Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hirutkowy raj:)) 21:12, 02 wrz 2018

Do góry
Koniec lata w moim ogrodzie

Wśród brzóz i dębów 21:11, 02 wrz 2018

Do góry
Grażynko, zgadłaś, to wiesiołek, kolejny sucholub. Chyba coraz bardziej będę szła w tym kierunku. To jego pierwszy sezon, mam nadzieję, że w kolejnych ładnie się rozrośnie.

Japoński ogród Reni i Matiego 21:08, 02 wrz 2018

Do góry
Cyprysik ivone bardzo bo lubię za czuprynke i za kolor
Japoński ogród Reni i Matiego 21:05, 02 wrz 2018

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:00, 02 wrz 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Poli jest już lepiej

Dokupiłam korę i jest tak

czyli ta jest z obi?
athena przekompostowana?
Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 21:00, 02 wrz 2018

Do góry
Tegoroczna siewka Viridescens.

W ogródku emerytki 20:56, 02 wrz 2018

Do góry
Dalszy ciąg sadzenia zakupionych roślin
1 przymiarka była dobra, rozplenica wsadzona
2 z tyłu dwie różowe jeżówki
3 rudbekia
4 od dołu dosadzony rozchodnik, z tyłu rudbekia na miejscu zabranej stroiczki
Moja działka na Dębowym Lesie 20:56, 02 wrz 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
cudowna dynia a ja w Pl tyle dyn roznych posadzilam wszystko pojdzie na rozdanie ja mam tylko jedną

To już do Polski nie wracasz ???
Ja ozdobnych nie mam.Jakoś nic mi nie wyszło

hortensja Bobo

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:51, 02 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

I żeby nie było,że na O.tylko ładne obrazki to pokaze gdzie obecnie działamy...
Wszystko by było ok.gdyby nie to,że okazało się,że prawie pod cała ziemia mamy zakopane stare płyty betonowe ciężki czas przed nami

Ja pierdziu! Nie zazdroszczę
W ogródku emerytki 20:47, 02 wrz 2018

Do góry
Inne moje hortki,

Ogród Małej Mi 2017 20:47, 02 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie wszystkie rośliny Aniu u nas szybko rosną. Iglastym już widzę, że sporo więcej czasu będzie potrzeba niż liściastym żeby urosnąć.....chyba, że nagle dostaną przyspieszenia. Zwykłe świerki nawet ładnie ciągną, ale srebrne, serbskie, jodły koreanki i kalifornijki u nas bardzo wolno jak na razie 5 rok rosną i nie wiele podciągnęły.
Twój ogród zachwyca mnie taki dojrzały

Bo na takich fotach nie widać detali... to nie jest dojrzałe..to jest zapuszczone i chore.
Sama forma ogrodu jest ok, pilnuję by trawnik skosić (to daje bardzo dużo), ale na rabatach jak wetkniesz nos z bliska to już nie jest tak jak powinno.

Żyzna ziemia się kiedyś kończy.. i jak nie zapodasz papu to jak widzisz nawet dalia po 2 latach nie urośnie..

Piwonie zawsze piękne jesienne liście.. w tym roku wszystkie takie

I gdzie nie spojrzę to kicha.. i nie chodzi o chwasty, te się wypiele i jest ok. Chodzi o chaos i o to, że w tym chaosie rośliny zaniedbane i pozostawione sobie są brzydkie bo jak nie robale to choroby to ciasnota je zniszczyły.

Pilnuję by z okna widok nie drażnił .. i czekam na wolne... oj będzie rewolucja
W ogródku emerytki 20:43, 02 wrz 2018

Do góry

Dla Eli moje białe hortki, w rzeczywistości mają bardziej zielone i różowe płatki
/ telefon kradnie kolory/

Ogród Małej Mi 2017 20:40, 02 wrz 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

to była najładniejsza rabata bylinowa jaka kiedykolwiek widziałam na żywo)) a twoje perowskie mnie powaliły ...kupiłam sobie ...i co ...i dupa ...nie rosna u mnie maja po 1 dwa badyle

jak widac po zdjęciach utrzymanie kolorowego buszu nie jest takie łatwe ...nie że sie nie da ...da się ...wszystko się ....ale to wymaga corocznego dużego nakładu pracy i mocnego cięcia drzew i krzewów (i wyzbycia się sentymentów do inwazyjnych straszydeł)

PS. przez ciebie też sobie wstawiłam kilka fot z serii rok... dwa.... temu

Justyna może nie duży nakład, a powiedziałabym raczej systematyczny... a to u mnie leży. Czym większy ogród tym większa systematyczność potrzebna. W małym obskoczysz wszytko na tip-top w dzień czy dwa..a w dużym... miesiąc lub dwa. No i systematyczność legła, wszytko rośnie jak chce, gdzie się posiało i jak chciało...zagłuszyło. Ale to moja wina.. na obecne czasy mój ogród mnie przerasta.

