Kalina faktycznie pięknie kwitnie. Jest szansa, że dołącza do niej iryski i wówczas będzie ładne zestawionko
Jakoś dziwnie w tym roku rośliny mi kwitną. Oglądam zdjęcia z zeszłego sezonu to przez cały maj kwitły mi tulipany, a w tym roku w maju już praktycznie wszystkie przekwitły
Kalina z iryskami zawsze razem dawały pokaz, a teraz czekam
Te lilaki to zadziwiająca sprawa. Rosły kilka lat i kwiatami nie grzeszyły, a w tym roku szał. Zawsze wydawało mi się, że lilaki kwitną już przy małych sadzonkach.
Z kaliną wygląda pięknie - szczególnie takie zestawienie kontrastowe.
Na te róże czekam bardzo.
Ja na tego lilaka łysego bym puściła bluszcza.
Kalina piękna. Ile masz krzewów jej posadzonych? Trochę zdominowała aurea nana.
Orliki masz piękne. Oglądałam dzisiaj je na DP, ale jednak nie kupiłam. Trochę jak dla mnie mają za drobne kwiatki, mało widoczne by były na rabatach.
Mam pierwszy kwiat róży Desdemona
Kwitnie wreszcie kalina kilimandzaro i onondaga.
I jeszcze piwonia drzewiasta.
Nareszcie kffffiatki
Pokażę wieczorem.
Trawiasta na żwirze rośnie wczoraj usuwałam z niej kepe prosa przeszkadzala mi. Proso ma bardzo wiotkie źdźbła i przy opadach deszczyk ciężkie kłosy się pokładaja przesadzila w inne miejsce.
Ile się natargalam, ręce mnie bolą musiałam korzenie siekierą potraktować.
Tutaj za Kalina. Wsadze dla kontrastu trawę z białym pióropuszem obok z bordowym pióropuszem zamówiłam w albamarze porządna szkółka przesyłki i produkty jak trzeba.
Kupuję internetowo, to zakupy z lutego To na ten rok prawie koniec z takimi zakupami, jeszcze pewnie trawy pod dom i za hortensje będę dokupywać.
W przyszłym roku planujemy skończyć brzozową i pod domem robić rabatę "cienistą".
Na zdjęciu: jeżówka Lemon Drop, bergenia, kocimiętka Blue Wonder, dzwonki jednostronne i kropkowane, firletka, gipsówka, przetacznikowiec, dziewanna i nowy bodziszek Balerina (oczywiście po 3-5 sztuk, w zależności od wielkości). Do tego kalina Park Harvest i dereń Siberian Pearls.
To nie kalina, tylko tawuła , widok od mojej sąsiadki na mój busz. Tawuła zdobi u mnie i u sąsiadki, taki wielki potwór urósł. Decyzję o obcinaniu przełażących roślin poza ogrodzenie zostawiłam sąsiadce.
Cudowna jest i na niej montana, a w tym samym czasie kalina i tamaryszek, pięknie jest
Posadziłam do donicy, najwyżej będę ją do garażu chować.
A perukowca zadołowałam na rabacie, daje mu jeszcze szansę.
Widziałam kaliny na pniu, tylko nie czy to tak prowadzone przez właściciela czy kupione w formie drzewka. Myślę, że można wyprowadzić. Ja mam z wierzby krzewu prowadzone drzewko