Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

AlicyaLK 10:49, 15 lip 2013

No właśnie, na tych gapiów nie ma co zwracać uwagi. Ja mam jeszcze taki problem, że koło mnie jest bardzo dużo bloków i ludzie chodzą na spacery z psami... no oni to już w ogóle nie rozumieją o co biega... bo nie maja ogrodu, więc nie wiedzą po pierwsze jakie to czasochłonne, po drugie pracochłonne po trzecie przyjemne Ja mam działkę odkrytą póki co ze wszystkich stron, więc gdziekolwiek bym nie była, to mnie widać Ale się nie przejmuję, bo jak mam imprezę na tarasie, to też się gapią A co tam, w sumie nie wiem co myślą... może nie myślą:" ale kosmitka" tylko: "ale jej fajnie, że ma ogród, tez bym chciał" A sąsiad z boku też cały czas w ogrodzie... tylko on idzie w uprawy... ale robi dzień i noc, słońce i deszcz, światek, piątek... pięknie tam nie jest... ale chociaż się nie dziwi, że my też w ogrodzie jesteśmy, w zasadzie kiedy tylko w domu jesteśmy...
gierczusia 18:45, 17 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Na mnie siedzi patrzyli się na początku jak na kosmitke, potem się podśmiewali, potem zazdraszczali a teraz naśladują

I tak ma być
Magda70 20:47, 18 lip 2013

Malkul...jak tam rabaty???
Może jakieś fotki
Nie daj się prosić.....
Evchen 22:27, 18 lip 2013

Gosiu, co tu taka cisza?
Madzenka 23:21, 18 lip 2013

Heloł, co słychać?
malkul 21:27, 20 lip 2013

Wybaczcie kochane ale pracowałam.

Obrobiłam drugi kamieniołom. Kilof gorący był. Na dodatek głęboko tam był ił z gliną, wszystko wybrałam na dwa szpadle głęboko i nawiozłam dobrej ziemi. Posadziłam tam szpaler tojeści do ASC która dostałam wiosną (już kwitnie).

Posadziłam wszytsko co przyszło (trawy), i to co miałam w poczekalni już w docelowe miejsca zg z projektem.

Konstancja - tojeść z tego samego źródła od akrobatki Ani pięknie się u Ciebie miewa.
Chyba nam z serca dała.

Sonka widziałam twoje Incrediball , bomba warto zapłacić. Miałam w tym roku już więcej nie robić ale kto wie, kto wie....

Odnośnie kosmitów-to niech patrzą. Byle się podobało. Ja też podglądam u innych, hihihihihihi tak już mamy, my ludziska

Gabisia – jak nie mam wyjścia a chcę mieć to muszę zasuwać. ale ważne że efekty są – o cieszy.

Fotek nie mam bo pokaże jak będzie picobella. Muszę pokorować, w tym tyg. zamówię grys i łupek graniowy musze napełnić gabiony i wysypać na rabaty, poza tym jeszcze nie mam wszystkich traw , czekam na drugą dostawę i jarzmiankę muszę nabyć.
Zaparłam się że syfu wam nie pokażę i już. Bo i roslinki małe to i efektu niet.
malkul 21:40, 20 lip 2013

A tutaj żebram: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3548-jarzmianka-wieksza-astrantia-major

ktokolwiek ma ochotę
kaisog1 21:52, 20 lip 2013

yyy zaraz..... poszperam....

Mam taką:

Ale nie wiem czy Ci będzie odpowiadać.... tak naprawdę ona dla mnie jest "brudna" na rabacie... ale może to kwestia z czym ją zestawisz...
Gabrysia_ 22:07, 20 lip 2013

Gosia,ja też nadal walczę,dziś było wałowanie,grabienie i tak chyba ze 100 razy
Buziam i czekam na fotki z trawkami!
...a jakie zamawiałaś i gdzie?
malkul 22:11, 20 lip 2013

Gabrysiu-lece do ciebie na fotki zatem,
zamiwałam , trzcinniki, miskanty graci....., obiedkę, carexy dwa typy, rozplenicę, kłosownicę lesną, - wszystkow u Mariusza Surowińskiego ale na nowiej stronie juz jako singiel.
CMOK