Faktem są większe drzewa, większe krzewy większe cięcie.. przycięcie wierzby 5 lat temu, a teraz to nie ta bajka.. sama ilość drzewa po przycięciu jest problematyczna gdzie to zutylizować. Kominka nie ma, pieca nie mam, wiec po wiosennym cięciu muszę brać samochód dostawczy i to co przytnę wieźć na skład materiału zielonego. Nie obskoczę tego osobówką.. Na szczęście mam sąsiadów co jeszcze palą i dużo tego do nich ciągnę.. ale też przechodzą na ogrzewanie gazowe i będą 3 dostawczaki co wiosna. I to już mi się mniej podoba Nie podoba mi się problem z cięciem wierzby (i nie tylko).... po prostu już nożycami się nie da, a balansując na drzewie piłą spalinową też mnie przerasta.. zaczęłam się bać.

No i tak sobie jak wyjde do ogrodu łapię nerwa i planuję.. oczywiście ogród duży musi być bo taki lubię i za nic nie wymienię na mniejszy Baaaaa planuję powiększyć jedną a może i 3 rabaty.. Mina mojego męża na ten pomysł bezcenna, jak zakomunikowałam że krzaki mi pożarły kwiaty i muszę zrobić nowe rabaty bo nie mam już kwiatów...

Pokiwał głową w pełnym zrozumieniu, popatrzył po ogrodzie i powiedział no faktycznie nie ma tu wogle kwiatów. Nic a nic nie kwitnie.. masz rację.

Jak widać wszytko zależy od oczekiwań

Ale kończymy temat by znów jaka głupia dyskusja nie wyszła Piszę o swoim ogrodzie i o sobie.. i nie życzę sobie żadnych dobrych rad .. bo z ogrodem jak z moim mężem...

...uDany ogród 20:38, 02 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Danusiu , twój ogród jest zawsze śliczny.
Hortki w pięknym wybarwieniu.
czerwone korale rożnego rodzaju pięknie pokazane.Ale jakoś bardzo jesiennie mi one się kojarzą
Trawy cudne!!
A ta pierwsza wielka kępa trawy z tymi dłuższymi, grubymi kłosami to ??
Prześlicznie wygląda w tych promieniach słońca

Cześć Aniu!
Dziękuję serdecznie
Kochana to już jesień...trawy szumią na wietrze, hortki nabrały barw bojowych.
Trawy uwielbiam, mam ich mnóstwo ale dużo jeszcze młodziutkich.
To rozplenica, w tym roku pokazała co potrafi, reszta dopiero wypuszcza kłosy a ta już w całej okazałości ma około metra średnicy, chyba jej miejsce odpowiada

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:32, 02 wrz 2018

Do góry
A dziś posadziliśmy wczorajsze zakupy tujowe.
Tym razem pojechaliśmy do szkółki i kupiliśmy dobrze przekorzenione, kopane jeszcze wiosną.
Cały ceregiel był z tym sadzeniem, mam nadzieję, że się przyjmą... tfu! tfu!

Wysciółkowałam tekturą, rozsypałam korę, której tradycyjnie już zabrakło

Zaszło słońce, więc zdjęcie takie se...

Ogród Małej Mi 2017 20:27, 02 wrz 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Sylwia....halo ziemia, co ty pleciesz... 10 lat to bardzo dużo.. a 15 to nie wiem, bo mój ogród ma dopiero 10.

To jest 10 lat!!!!Wszytko!!! jest cięte i ograniczane, tych jodełek koreanek już nie ma, chwała że wprowadzono na krótko, ale wykorzystałam prawo wycinania w swoim ogrodzie drzew. Były ogromne ...

Domów nie widać, w tym roku skróciliśmy cyprys i tuje o 2- 3 metry.. i jest tak że widać dachy domów ..

Nie wszystkie rośliny Aniu u nas szybko rosną. Iglastym już widzę, że sporo więcej czasu będzie potrzeba niż liściastym żeby urosnąć.....chyba, że nagle dostaną przyspieszenia. Zwykłe świerki nawet ładnie ciągną, ale srebrne, serbskie, jodły koreanki i kalifornijki u nas bardzo wolno jak na razie 5 rok rosną i nie wiele podciągnęły.
Twój ogród zachwyca mnie taki dojrzały
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:22, 02 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Już jest fajnie a a za dwa lata będzie pięknie.

Poli jest już lepiej

Dokupiłam korę i jest tak

Podwórkowa rehabilitacja 20:17, 02 wrz 2018

Do góry
an_tre napisał(a)
Śliczne

Dziękuję
Podwórkowa rehabilitacja 20:13, 02 wrz 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Reniu z powodu braku tej kultury w życiu nie zjem surowego kalafiora. Wychodzę z założenia, że po ugotowaniu gąsieniczki się odczepiają i wypłukują...

Dokładnie tak, plus jeszcze te odchody głęboko ukryte w kalafiorze...
Dzielę na różyczki i gotuję, na surowo nie zjem

Nie to co pomidorasy

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:08, 02 wrz 2018

Do góry
Była szybka akcja i nie zrobiłam fotek
Znalazłam tylko taką na której widać jak rosnie
Będzie tam posadzona himalajska mała
Nie lubie świerków ale sosny owszem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies