Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 22:05, 24 wrz 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Aniu... dobrze po głowie mi chodziła nazwa.. to ketmie błotne czyli hibiskusy błotne o takie
Muszę poczytać o nich. Dzięki.

inka74 napisał(a)
Ja już w mocno dorosłym wieku byłam w Żelazowej na jednej z pierwszych randek z moim eMem )) w szkole jakoś nie jeździliśmy po takich miejscach a szkoda. Hortki piękne, ogólnie cały ten teren robi wrażenie.

Żelazową wolę polecam, naprawdę warto. Może na jakąś rocznicę z eMem?

anabuko1 napisał(a)

Piękne te hortensje
Te kule to Anabelki ?
Tak mi się wydaje Aniu, choc pewności nie mam.
Dla ciebie moja pigwa (zdjęcie sprzed roku).

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:04, 24 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Jak dla mnie piękne.Zdjęcia zawsze oddają ciut inne światło.
A zwłaszcza przy zachodach słońca
Lubię zdjęcia o zachodzie słońca, te nad wodą to późny zachód słońca. We wcześniejszym zachodzie światło i barwy są miękkie i w takiej ciepłej tonacji. Za pochwałę ślicznie dziękuję.

Przedziwny Ogród 22:03, 24 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jak malowniczo !!!tak wszystko pięknie kwitnie jakby upałów u Ciebie nie było !!!

Witaj Upały były długie i bardzo męczące. Zaczęły się od połowy kwietnia i długo, długo było bez kropli deszczu. Żeby utrzymać w jakiejś formie ogród musiałam wieczorem obficie wszystko podlewać. Zużyłam wszystką wodę z oczka, a muszę zaznaczyć, że oczko na wiosnę było pełne.

Kolory na drugom zdjęciu są takie jak w rzeczywistości. Bardzo intensywne
Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam

Ogrodowe kreacje 22:03, 24 wrz 2018

Do góry
W miejsce po jabłoni, niedaleko przesadziłam tulipanowca - starałam się z jak największą bryłą korzeniową i teraz codziennie chodzę i modlę się i błagam, żeby się przyjął
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:01, 24 wrz 2018

Do góry
Clematisy drugie życie w tym sezonie dostały i kwitną jakby wiosna była

Ogrodowe kreacje 22:00, 24 wrz 2018

Do góry
Elu a jabłoń ma się tak, tyle z niej zostało:

Na szczęście przez ten ładny tydzień co był, już się ten bałagan trochę ogarnęło liście z chorobami grzybowymi w worach na biodegradowalne przygotowane, dzisiaj już zabrali, jabłka zgniłe też
Jedyny pożytek z tego całego zamieszania to drewno na opał, już w tym roku o niego martwić się nie musimy, bo wiata drewna pełna, a jeszcze te pnie ogromne leżą i czekają na porąbanie
Moja działka na Dębowym Lesie 22:00, 24 wrz 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Aniu nie mam pojęcia jaką mam (tą starszą), ale z niej juz ładne drzewko. Ma tak ok 2,5m. Jak tylko pogoda pozwoli to cyknę jej fotkę. Dobrze, że chociaż owocami pigwowców mogę się cieszyć.

Ok, to czekam na to zdjęcie twojej pigwy.
Ale coś mi się wydaje,że może być tak jak moja..Ale zobaczymy
Owoce pigwowca są mniejsze , bardziej pachnące i bardziej kwaśne.

Nowa jeżówka( zakup nie planowany, taki, bo oczy zobaczyły tą, co nie mam.
A cena dobra ) -Dixie belle , kupiona kilka dni temu.Dostała już miejscówkę w ogrodzie..
Ciekawe czy wszystkie pączki kwiatowe rozkwitną.Czy uda jej się zakorzenić ?

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:59, 24 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Dorotko czy to jest Falstaf ?
Ta róża to Ascot

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:59, 24 wrz 2018

Do góry
I pierwszy sezon u mnie Vanille Fraise - cudne pomimo, że... musżę przyznać się do ogromnego grzechu - od poprzedniej jesieni rosły w doniczce zadołowane w ziemi w oczekiwaniu na miejscówkę na skarpie, która z kolei czekała na murek oporowy a potem przekopanie ziemi itp. Niestety w pełnym słońcu niektóre wiechy troszkę przypalone

W ogródku emerytki 21:58, 24 wrz 2018

Do góry
Greg, bardzo dziękuję, order piękny
Nasza oswojona dzika jeżyczka ma jedno młode, dziś je wyprowadziła z ich domku. To maleństwo, na bardzo kiepskim zdjęciu trochę widać. Na drugim zdjęciu mama u mnie na rękach.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:57, 24 wrz 2018

Do góry

Ptasi gaj 21:57, 24 wrz 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Na koniec grzybki z własnego ogrodu

