Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 21:51, 07 kwi 2014

Uwaga prośba o sugestie!

No i ostatnie z tej serii . Za trzmielinami będzie długi pas turzyc Ice Dance, jak już wreszcie dotrą po 15 kwietnia , a za żywopłocikiem zaraz przy tujach nie wiem... Morning Light?, czy horti wymienić na tę właściwą odmianę, czyli Silver Dollar?:

Jagodaa 21:58, 07 kwi 2014

A teraz nowość .

Wiem, ze berberys Erecta nie cieszy się na Ogrodowisku jakimś szczególnym zainteresowaniem, ale ja ryzykuję .

Zalążki nowej rabaty, odcinającej część ogrodu. Przymiarka.

Jagodaa 22:02, 07 kwi 2014

Z sadzonek jestem zadowolona. Pan ze szkółki był uczciwy twierdząc, że śmiało może mi je polecić.
Jagodaa 22:04, 07 kwi 2014

malkul napisał(a)
jagódko aj niestety nei polecam M.surowińskiego - w zesłym roku dostałam strasznie liche karpy, dosłowneie po dwa trzy źdźbła a od Pana trawki miałam ponad50% pomylone odmiany. ale ponoć wszysce smala chwala więc moze źle trafiłam

O Panu M. czytałam już takie komentarze, dlatego nie brałam tego sklepu w ogóle pod uwagę. O Trawkach opinie są podzielone... może faktycznie różnie się trafia. Mam już upatrzony sklep, ale czekam jeszcze na dodatkowe informacje od nich.
Jagodaa 22:05, 07 kwi 2014

Pawlus napisał(a)
Ach te Umbry. Dokładnie takich szukam. Wysyłam maile do okolicznych szkółek i nigdzie nie ma
A w centrum tylko takie szczepione na 1 m. Podziwiam i szukam dalej.

Znajdziesz , ja też ich długo szukałam.
Ivvvona 22:06, 07 kwi 2014

U mnie rośnie Erecta i nie żałuję jego zakupu. Ładnie przebarwia się jesienią.
kaisog1 22:09, 07 kwi 2014

Jagoda nie bardzo zrozumiałam o co chodzi z ta wymianą hortensji.... ale jeżeli w tym kwadracie masz je posadzone to za nimi nie sadź Morning Lighta bo nie będzie go widać....
Zielona 22:15, 07 kwi 2014

Jagoda - zrobię Tobie fotkę szeregu setek erecty w mojej miejscowości. Zachwycająca! Prowadzona w takiej ilości i cięta pod sznurek robi wrażenie. Jesienią największe, bo płonie.
Zielona 22:20, 07 kwi 2014

Jagoda, zerknij tutaj. Kiedy była u mnie Danusia, zrobiła fotki tej rabaty. Widzisz erecty?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3786-zielonej-ogrodniczki-marzenie-o-zielonym-ogrodzie?page=15
Jagodaa 22:20, 07 kwi 2014

kaisog1 napisał(a)
Jagoda nie bardzo zrozumiałam o co chodzi z ta wymianą hortensji.... ale jeżeli w tym kwadracie masz je posadzone to za nimi nie sadź Morning Lighta bo nie będzie go widać....

Gosiu, ja chcę tam albo ML albo hortensje (nie jedno i drugie), hortensje już tu są i miały być Silver D, jak w dalszej części rabaty, a są inne, mało reprezentacyjne, pomyłka sprzedawcy

Dlatego nie wiem, czy dać tak, jak zamierzałam powtórzenie hortensji, czy zamienić na trawy.