Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:30, 20 lip 2013

Do góry
ooo anno przyszłam sie naumiec wałować. Wał masz kupny?

ps.Co to za akrobacje, no, no, no tylko ostroznie figlarzu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:29, 20 lip 2013

Do góry
Ale fajne spotkanie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:27, 20 lip 2013

Do góry
Wybaczcie kochane ale pracowałam.

Obrobiłam drugi kamieniołom. Kilof gorący był. Na dodatek głęboko tam był ił z gliną, wszystko wybrałam na dwa szpadle głęboko i nawiozłam dobrej ziemi. Posadziłam tam szpaler tojeści do ASC która dostałam wiosną (już kwitnie).

Posadziłam wszytsko co przyszło (trawy), i to co miałam w poczekalni już w docelowe miejsca zg z projektem.

Konstancja - tojeść z tego samego źródła od akrobatki Ani pięknie się u Ciebie miewa.
Chyba nam z serca dała.

Sonka widziałam twoje Incrediball , bomba warto zapłacić. Miałam w tym roku już więcej nie robić ale kto wie, kto wie....

Odnośnie kosmitów-to niech patrzą. Byle się podobało. Ja też podglądam u innych, hihihihihihi tak już mamy, my ludziska

Gabisia – jak nie mam wyjścia a chcę mieć to muszę zasuwać. ale ważne że efekty są – o cieszy.

Fotek nie mam bo pokaże jak będzie picobella. Muszę pokorować, w tym tyg. zamówię grys i łupek graniowy musze napełnić gabiony i wysypać na rabaty, poza tym jeszcze nie mam wszystkich traw , czekam na drugą dostawę i jarzmiankę muszę nabyć.
Zaparłam się że syfu wam nie pokażę i już. Bo i roslinki małe to i efektu niet.
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:40, 19 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Ania nie zabij mnie ale przytoczę cytat magnoli apropo moich kulek z buszpana:
"nie lubię jajek na rabatach, wole w ciastach".
Wiesz napisała mi emaila i dyskretnie dała znać co mysli o moich kulkach , ale i tak ją kocham jak i ciebie za twój jęzor.

To nasze piersze kulojajka więc się poprawimy , prawda?

Gosiu.. można zrobić kulkę z czegoś co jest kulką, a jak się ma poczochrańce to najpierw muszą być nieforemne jaja Ale jeden poczochraniec już sie zbliżył do kulki.. niestety ten pstrokaty bukszpan prawie nie rośnie .. stoi w miejscu i nigdy nie był formowany.... i tak zaskoczona jestem, żę zaczyna coś przypominać..nawet jak to jest jajo.... bez niespodzianki
Idealnych kulek nie będę mieć bo nie mam takiego oka do cięcia, ale mi to nie przeszkadza .. chociaż trening czyni mistrza
Takie były rok temu

Dla przypomnienia w tym

Teraz są 2 warianty
1. martwić sie, że koło kulek jeszcze nie leżały, z wyjątkiem pierwszej z lewej.. .
2. cieszyć się, że po roku taki postęp...

Ha, ha, ha.. chyba już wiecie jaki wariant wybieram
Mata przeciw chwastom 20:51, 18 lip 2013

Do góry
Danusiu a jak na wierzch ma iść grys granitowy?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:47, 18 lip 2013

Do góry
Malkul...jak tam rabaty???
Może jakieś fotki
Nie daj się prosić.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:37, 18 lip 2013

Do góry
Pismo obrazkowe nadrobiłam...akrobatko
Kulki calkiem fajne i tak jak pisze Malkul poprawimy się bo my zdolne i upartebaby jesteśmy...
Pozdrówka...
Ogród do kwadratu 20:33, 18 lip 2013

Do góry
Aluś - eeee tam nie ma co zazdrościć... zobaczysz że za rok, dwa to ja Tobie będę zazdrościć ogrodu. W sumie już zazdroszczę, bo lubię jak ogród powstaje - jak Gosi Malkul
A to ciemnolistne to bez czarny odmiana Gerda. Istnieje jeszcze odmiana Eva o ciemnych liściach - wygląda podobnie jak klon palmowy - ale ja go nie mam.

Milenko - dzięki

Asiu - ja też te moje gracilki uwielbiam

Anitko - dzięki - staramy się Pamięta, że wpadniecie... ja też będę u Alinki

Filip - witam - na liliowce jestem wkurzona bo miały być fioletowe/ rózowe - a tu ci niespodziewajka... dlatego róże przy miśkach też w ten kolor posadziłam, bo jak bym miała wymieniać tyle liliowców... to nie wymieniam. Nie znam nazwy odmiany niestety...

Polinko- udały się misie... to prawda

Małgosiu - a zostań jeśli Ci się tylko podoba , mogę adoptowć . Miskanty dostają wiosną co mam pod ręką np. azofoskę lub inne papu i to wsjo... ja nie mam nawadniania w ogrodzie - ubiegłe lato było suche i troszkę je podlewałam a w tym roku z racji częstszych deszczy może raz lub dwa mąż z wężem biegał po ogrodzie to i im się wody więcej dostało. Można powiedzieć, że rosną same

Sylwio - trzymam kciuki za gabiony!!! My byliśmy z tego miejsca zadowoleni ale terminy niestety długie są... Będziesz sama skręcać?

Grażynko - nareszcie się odezwałaś - a ja tam u ciebie - prace poszły naprzód - mąż zakończył projekt?

Zetko - a ja byłam u Ciebie, chyba po cichutku i czytałam o tegorocznej "niemocy" Gratuluję
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:28, 18 lip 2013

Do góry
Ania nie zabij mnie ale przytoczę cytat magnoli apropo moich kulek z buszpana:
"nie lubię jajek na rabatach, wole w ciastach".
Wiesz napisała mi emaila i dyskretnie dała znać co mysli o moich kulkach , ale i tak ją kocham jak i ciebie za twój jęzor.

To nasze piersze kulojajka więc się poprawimy , prawda?

Już nie działka - już ogród (u Topoli) 21:13, 16 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Syla ja była pierwsza

Spokojnie, damy radę wszędzie. Można składać zapisy.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:52, 14 lip 2013

Do góry
Malkul - ojej jak u Ciebie robota zasuwa!
W sensie, że Ty nieźle zasuwasz, a efekty: WOW!
Cudownie
Roztoczańskie klimaty 17:25, 14 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Zetka głaskam brzusio

Hihi łaskocze
Pozdrawiam
Miejska ogrodniczka :) 16:27, 14 lip 2013

Do góry
Wróciłam. I mi smutno, że tak krótko, bo było fantastycznie! Muszę tylko odespac imprezowanie do białego rana

malkul napisał(a)
Zazdoszcze cukini na moje będę musiałą jeszcze troche poczekać

dopiero wróciłam i jeszcze moich nie widziałam, ale myślę, ze po tych 3 dniach w cieple, to ich nie poznam. Cukinie strasznie szybko rosną, potrafia przez jedna noc urosnąć jeszcze raz takie

Anita ja mam (przynajmniej teoretycznie takie i takie. Mam nadzieję, ze dobre bedą
Nie wysiewalam sama, tylko kupiłam sadzonki, dlatego nie wiem, co mi wyrosnie. Te największe są ciemnozielone w jasnozielone "cętki".

BB 13:33, 13 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
O pierona ale kąpy masz, jutro lece na moje kuknąć chociaż wątpię żeby się tak rozszalały.

U Ani wszystko takie piękne, moje "kępki" na razie ledwo ledwo ... ale dopiero co nabyte
Rododendronowy ogród II. 12:10, 13 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Ojej tak dawno to nie zaglądłam a tu takie cudowności pokazujesz.Spoczne chwilkę i odpocznę

Miło Cię widziec. Wszyscy mamy zaległości w odwiedzaniu, ja tez martwie sie ze tak mało zagladam do innych ale jak u siebie odpiszę tym którzy mnie odwiedzili to na ogół bola mnie oczy i muszę dac im odpoczac.Dobrze ze choc czasem sie odwiedzamy i podziwiamy efekty pracy. Pozdrawiam serdecznie.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:52, 13 lip 2013

Do góry
Bociusiu, już Teść się zajmie pszczółkami, dzisiaj przyjeżdżają. U nas w okolicy jedna krowa, nie będę za nia chodzić poza tym nie mam czasu w tygodniu, a weekendu na poszukiwanie krowich placków poświęcać nie zamierzam Kręci ale przestanie, nie ma wyjścia Bułeczki niezłe wyszły dzięki

Malkul, no na pewno nie będą to cudne zapachy, ale przysypię ziemią, nie będzie źle
Weroniko, fajnie spędzamy czas dzięki

buziaki!!

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:38, 13 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Oddawaj te kacze dzioby

Gosiak.. szalejsz mi na wątku, a potem płaczą, że stron za dużo Ogórki w słoikach.. nawet w kuchni ogarnięte.
hakonechloa macra - zielona...rośnie jak gupia i szybko Pozostałe , zwłaszcza żółta stoi jak zaklęta i nie wiem co mam już do niej gadać by ruszyła... taka pstrokata, w paski rośnie też dość szybko

Orszelinkę chcesz....taaaaaaak, a jak rozsyłałam to gdzie byłaś.... jeżówki tylko chciałaś... trąbiłam kto chce...... wiec kto chciał i nie chciał to dostał... Jak Tobie nie wcisnęłam.... to tylko z powodu nazwy wątku co obliguje.. i kokoszkować Tobie już nie chciałam... sumienie mnie ruszyło..... i jak widać niepotrzebnie Będziesz sie dzielić tym co zostało z Pszczółką.. może Ci wybaczy Czy Pszczółka che..też nie wiem, ale dal niej pokokoszkuję, nawet jak przerabia rabaty.. najwyżej koło ula posadzi Pszczółki i motylki sie ucieszą..

A to moja kokoszka..... do zmiany idzie.... wszytko dostaje eksmisję Jeszcze nie wiem gdzie, ale dostaje..... klon Drummondi posadzony, decyzja podjęta, róże sprzed chałupy też dostają eksmisję, też nie wiem gdzie.. muszę wprowadzić trochę ładu i porządku
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:16, 12 lip 2013

Do góry
Malkul widzę,że wyplewione,konsekwencja i porządek na grzędach głowy Twojej .Bardzo ładna fryzura nie wiem od kiedy ten awatar bo rzadziej bywam ,ale widzę to sobie pozwoliłam na komentarz .
Pozdrawiam serdecznie .
Ogród niby nowoczesny ale... 22:27, 12 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
jeszcze do koloru klona! Absolutnie, wybacz ale badziewnie by było

że jednak w zielone iść??
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:27, 12 lip 2013

Do góry
Pakujesz mi ogóreczki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies