Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Kasya 10:28, 23 wrz 2018

No to ja juz czekam na przyszły sezon u ciebie
Tyle roślinek w oczku ze powinno by pieknie
anka_ 22:20, 23 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)

No no piękne miejsce. I pięknie pokazałaś .
Dzięki za fotki. Mostek i murek świetny.
Twoje trawy bardzo ładne

Też byłam zauroczona. Bardzo lubię takie naturalne materiały w ogrodzie jak drewno i kamień.

inka74 napisał(a)
Wycieczja do Żelazowej genialna. Byłam z 20 lat temu ale takich widoków nie kojarzę. A kącik ze stolikiem marzenie. U ciebie duży teren. W sumie za stawem takie parkowe klimaty mogłyby być. A przy domy bylinowo.

U mnie trochę więcej czasu minęło od szkolnej wycieczki. I człowiek nie zwracał uwagi na ogród. Moja młodsza była na wiosnę i wróciła z okrzykiem "mamuś ale by ci się tam podobało'. I rzeczywiście, podobało mi się bardzo.

Hortensje też maja...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 22:30, 23 wrz 2018

Mala_Mi napisał(a)
Aniu....myślałam tylko szkoda że tne bo jeszcze miesiac by Twoje oko cieszyły. Druga myśl jak to zmieścic do kartonów i zabezpieczyć. Trzecia myśl jak oddac reszte bo mi szkoda wyrzucic... czwarta jak teraz fajnie jak zluzowało sie w kałuży mysl ostatnia ze łatwiej wyrzucić niż zapakować i jak ja to doniose na poczte. Wiecej nie zdazylsm pomyśleć... acha..brakło taśmy trzeba kupić

Aniu a wiesz o czym ja myślałam?
-jak zobaczyłam listonosza z paką - matko, jak Ania to zaniosła na pocztę???
-jak zaczęłam rozpakowywać i zobaczyłam ilość roślin- rany zamówiłam za mało doniczek,
-jak zaczęłam wydobywać roślinki z ich mega opakowań- kurczę, zamówiłam za małe kosze (na szczęście w obwodzie mam donice )
_kurczę i gdzie i jak to posadzić, bo jak nie przezimuje to będę mieć moralnego kaca...

Ale posadziłam wszystko z tej paczki. Przy sadzeniu w stawie pomógł eMuś.

Kasya napisał(a)
No to ja juz czekam na przyszły sezon u ciebie
Tyle roślinek w oczku ze powinno by pieknie

Ja też Kasiu będę czekać z niecierpliwością i lekkim strachem. Szczególnie serce będzie drżeć o marsylię i pontederię. Ale tym razem mam nadzieję, że się uda.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mala_Mi 10:29, 24 wrz 2018

Doszła?????? Daj znać jak przyjdzie bo sie już denerwuje.. gonię teraz od kompa w teren .. a pogoda brrrr
anka_ 11:10, 24 wrz 2018

Jak tylko dojdzie to dam znać... Wyglądam... jest szansa...

W oczekiwaniu....

anabuko1 11:21, 24 wrz 2018

anka_ napisał(a)

Też byłam zauroczona. Bardzo lubię takie naturalne materiały w ogrodzie jak drewno i kamień.

U mnie trochę więcej czasu minęło od szkolnej wycieczki. I człowiek nie zwracał uwagi na ogród. Moja młodsza była na wiosnę i wróciła z okrzykiem "mamuś ale by ci się tam podobało'. I rzeczywiście, podobało mi się bardzo.

Hortensje też maja...

Piękne te hortensje
Te kule to Anabelki ?
Mala_Mi 15:10, 24 wrz 2018

Aniu... dobrze po głowie mi chodziła nazwa.. to ketmie błotne czyli hibiskusy błotne o takie
inka74 17:09, 24 wrz 2018

anka_ napisał(a)

Ja już w mocno dorosłym wieku byłam w Żelazowej na jednej z pierwszych randek z moim eMem )) w szkole jakoś nie jeździliśmy po takich miejscach a szkoda. Hortki piękne, ogólnie cały ten teren robi wrażenie.
anka_ 22:05, 24 wrz 2018

Mala_Mi napisał(a)
Aniu... dobrze po głowie mi chodziła nazwa.. to ketmie błotne czyli hibiskusy błotne o takie
Muszę poczytać o nich. Dzięki.

inka74 napisał(a)
Ja już w mocno dorosłym wieku byłam w Żelazowej na jednej z pierwszych randek z moim eMem )) w szkole jakoś nie jeździliśmy po takich miejscach a szkoda. Hortki piękne, ogólnie cały ten teren robi wrażenie.

Żelazową wolę polecam, naprawdę warto. Może na jakąś rocznicę z eMem?

anabuko1 napisał(a)

Piękne te hortensje
Te kule to Anabelki ?
Tak mi się wydaje Aniu, choc pewności nie mam.
Dla ciebie moja pigwa (zdjęcie sprzed roku).

anabuko1 22:40, 24 wrz 2018

Fakt drzewkowata.
ale za daleko ,aby potwierdzić, czy to taka sama jak moja.
ale ja jednak poproszę o bliższe zdjęcie.A szczególnie jeszcze bliższe liści.
Poczekam