Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu narazie jest ściernisko... 22:19, 01 sie 2018

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:18, 01 sie 2018

Do góry
Ostatnie podobno największe

Z ogródka na wsi 22:16, 01 sie 2018

Do góry
Dzisiaj rozpocząłem przekonywanie części poza zagroda...dojechałem do połowy...

Do zagrody przywiozlem 12 taczek ziemi...żeby dojechać do chałd ziemi musiałem przejechać przez sciernisko...przy 13taczce strzeliła opona i dętka...a to co zostało juz przywiezione (do wyrównania terenu bo jest spadek) okazało sie...no może połową tego co potrzeba...
A dodatkowo wokół ogrodzenia od zagrody, przy ziemi wykonałem opaskę z kamieni...żeby kury nie wydrapaly ziemi i nie przeszły...

Plus...zacząłem oklejac kamieniami pozostałości po silosie...
Dojachalem do połowy...
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:15, 01 sie 2018

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 22:09, 01 sie 2018

Do góry
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:09, 01 sie 2018

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:08, 01 sie 2018

Do góry
Agnieszko, podziwiam. Przetwarzanie ograniczyłam do minimum.
Spiżarnia w domu to jeden z lepszych pomysłów. Już sobie bez niej nie wyobrażam życia. Całkowicie mi odpadło szukanie czegokolwiek w czeluściach szafek. Wszystko mam pod ręką. Ale przetwory trzymam w części gospodarczej garażu.

Lipny ogród czy ogród z lipą 22:04, 01 sie 2018

Do góry
Jeżówka mutant?

Tu narazie jest ściernisko... 22:00, 01 sie 2018

Do góry
A tak poza tym to właśnie wróciłam z urlopu z Chorwacji i mam dla was kilka fotek pięknych klombów z miejscowości gdzie mieszkaliśmy.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:59, 01 sie 2018

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 21:56, 01 sie 2018

Do góry
Adela napisał(a)

Ale numer Mam ten Etoile Violette, ale odbieram go jako fioletowy, a nie purpurę. Jutro zrobię zdjęcie.

Elu, to wszystko też zależy o jakiej porze dnia i w jakim świetle robimy zdjęcia roślince, kwiatuszkom.
Ten sam może deko inaczej wyglądać albo dużo inaczej w innych porach dnia i czy w słońcu czy też nie.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:48, 01 sie 2018

Do góry
Żyjecie w te upały? Tragedia, dobrze że padało 2 tygodnie temu dość solidnie, susza chwilowo zażegnana. Choć deszczu cały czas brakuje.
Trochę sprzed kilkunastu dni.

Gożdzikowa - wiejski ogród 21:36, 01 sie 2018

Do góry

Basiu u mnie wzeszło kilka sztuk i właśnie zaczynają kwitnąć.
Jak nie zapomnę to jutro cyknę fotki.
Masz przepiękne pomidory. Ja mam tylko gruntowe ale niestety ciagle zielone.
Działeczka Asi :) 21:36, 01 sie 2018

Do góry
Toszko a jak duża rośnie ta Perovskie little? Bo ja mam niby tą małą, ale ona spora, czy taka ma być?

Ogród Cioci cz. 3 21:34, 01 sie 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Męcz mnie, dręcz mnie Bejbe

Oj będę
Ukojenie 21:26, 01 sie 2018

Do góry
Zdjecie z podlewania

Moja działka na Dębowym Lesie 21:21, 01 sie 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Piękny kolor tego powojnika. Ja kupiłam „Kardynał Wyszyński”, jeszcze nie kwitnie - oby był podobny do Twojego

Elu, to prawda, to piękny i mocny, zdrowy powojnik Etoile Violette.
Mam ich 2 sztuki.Ten był kupowany jako Jacmani.
Kardynała Wyszyńskiego nie mam.Ale to piękny clematis.

Małymi kroczkami do celu... 21:15, 01 sie 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
A jak już jestem w temacie róż, to wstawiam ich kilka zdjęć, chociaż teraz wszędzie już hortensje i jeżówki królują

Wciąż moja nr 1, trochę róż dokupiłam wiosną, ale tą jeszcze żadna nie przebiła mowa oczywiście o lavender ice

Pięknie Ci kwitnie.

Szpitalne perypetie przeczytałam, masssakra. Nic już nie piszę, bo to temat rzeka.

O planach ciurkadełkowych poczytałam, super pomysł. Dlaczego chcesz biały żwirek? Nie pasuje mi do Ciebie.
Nowy gadżet fajny. Obie jesteśmy gadżeciary
Ogródek Iwony II 21:09, 01 sie 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Polinko, pamiętam dyskusję u Ciebie, kiedy zastanawiałaś się, dlaczego niektórzy odchodzą z Forum? Dlaczego młodzież ogrodowiskowa oczekuje gotowych rozwiązań, aby wszystko działo się już i natychmiast. Pamiętam, jak deklarowałam się wtedy, że pragnę pomagać innym młodszym ogrodniczkom i przez jakiś czas tak było. Poświęcałam swój czas, umiejętności, kreatywność, a potem i tak wszystko szło do "kosza". Nauczyłam się, że najlepiej każdy doceni innych, jeśli dojdzie do wszystkiego sam. Wymaga to czasu, trzeba czytać. I mieć odpowiednie podejście do ogrodu. Bo ogród nie wystarczy mieć, w ogrodzie trzeba być. Wąchać ziemię, rozmawiać z roślinkami, obserwować, co im dolega, dbać...
Miałam kilka dni temu gości. Padało. Dwie małe dziewczynki brały do ręki ślimaki, które po deszczu wychodziły na chodnik. Ich mama kategorycznie zakazała im dotykania "tego czegoś". A one były zachwycone ślimakami. Po interwencji mamy pobiegły umyć rączki, by nie nabawić się jakiejś choroby

Napisałaś bardzo mądre słowa. Pogrubiłam je.
Miarą sukcesu jest nauka. I cierpliwość !!! Bo ogród wymaga cierpliwości. Wymaga nabywania doświadczeń. Można przyspieszyć ten proces ucząc się od innych. Ja czytałam na początku Ogrodowisko po nocach. Pod kołdrą. Poznawałam inne wątki, zmagania, uczyłam się, popełniałam błędy, śmiałam się z innymi, martwiłam, byliśmy rodziną. Trochę się od tego czasu zmieniło. My też się zmieniliśmy. I Forum się zmieniło. I życie i oczekiwania, i czasami musimy pamiętać, by chronić naszą prywatność przed innymi, przed ludźmi, którzy mogą nas skrzywdzić. Tacy też są. I tego też tu doświadczyłam. Nabrałam dystansu, trochę inaczej już podchodzę do prowadzenia wątku. Trochę szkoda. Bo ja sprzed 4 lat byłam szczerą, ufną osóbką.
Trochę mnie dziś wzięło na wspominki. Wróciłam do podsumowania po pierwszym roku bycia na Ogrodowisku. Bardzo ciekawa lektura. Jakby ktoś chciał wrócić do początku mojego ogrodu, wstawiam linka. Ja przeczytałam z zapartym tchem tamte opisy. Zapraszam do powrotu do przeszłosci.
Podsumowanie pierwszego roku na Ogrodowisku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=320

Dziś te rabaty wyglądają tak:

Iwonko kochanie niewszyscy sie zmieniają my doroślejemy wraz z naszymi ogrodami i o to chyba chodziło a rady i przyjaźnie są mile widziane zawsze róbmy to dla siebie gdy mamy na to ochotę miłego wszystkiego buziaczki aa wiesz już że cudowny masz ogród prawda? Uściskuje gorąco.
Moje małe wielkie marzenie 21:07, 01 sie 2018

Do góry
alis napisał(a)
I ulubione

Pięęęknie. Z rozchodnikami też pięęęęknie, ale już nie cytuję.
Jeju, kiedy ja będę miała takie bujne rabaty!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies