Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Jak to wszystko ogarnąć?

Jak to wszystko ogarnąć?

MirellaB 06:56, 17 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Jeszcze zajrzyj do Danusiowego projektu - tak Ana go realizowała.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=267
Chyba powinnaś tam co nieco przejrzeć.
Przyznam się, że to był pierwszy ogród, który przeczytałam cały, jak serial nocami pod kołdrą na telefonie

Tu wątek zaczyna się z projektem:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=156#post_0
Miłego czytania.
Idę dalej spać

Iwonka to Danusia projektowała ogród Any?
Na zjawiskowej rabacie Ana pod bukszpanami ma matę?
TeresaK 07:41, 17 lis 2016

Aniu - mimo, że napisałaś, żebym nie czytała Twojego wątku, bo to kawiarnia, rzuciłam okiem na kilkanaście stron. I powiem, że to bardzo sympatyczna kawiarenka. Pozwolisz, że wpadnę od czasu do czasu na kawę i pogaduchy Miło mi, że podobały Ci się nasze zwierzaki

Anetko - jak Ty to ogarniasz? Prowadzisz bardzo burzliwy wątek i jeszcze znajdujesz czas, żeby zajrzeć do innych i zostawić u nich swój ślad Jesteś niesamowita.

Ania prawdopodobnie wspomniała o tym zdjęciu:

To moja Córka której pasją są konie.
Zdjęcia były wstawiane dla Dominiki, żeby pokazać jak przyjazne są berneńczyki.
Dominice najbardziej podobało się to ujęcie:

TeresaK 07:49, 17 lis 2016

MirellaB napisał(a)

Nie wiem, czy Iwonka zajrzy i kiedy, więc spróbuję odpowiedzieć, bo jestem w trakcie czytania wątku Any_art. Chociaż nie ja jestem tu osoba kompetentną, żeby zabierać głos. Ale chętnie podzielę się moimi spostrzeżeniami.
Ania początkowo tworzyła ogród sama. Na projekt Danusi zdecydowała po pewnym czasie i z tego co doczytałam się wprowadziła parę zmian. Rabata Zjawiskowa, jak ją wszyscy nazywają, jest na podstawie projektu, ale szczegóły są Ani. Nic mi nie wiadomo o tym, żeby na Zjawiskowej była mata, chyba, że pod samym żwirkiem.
Iwonko ratuj - czy dobrze piszę
MirellaB 08:23, 17 lis 2016

Na zdjęciu widać mate.
Nie wiedziałam, że projekt był Danusi.
MirellaB 08:26, 17 lis 2016

Cudowne zdjęcie z końmi i psiaki super
Nett 10:46, 17 lis 2016

TeresaK napisał(a)
Aniu - mimo, że napisałaś, żebym nie czytała Twojego wątku, bo to kawiarnia, rzuciłam okiem na kilkanaście stron. I powiem, że to bardzo sympatyczna kawiarenka. Pozwolisz, że wpadnę od czasu do czasu na kawę i pogaduchy Miło mi, że podobały Ci się nasze zwierzaki

Anetko - jak Ty to ogarniasz? Prowadzisz bardzo burzliwy wątek i jeszcze znajdujesz czas, żeby zajrzeć do innych i zostawić u nich swój ślad Jesteś niesamowita.

Ania prawdopodobnie wspomniała o tym zdjęciu:

To moja Córka której pasją są konie.
Zdjęcia były wstawiane dla Dominiki, żeby pokazać jak przyjazne są berneńczyki.
Dominice najbardziej podobało się to ujęcie:

Cudowne. I konie cudowne i piesiaki. Kocham i jedne i drugie zwierzeta. Moja młodsza córka też pasjonatka koni

A jeśli na zdjęciu to Ty, no to Teresko kochana, sympatyczna babeczka z Ciebie. Tym fajniej będzie mi zaglądać
Iwk4 19:32, 17 lis 2016

TeresaK napisał(a)
Zdjęcia usunęłam, bo nie były ogrodowiskowe

Mogłaś zrobić w ogrodzie
Nie zdążyłam zobaczyć
Iwk4 19:44, 17 lis 2016

MirellaB napisał(a)

Danusia projektowała ogród Any na odległość na podstawie zdjęć i pomiarów... Ana sama robiła go wg projektu.
Potem Danusi firma zrobiła nawadnianie.
Ale rabata przed domem była robiona pierwsza. Był tam bukszpanowy zawijasek. Podobał mi się, póki Ana nie zrobiła drugiej wersji. Stąd nazwa zawijaskowa zmieniła się w zjawiskową.

Ana w trakcie realizacji projektu wprowadziła kilka zmian. Jak jedne rośliny nie zdały egzaminu, zastępowała innymi. Modyfikowała.
Zjawiskowa znacznie różni się od Danusi projektu, ale jest lepszą wersją.

Co do agrowłókniny - na piaskach ja bym nie wysypywapa na ziemię żwirku. Masakra. Na glinie to co innego.
Niech każdy sam decyduje, czy używa agro. Ważne, że zna konsekwencje.
To jakby dziwić się, że lekarz choruje
Iwk4 19:50, 17 lis 2016

Tereniu, dobrze napisałaś Mirelce. Tylko zjawiskowa zmodyfikowana była. Potem Danusia pochwaliła

Dziś mnie nie było. Teraz wróciłam do domu. Grypa mnie łapie
Wzięłam gorącą kąpiel.
Idę najeść się czosnku, miodu i cytryny
MirellaB 20:54, 17 lis 2016

Iwonka już teraz wszystko wiem - dzięki