Grzybki takie we własnym ogrodzie to luksus. Też chcę takie .
Tylko, że ja nie mam brzóz, chociaż mam jedną na wrzosowisku, ale to taka brzoza nie brzoza, pod nią żaden grzybek nie urośnie.
Zimnica straszna, deszczu wciąż mało, tyle pokropiło, co kot napłakał a wiatr sypnął orzechami.
Dziś odpaliłam centralne, w nocy ma być tylko 7 stopni. Koniec lata trzeba jednak już sadzić czosnki i tulipany.
A tymczasem u Ciebie w ogrodzie nadal lato, tylko te kilka listków z brzozy zwiastuje jesień.
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:54, 24 wrz 2018

Do góry
Troszkę koloru zamiast czarno białego dopóki jeszcze kolor jest

Za drzwiami do ogrodu... 21:53, 24 wrz 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Zawedrowałam dziś w Twoim ogrodzie dość daleko wstecz, bo chciałam popatrzeć na taras z cudnym kredensem, na drzwi, kącik ze stolikiem i hamaczek wśród roślin- prawdziwa przyjemność ☺ I nasunęło mi się kilka pytań. Czy kredens będzie stał na zewnątrz także zimą? Jaki napis zamiesciłaś na deseczce do krojenia? Fajny pomysł ☺ I jak się nazywa róża z powyższego zdjęcia? Wydaje mi się znajoma, ale nie mogę skojarzyć jej imienia.
Pozdrawiam ☺
Przedziwny Ogród 21:51, 24 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Agatko, jutro wysyłam do Ciebie paczuszkę z nasionami i jasnotą. Ta surfinia marnie zawiązuje nasiona, ale trochę jest. Niech Ci się uda jej wysiew

Dziękuje Kochana:0 Już widzę morze kwiatów na moich murkach

Pszczelarnia 21:51, 24 wrz 2018

Do góry
Sebek napisał(a)
To tylko parę zdjęć... Ale jak sobie przypomnę wiosenne prace trawnikowe w ogrodzie... A też przesiewaliśmy ręcznie ziemię... Do tej pory mnie bolą ręce

.

Zrobione, idziemy dalej.

Podwórkowa rehabilitacja 21:49, 24 wrz 2018

Do góry
A u mnie dziś tak rabatki wyglądają
Moja działka na Dębowym Lesie 21:43, 24 wrz 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie na osiedlu duzo krzewow pigwy czy pigwowca nie wiem nigdy jaka nazwe zastosowac. Moze jutro pozbieram bo podobno dobre drzemy sa i nalewki.

Aniu a co ty robisz z pigwy.
Zimno sie zrobilo, ale na szczęście bedzie cieplej ten wiatr najgorszy. U nas lało cala noc wiec troche ziemia nasiakla.

Elu to za pewne pigwowiec.Najbardziej popularny u nas.
Mniejszy krzew, ma m trochę kolce ??
Kwitnie ładnie wiosną bardzo intensywnym ciemno-pomarańczowym pięknym kolorem
Nalewki są z pigwy, czy pigwowca jedne z najlepszych,tz.pigwówka
Ja zamierzam z niej zrobić nalewkę i trochę do herbatki zostawię .

U mnie też zimnica.BRR!
A może człowiek po tych letnich pięknych temperaturach jeszcze się nie przyzwyczaił,że u nas jesień to raczej chłodna.W nocy trochę popadało, podlało.Ale całej nocy to nie padało.A wiatr duży,zimny.Jesień nas ostrym wejściem przywitała.

Mąż mi mówił,że gdzieś widział temperatury nocne za parę dni 1 stopień!
To już po liściach zielonych będzie ii kolorach w ogrodzie.Dalie mogą pójść spać

Róża elmshorn
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:42, 24 wrz 2018

Do góry
greg66 napisał(a)

[b]Kiedy wrócą ptaki
Do mazurskich gniazd,
Ruszaj tam, gdzie już żeglarze
Płyną szlakiem gwiazd. ..........

Pamiętam tę piosenkę, jest piękna - dziękuję
To drugie jezioro u nas po wydobyciu siarki. Kilka lat temu część terenu przyległego do wyrobiska zapadła się pochłaniając koparkę z operatorem, ziemię, część dróg dojazdowych i drzewa.

Pszczelarnia 21:40, 24 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Hihi u Ciebie często jest juz inaczej ♥ tez poszukam u Ciebie bo chętnie spaceruje u Ciebie .Ja sobie wymyśliłam ze to ma być szkarlatna dwoistna didyma ))

Tutaj ich kolory.

jedna

druga

Monarda Kardinal

Trzecia

I ta najbardziej czerwona (szkarłatna)

Rdest na pierwszym i ona gdzieś w oddali

Innych nie mogę znaleźć.

A zwłaszcza tego pięknego Scorpiona.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies