Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Krys 11:26, 08 sie 2018

Bogdzia napisał(a)
Fajną sobie wycieczke zrobiłyście , szczególnie ze do Krysi zajrzałyście. Pięknie u niej , podziwiam ze potrafi miec tak zadbane.

Bożenko to było totalny spontan to spotkanie :0 nie mam tak zadbanego ogrodu Magda pieknie wykadrowała tzw. mordor a i dalej nie pozwoliłam pójśc
spotkamy sie wkrótce
Nikita 02:31, 19 sie 2018

Margarete – moje hortensje na „słonecznej patelni” rosną. Kwitną pięknie, ale musze podlewać obficie, żeby zemdlały w tym upale.
Konkurencję hostową możesz robić (masz moje pozwoleństwo)…nawet jak chcesz to ukopię Ci trochę moich host na wiosnę.

rozark – Reniu, różyczka straciła wszystkie liście i kwiaty, ale gałązki wciąż ma zielone, więc chyba jest nadzieja.

Krys – Krysiu, super pomysł!!! Te tysiące hortensjowych patyczków, które co roku ukorzeniasz na wiosnę, posadź na mordorze! Już teraz jesteś Hortensjową Królową, a jak obsadzisz mordor to detronizacja Ci na pewno nie grozi i korony nikt Ci nie zabierze !

Krys napisał(a)
Bożenko to było totalny spontan to spotkanie :0 nie mam tak zadbanego ogrodu Magda pięknie wykadrowała tzw. mordor a i dalej nie pozwoliłam pójść

Ooooo jaka skromna…a ogród i tak masz cudny (i bez kadrowania fotek)!!!
Nikita 02:39, 19 sie 2018

Chwilkę mnie nie było, bo pochłonęła mnie proza życia.
W pracy mamy „sajgon”, bo sezon urlopowy…bo zwolnienia lekarskie…jednym słowem brak pełnej obsady i zapitalamy jak małe robociki. W pewnej chwili zamiast 8 osób, byłyśmy tylko w trzy dziewczyny…masakra (ale jest nadzieja, że wkrótce spowolnimy do normy).
Oprócz tego: ślub koleżanki, urodziny chrześnicy, imieniny taty i wesele w najbliższej rodzinie…ehhh totalny „odjazd”. Dziś pojechałam kupić sukienkę, a wróciłam z kolejnymi nowymi butami i tapetą do przedpokoju…

W „szmaragdowym” nadal upał i susza... miało dziś padać, ale jeszcze się zastanawia…

Kwitną ostatnie róże

rozplenice szaleją

magnolia zakwitła po raz drugi 3 tygodnie temu i cały czas kwitnie

hortensje powoli różowieją
Nikita 02:42, 19 sie 2018

Pomidoro….
W tym roku bardzo późno posadziłam do gruntu moje pomidorki, ale w końcu są !!!

Kasya 05:54, 19 sie 2018

Jak duzo szczoteczek i pomidorkow
Madziu, wybierzecie sie na zieleń to życie ?
Nikita 03:02, 20 sie 2018

Kasya – Kasiu, ja nie jadę na Zieleń to Życie bo mam niestety już inne plany w tym czasie. Dziewczyny chyba też nie jadą. Będziemy natomiast na 100% w Skierniewicach.
Nikita 03:03, 20 sie 2018

Ekipa łódzka znowu podpisała listę obecności na kolejnych targach. Tym razem była to wystawa rolno-przemysłowa w jednej z miejscowości naszego województwa.
Było jak zwykle wielu lokalnych wystawców, regionalne potrawy, oryginalne rękodzieło i ciekawe atrakcje dla dużych i małych. Jednakże stoisk z wszelakim dobrem ogrodowym było o wiele mniej niż w ubiegłych latach… W związku z powyższym zadoniczkowane zakupy też bardzo skromne, a na znak niezadowolenia i protestu …FOCH !!! I zdjęć też nie będzie !!!
Nikita 03:07, 20 sie 2018

Za to po targach bardzo przemiłe i przesympatyczne spotkanko w urokliwym ogrodzie naszej Jankosi.
Towarzystwo dopisało, pogoda także. Była wycieczka po ogrodzie, spacer po lesie i okolicy, kawka, herbatka, napoje procentowe, coś dla łasuchów i coś pysznego dla zgłodniałych, śmiechy oraz pogaduchy do późnych godzin popołudniowych.

Nasza gospodyni czuwała nad wszystkim…”Nie rozłazić mi się po ogrodzie, tam jest kierunek zwiedzania, proszę wycieczki !”…

...i proszę mi nie deptać mojej stipy, prawie cała mi „wypadła” po zimie…zostało mi tylko 150 ostatnich sadzonek…

…„No, wszyscy są …możemy już iść ?”…
Nikita 03:09, 20 sie 2018

Rabata, która zachwyciła wszystkich

Nikita 03:13, 20 sie 2018

Spacer po ogrodzie… ciąg dalszy

…”Dziewczyny zasłońcie mnie…ja sobie taką małą sadzoneczkę tylko ukopię…”