlodosc

Kasiek napisał(a)
Boczusiu, wszystko ladne i piekne...no ta wiosna i takie tam...ale najfajniejsze ...ze juz jestes...i dzioba do gory trzymasz Klekocz nam dlugo i wesolo

No fiesz Bawarka. Zaraz boczusiu No mam troszke na boczkach tkanki ozdobnej, ale zeby tak od razu palcem pokazywac Bendem klekotac do znudzenia

Mala_Mi napisał(a)
Komiks mi sie podobuje i to bardzo... a eMusiowi brak lawirowania kosiarką też ie spodoba... już jest ładniej niż było... Na białą rabatę koniecznie białą odętkę.. dość długo kwitnie, pszczółki lubią i jest wysoka wiec może iść na tył... troszkę sie rozpycha na rabacie.. ale ładna jesienią. Wysokie na drugi plan to naparstnice.. Polecam. Foto odętki wirginijskiej zostawiam
Na teraz biała serduszka.... może gdzieś przycupnie, lubi cieniste miejsca..

Anek, szczerze mowiac myslalam, ze bedzie bardziej zadowolony, ale jak uslyszalam, ze za duzo trawnika zabralam to mi sie troche nieswojo zrobilo Jednak trawnik dla faceta wazny jest To poczucie wladzy Ciesze sie, ze Ci sie podoba, mnie tez sie podoba, uporzadkowala sie ta czesc dzieki stworzeniu tej rabaty Ciekawa jestem efektu w sezonie
Odetke juz tam mam, posadzilam w zeszlym roku i pszczoly sie uwijaly, wolaly ja od jezowek Naparstnice mnie kusza, a jeszcze w planie krwawnik kichawiec i anemony, rozwazam jeszcze rozwar i skopiowanie od Ciebie astrow plozacych na jesien No i bezwzglednie dosadze ostrozki.Chyba serduszka juz nie wejdzie... Oby tylko sie z tego nie zrobilo burdello bum bum

Joaska napisał(a)

Bociusiu kulkowa cudna... a cisy na kijach to bym najchętniej ci ukradła

Asia, dzieki bardzo A co do potencjalnej kradziezy kulek uwazaj, mam kota obronnego Na furtce musze zawiesic tabliczke UWAGA, ZLY KOT, A WLASCICIELKA JESZCZE GORSZA Moze to Cie powstrzyma

Kindzia napisał(a)
Bociusia...nie wiem od czego zacząć...przede wszystkim dobrze, że Ci się rozprostowywuje w życiu, dobrze, że znowu jesteś Następnie wielkie ukłony za rady udzielane w moim osobistym wątku Hakone chyba jednak za wielka między moimi kulaskami, tam mało miejsca by miały. Ale natchnęłaś mnie swoją zagubioną molinią. Znalazłam Dauerstrahl i usilnie się nad nią zastanawiam. Chudo do góry stosunkowo rośnie, nie ma dwa metry i zwiewna górą jest...może takie cóś? Upchnę wielkie czosnki koło niej i wypełnienie między kulkami bym miała. Przed kulki chyba jednak żurawki zielone, taki mi sie jakoś uwidziało i chyba mi pasuje wreszcie

Wielkie buziole do Ciebie lecą

Kasiu, dziekuje i cala przyjemnosc po mojej stronie. Co do Hakone, ja bym jej nie skreslala Zobacz jak pieknie sie prezentuje w buksikach. Ale jezeli cos wyzszego bardziej Ci lezy to kieruj sie wlasnym sercem i intuicja
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/180-chelsea-flower-show-2011-zlote-medale-najlepsze-show-garden/photos

irena_milek napisał(a)
Bociusiu, trawnik prima!!!

Oj Irenko, duzo mu jeszcze brakuje. Musze zrobic dosiewki w miejsca po kretach - w ogole dzialka jak ser szwajcarski. No i nawoz, jak bedzie deszcz w perspektywie

Buziole
bociek 19:35, 08 kwi 2014

malkul napisał(a)
pączuś tulipankowy rpzypomina mi kapustę
extra są te kwadraty przy pniach. ja te będę takie robiła z cisa w nogi czeresni

Brukselke?
Tez mi sie kosteczki podobaja

Kasiek napisał(a)

A w dziob Ty kcesz no...za te Babe... Buziola to ja chetnie, tylko siniorow nie narob i gadaj mi tu szybko skad takie zajefajne kule wytrzasnelas

P.s u mnie mi napisz u mnie lalala

Au, czlowiek tu z czulosciom wielkom siem odnosi to zaraz kcom lac Kule nabylam droga kupna Przeca nie dmuchalam

Zaraz pojde do Cie, poczekaj Siade na kominie, badz czujna jak wazka

yolka napisał(a)
Kule jak gigantyczne banki mydlane urzekły mnie. Coś pieknego, chyba dziś w nocy będę śnić o nich.
Dobrej nocy Boćku

Jolus, one u mnie juz daaaaawno sa, tylko w innym miejscu byly. Mialam rabate, ktora nosila nazwe mydlana, wlasnie od tych kul

Marzena2007 napisał(a)
Bociuś czy Ty strzygłaś swoją kostrzewę? Taka idealna jest

Marzenko, Zon scial. Zapomnial co mial wyciac a co przyciac i pojechal po calosci, dobrze, ze nie wycial tylko przystrzygl. Zreszta tak samo zrobil mi z Carex Ice dance...W kulki ochlastal

grembosia napisał(a)
Boćku, cudna wiosna już u Ciebie
A bańki mydlane urocze!

Grembosiu, dziekuje

GabiK napisał(a)
Bociusiu cieszę się, że wróciłaś i że sprawy Ci się prostują.
Ogród nie wygląda na zaniedbany - nie widać, że miałaś ważniejsze sprawy.

Hiacynty świetne - czy one Ci tak ładnie kwitną kilka lat bez przesadzania, czy coś im robisz? Zastanawiam się, czy sadzić u siebie do gruntu, czy poprzestać na doniczkach. Słyszałam, że tylko rok są piękne, potem jakieś niewydarzone wyrastają.

Łączę się w opuchlakowym bólu. Jakie środki podejmiesz? U mnie już połowa żurawek bez korzeni.

Gabi, tak jak pisalam, mialam w tym roku ogromne wsparcie ze strony moich chlopakow

Hiacynty mialam na trawiastej kiedys, ale mi zanikly, a te sadzilam na jesieni, wiec sa swiezutkie jednoroczne. Moze je wykopie jak liscie zaschna, jeszcze nie myslalam o tym

Co do opuchlakow znalazlam je jak na razie w jednym miejscu. Kupie nicienie, bo chyba nic wiecej zrobic nie moge. Kret pewnie czesc skonsumowal, bo uparcie tam ryl zima, ale nie do konca skutecznie

EPODLAS napisał(a)
Boćku, też podziwiam cisy na kiju. Ja bardzo lubię cisy, mam ich 5, ale na kiju nie mam. Jednego malucha przyniosłam w torbie a dzisiaj już dosyć duży. W zeszłym roku jeszcze dokupiłam jednego niestety nn, ale kolumnowy. Piękne kulki u ciebie.

Bozenko, kulki na pniu mi sie wyjatkowo trafily, ale cisow mi jeszcze troche potrzeba na jeden ekran, to spory wydatek a i ja niecierpliwa jestem bo chcialabym miec przynajmniej metrowe. Pozdrawiam