Właśnie taką fukcję dekoracyjną musi pełnić palenisko w Ogrodzie. Do szczęścia w zimne wieczory na kanapach brakuje mi płomienia. Lampiony to zdecydowanie za mało
Mi na szczęście gruba warstwa kory zapobiegła wyrastaniu cebulowych zimą. Teraz też są opóżnione, zawsze tak mam. Krokusy próbowały w styczniu wykiełkować ale po obsypaniu korą nadal siedza w ziemi i powoli się przebijają. Mimo, ze stopniowo planuję eleiminację kory na rzecz kompostu to jednak nad cebulowymi chyba zostawię.
Ups , Kasia chyba jestes na etapie, ze osobisty Żon zacznie sugerować zmiany... Potfora juz sobie pod własna piersia wyhodowalaś
Jak mi rok temu zaproponowal przesadzenie kosaćców syberyjskich , to mało żywym trupem nie padłam, do dzisiaj dojść do siebie nie moge ! Oczywiscie sam musial je wykopac
Melduję, że ja ma krokusy głownie wielkokwiatowe, ktore zwę królewskimi, kwitną póżniej
Róze w kartonie.... Idę otworzyć a potem powitać sie wieczornie z Ewką.... Zatem znikam na dlużej...
Z tą zawartością cieczy w cieczy to ja podołam, ale z gram na 2% stężenia przejść to wyzsza szkoła jazdy do tej pory wspominam jak ja z miarką i pojemnikiemna ciecz, to patrzę na miarke, to na pojemnik. Wreszcie olśnienie jeśli nie Wieloszka kto pomoze? I mam nadzieję, ze nadal ma tego sma'a z proporcjami bo wiosna znow trzeba oprysk zrobić
Oj widzę, że prace ogrodowe zaczęły się na całego a dwa tygodnie temu nie wierzylaś mi, że wiosne w tym roku powitamy w lutym
Ja dzisiaj otrzymałam przesyłkę róż, potem dotrą lilie, rubensy i szukam drzewek