Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Jak to wszystko ogarnąć? 07:49, 17 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Iwonka to Danusia projektowała ogród Any?
Na zjawiskowej rabacie Ana pod bukszpanami ma matę?

Nie wiem, czy Iwonka zajrzy i kiedy, więc spróbuję odpowiedzieć, bo jestem w trakcie czytania wątku Any_art. Chociaż nie ja jestem tu osoba kompetentną, żeby zabierać głos. Ale chętnie podzielę się moimi spostrzeżeniami.
Ania początkowo tworzyła ogród sama. Na projekt Danusi zdecydowała po pewnym czasie i z tego co doczytałam się wprowadziła parę zmian. Rabata Zjawiskowa, jak ją wszyscy nazywają, jest na podstawie projektu, ale szczegóły są Ani. Nic mi nie wiadomo o tym, żeby na Zjawiskowej była mata, chyba, że pod samym żwirkiem.
Iwonko ratuj - czy dobrze piszę
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:51, 16 lis 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Projekt trzeba przemyśleć, Boguś, żebyś nie musiał nocować na wycieraczce.

Haniu w razie w jest letniskowy-jeszcze stoi
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 19:29, 16 lis 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Inna dobra wiadomosć - komputer po zalaniu jednak żyje

i tak by wygladał projekt kólisty z roslinami:

Mnie również się podoba Juz widzę byliny i trawy wylewające się na chodnik.
Ogród pod lasem 19:08, 16 lis 2016

Do góry
Zmieniasz projekt Danusi?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:40, 16 lis 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)

No ja jestem pod wrażeniem. Dla mnie z tym kołem i nasadzeniami super. I mąż będzie zadowolony. No i przyszłościowo, bo łatwo niezauważalnie zwiększyć obwód koła.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 17:23, 16 lis 2016

Do góry
Projekt trzeba przemyśleć, Boguś, żebyś nie musiał nocować na wycieraczce.
Nowego początki 15:23, 16 lis 2016
Do góry
Witam się u ciebie, wpadam z rewizytą

Piękny ogród, nietypowy kształt działki, dzielnie i szybko zrealizowałaś projekt.
Brawo ty
Ogródek Ewy 14:39, 16 lis 2016

Do góry
Poczytałam o kotku i tak sobie myślę, że nie zazdroszczę sąsiadów. Kotka żal, ale będąc na Twoim miejscu też bym nie karmiła, by nie przyzwyczaić, bo jak tu ktoś ładnie napisał "byłoby pozamiatane". Szkoda, że sąsiadów nie można wymienić i złość bierze, gdy policja nie bierze się za wyjaśnienie tej sprawy. Gdyby to było dziecko albo śrut trzeba by wyciągać z Twojej nogi, to też musiałabyś udokumentować to nagraniem z kamery?! Horror!!! Przejęłam się, bo wiem, że kochasz zwierzęta i jesteś odpowiedzialna, ale zastanawiam się, co jest nie tak z tym światem, że musisz zrezygnować ze zwierzaka, by nikt go nie zabił???

Projekt rabaty przy tarasie bardzo ładny. I hortensjowe koronki także
Uściski
Ogród Nety- moje marzenie 12:13, 16 lis 2016

Do góry
I jeszcze czysty projekt
Typografia ogrodu 09:42, 16 lis 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Ja nie wiem Asia... na forum takie zegarowe poruszenie, że chyba w niejednym domu zatyka takie cudoPisałaś, że w tym projekcie mało Twojej ręki-ja i tak Was podziwiam (w sensie Ciebie z mężem) za pomysł na wnętrze.
no mało bo jedynie na rysowalam projekt,zamowilam w znalezionej firmie,odebrałam paczkę i zakupilam mechanizm.założył już bardziej M.i chodzi pomysł najgorzej znaleźć później wystarczy się go trzymac
Ogród Nety- moje marzenie 09:14, 16 lis 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W tych trójkątach zastosować złudzenia optyczne (odpowiednim nasadzeniem roślin) Wykorzystać drzewa, ekrany

Haniu już w tej chwili za późno na takie rozwiązanie. Jest już podjazd, ścieżki, skarpa, parę drzew, więc na pewno nie w tym kształcie. Można pomyślec czy dałoby się na tych miejscach, gdzie jeszcze nie ma utwardzonych powierzchni, gdzie mają być rabaty.

Ale zanim cokolwiek zmieniłabym, musiałabym mieć kompletny projekt nasadzeń, bo na jesieni zmieniłam na kółka i widze, ze było za szybko. Teraz morduje się z planem nasadzeń. Jakbym miała znowu zmieniać, to tylko pod konkrety.
Typografia ogrodu 08:49, 16 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
dzięki Karolino. Miło mi bardzo dzielić ten projekt nijako z Olą
A pierogi to ważne że smaczne bo wyglądać ładnie długo nie muszą a właściwie nie musiały

Zaczyna się sezon pierogowy najczęściej robię z twarogiem dla dziewczyn Ale Twoje pierożki były śliczniutkie smaczne na pewno też, skoro już są wspomnieniem

farsz na ruskie dobrze zrobić wcześniej i schłodzić. Będzie sztywniejszy i łatwiej się lepi
Typografia ogrodu 22:54, 15 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Asiu jedno mnie zastanawia, U Oli dziurki są okrągłe, wiec wiercone - u Ciebie kwadratowe... jak? czym?
wodą.w profesjonalnej firmie w Gliwicach...wysłałam narysowany projekt i wycięli.tak też Ola wycinalaa koło jeśli się dobrze pamiętam tylko corten to nie woda tylko pewnie inaczej jakimś laserem czy czymś.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:24, 15 lis 2016

Do góry

A tu zacytuję rabatkę Reni z RRR, na wzór której chciałam zrobić swoje półksiężyce/łezki (bardzo mi się podoba jej wysepka, szkoda, ze tak rzadko pokazywana):

Rench napisał(a)

I wysepka z bliższa

Typografia ogrodu 22:13, 15 lis 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
nieziemskie, oba! jesteście dziewczyny nieziemskie. zegary świetne.

a pierożki pierwsza klasa, bardzo eleganckie
dzięki Karolino. Miło mi bardzo dzielić ten projekt nijako z Olą
A pierogi to ważne że smaczne bo wyglądać ładnie długo nie muszą a właściwie nie musiały
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 00:10, 15 lis 2016

Do góry
Dziewczyny, wszystkim bardzo dziękuję za sugestie!
Podoba mi sie pomysl Andy z okragla rabata, nawet zrobilam jej projekt z roslinami, by wam pokazac, ale... Zalalam komputer, przewróciwszy na klawiature pelny kubek herbaty (na szczescie nieslodzonej)
Jak sie wysuszy i nadal bedzie dzialal, wroce z obrazkami.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:09, 14 lis 2016

Do góry
Co do kołowatości rabat i linii prostych oraz ronda

Wiem, że są różne głosy w zakresie ścieżki prowadzącej od furtki, ale mi się podoba zarówno ścieżka, jak również jej kształt . Jest to element, który podoba mi się niezmiennie od momentu jej wrysowania w projekt, poprzez wykonanie aż do chwili obecnej- gdybym miała robić to jeszcze raz, zrobiłabym to analogicznie. Wobec powyższego nie czuję parcia na jej zatuszowanie, złagodzenie itp.
Co innego półka- ta jest architektoniczną porażką, stąd zabiegi tuszująco-łagodzące są wskazane i właśnie ta rabata w kształcie koła ma takie zadanie.
Fragmenty trawnika mi nie przeszkadzają, ani to, że będzie trzeba się nagimnastykować, żeby je skosić, bo jak powtarzam od początku- nieco gimnastyki mojemu eMowi nie zaszkodzi
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 21:08, 13 lis 2016

Do góry
elegance napisał(a)

W takim razie gratuluję wytrwałości Ja chyba docelowo zdecyduję się na częściową włókninę.

Każdy powinien podejmować takie decyzje, które pozwolą Mu spokojnie ogarniać to, czego nie zrobi nikt inny. Mam duży ogród, a więc nawet podstawowe zajęcia pomnożone przez ilość m2, na których trzeba je wykonać, są praco- i czasochłonne. Jednak decyzji o tym, że nie będę miała na rabatach włókniny nie żałuję. Zbyt często na nich dłubię, zmieniam, by ograniczać się do otworów zrobionych w konkretnych miejscach. Znam jednak ogród (a nawet nie tylko jeden ), który miał projekt, szczegółowy plan nasadzeń i... wszystko rośnie w włókninie.
Jak to wszystko ogarnąć? 13:00, 13 lis 2016

Do góry
Kasiu, na Ogrodowisko trafiłam pod koniec 2014 r. Nie uwierzysz, ale Twojemu wątkowi towarzyszyłam od samego początku. Pamiętam jak czekałaś na projekt Danusi, jak go otrzymałaś, jak zaczęłaś kupować rośliny, jak sadziłaś je i jak powstawał Twój wyjątkowy ogród pod najprawdziwszą górkę. Pamiętam ogromny dźwig, który górował nad płotem. Trudno jest czytać wątki które mają kilkaset stron, chociaż tak bardzo by się chciało. Twój wątek śledziłam na bieżąco i wtedy dużo się nauczyłam. Cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Liczę na Twoje podpowiedzi .
Z motyką na słońce 19:41, 12 lis 2016

Do góry
hejka
mi się pierwszy projekt podoba, ten okrąg z płyt no czad! Asia szacun!
Ania a hortensji nie chcesz? prościzna i jeżówki. i tyle.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies