inka74
22:13, 19 sie 2018

Zanim posieję trawnik muszę wytyczyć na tyle domu nowe rabatki lub rabatę. I trochę nie do końca wiem jak. Miałam pomysł ale jak pojawiła się "stolnica" to już taka pewna nie jestem. Mam do dyspozycji po trawniku 3 m szerokości i 7.8 długości do okrągłej rabaty pod wiązem.
Na razie wygląda to tak.
Chcę poszerzyć rabatę od strony domku i poprowadzić ją po łuku i dołożyć na środku rabatę owalną z moim niwakiem w otoczce niskiego żywopłotu z np. bukszpana. Niwak będzie rozpięty nisko. Ma tworzyć takie poduchy. Trzeba go będzie na sznurkach rozpiąć. I trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Tego pana muszę wkomponować.
Myślałam o czymś w tym stylu w nawiązaniu do przodu. Sorry za odręczne mazaje ale na telefonie tylko piszę. Rabata od strony płotu ma 100 cm szerokości a od strony domku tylko 50 cm. Zielone tło już jest.
od strony kostki muszę mieć ok 70 cm czegoś do chodzenia ale nie rabaty bo tam jest drewutnia i potrzeba trochę miejsca technicznego. Chcę tam w trawie zatopić płyty chodnikowe a wręcz korci mnie aby tam nie było trawy bo to cienisty zakątek i trawa mchem zarasta. Ale tu nie mam pomysłu jak trawnik wyeliminować i żeby to jakoś wyglądało.
Na razie wygląda to tak.

Chcę poszerzyć rabatę od strony domku i poprowadzić ją po łuku i dołożyć na środku rabatę owalną z moim niwakiem w otoczce niskiego żywopłotu z np. bukszpana. Niwak będzie rozpięty nisko. Ma tworzyć takie poduchy. Trzeba go będzie na sznurkach rozpiąć. I trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Tego pana muszę wkomponować.

Myślałam o czymś w tym stylu w nawiązaniu do przodu. Sorry za odręczne mazaje ale na telefonie tylko piszę. Rabata od strony płotu ma 100 cm szerokości a od strony domku tylko 50 cm. Zielone tło już jest.