Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Czubajkowy Ogród 22:10, 04 sie 2017

Do góry
ogrodula napisał(a)
Cieszę się że do Ciebie zajrzałam piękny przemyślany ogród, aż nabrałam ochoty na floksy.

Witaj, cieszę się z Twoich odwiedzin i zapraszam jak najczęściej To ciekawe, że odbierasz mój ogródek jako przemyślany - będę musiała nad tym pomyśleć ... Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do sadzenia floksów!
Ogród do odnowy 20:27, 04 sie 2017

Do góry
Amelia2 napisał(a)

zdarzają się w ogrodzie momenty gdy robi się smutno - późną wiosną kiedy przekwitną cebulowe i latem zanim zakwitną hortensje dlatego od lat kupuję wiosną różowe begonie stale kwitnące i wtykam miedzy krzewami, teraz już ładnie się rozrosły i jest weselej

Może za rok podobnie zrobię, ten sezon zbyt dużo pracy w innych miejscach było. Zresztą na zdjęciu z tak daleka nie widać ale między żurawkami rosną miniaturowe floksy, niestety za mało koloru dają.

Gożdzikowa - wiejski ogród 19:49, 04 sie 2017

Do góry

I ja floksy uwielbiam
Och już się naradzają boćki chyba na powroty.Szkoda,że jeszcze trochę i ich już nie będzie do wiosny ;(
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:37, 04 sie 2017

Do góry
No fajnie, tylko teraz sszybko musze to upchac gdzies osadze w wane i bede powoli przesadzac w docelowe miejsce. Rudbekie sa tam jeszcze i floksy
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:26, 04 sie 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Basiu piękne lilie ,liliowce,floksy.Cudna kolekcja

oj floksy to ja uwielbiam ...ale mało miejsca mam dla nich

Czubajkowy Ogród 14:10, 04 sie 2017

Do góry
Cieszę się że do Ciebie zajrzałam piękny przemyślany ogród, aż nabrałam ochoty na floksy.
Moja działka na Dębowym Lesie 12:42, 04 sie 2017

Do góry

Witajcie w kolejny upalny dzień tego lata!!
Dobrze,że jeszcze mam urlop i siedzę na Dębowym
Kwanso , mam ich chyba ze 4 .A kupowałam tylko 1. cóz pomyłki, pomyłki.

Ale nie tylko liliowce mam
Floksy

W ogródku Iwony 12:35, 04 sie 2017

Do góry
Jeżówki z floksami to dobre połączenie, nie wiem tylko czy nie bedą łapać od siebie grzyba, bo u mnie niestety floksy prędzej czy póżniej łapią grzyba
W ogródku Iwony 12:03, 04 sie 2017

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Dorotko, u mnie większość lilii już przekwitła, ale te jeszcze kwitną.

U mnie teraz królują floksy i jeżówki.

Superaśna rabata aż się zastanawiam nad skopiowaniem pomysłu.
Ogród z łezką II 10:27, 04 sie 2017

Do góry
JulkAd napisał(a)

Mnożą Ci się te floksy?...u mnie ten od Cioci Gosi nadal jeden ...a już trzeci sezon u mnie ...idę powąchać czy pachną

Teraz się mnożą, ale pamiętam, że też sporo czasu potrzebowały, aby je porządnie widać było. Jeszcze w zeszłym roku niedosyt miałam, a też już są długo u mnie...z 5 lat?

Pachną zabójczo, Twój jeden też pachnie, bankowo!
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:25, 03 sie 2017

Do góry
Floksy

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:45, 03 sie 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
szaleją floksy

Basiu piękne lilie ,liliowce,floksy.Cudna kolekcja
Skąpana w słońcu 13:10, 03 sie 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ewcia...nie kuś mnie różami, zlituj się Nie mam gdzie sadzić, jeżeli mnie najdzie, to wywalę coś z Austinów na rzecz Tantau, Kordes. Te przynajmniej zdrowe i sztywne rosną. Ale jeszcze nie teraz. Mam ciągle nadzieję, że Austiny sporządnieją jeszcze

I bardzo Ci dziękuję za opinię o Giardinie. Moja się przyjęła, rośnie. Ten jedyny kwiat, z którym była kupiona, już dawno jest tylko wspomnieniem i na nowe się nie zapowiada. To mnie akurat nie martwi, bo wiem, że ona nie próżnuje.
Piękne kwiaty ma u Ciebie, pozostaje mi cierpliwie czekać.

Aloha, to pachnąca jeżówka? I floksy masz piękne!!!

Kasieńko, róże same kuszą, to nie ja !!!

Jeżeli lubisz róże o białych kwiatach to chyba mogę polecić Bouquet Parfait. Kupiłam ją wiosną i bacznie obserwuję. Kwitnie przeuroczymi kwiatostanami złożonymi z dużej ilości małych różyczek, które powolutku przekwitają. Nie śmieci. Bardzo długo trzyma kwiat. Chyba będę z niej bardzo zadowolona. Mam dwa inne mieszańce róży piżmowej i są boskie, może i ta taka będzie.

I jeszcze

Jeżówka Aloha chyba nie pachnie. Raczej mało jest pachnących jeżówek.

Za to floksy roztaczają swoją woń.

Czubajkowy Ogród 10:38, 03 sie 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Dorotko piękne te floksy na pewno przy takiej ich ilości to zapach jest obłędny uwielbiam bo pachną słodyczą powodzenia z porzeczkami, ja w tym roku miałam mniej obfite zbiory bo jednak je przymroziło w maju, ale zapasy mam z zeszłego roku jeszcze więc jest ok

Usiadłam do komputera, a porzeczki stoją
Czubajkowy Ogród 09:52, 03 sie 2017

Do góry
Dorotko piękne te floksy na pewno przy takiej ich ilości to zapach jest obłędny uwielbiam bo pachną słodyczą powodzenia z porzeczkami, ja w tym roku miałam mniej obfite zbiory bo jednak je przymroziło w maju, ale zapasy mam z zeszłego roku jeszcze więc jest ok
Ogród Mirelli 00:39, 03 sie 2017

Do góry
Ja też ścinam floksy po kwitnieniu i zakwitają drugi raz ale już zdecydowanie słabiej
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:48, 02 sie 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
U mnie zaczynają floksy przekwitać a dynię ozdobną miałam w ub.r.

Moje już też niedługo przekwitną, listki im więdną od gorąca
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:45, 02 sie 2017

Do góry
U mnie zaczynają floksy przekwitać a dynię ozdobną miałam w ub.r.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:43, 02 sie 2017

Do góry
Floksy już dawno na całego
Ogród Mirelli 19:42, 02 sie 2017

Do góry
zoja napisał(a)

Kolezanka z pracy mi powiedziala, ze jak sie te przekwitniete kwiatki wyskubie z zaschnietych płatków to floksy zakwitna jeszcze raz na tych samych lodygach - ponownie. Moze warto sprobowac? Ja jeszcze swoich nie poscinalam.

O, matyldo!! skubać pojedyncze kwiatki? to zajęcie dla Kopciuszka
Przypomniałam sobie, że jak byłam dzieckiem to często zrywałam kwiatki floksów i wysysałam słodziutki soczek, który one miały W domu rodzinnym wokół całej obwódki domu rosły floksy, różnego koloru, lubiłam ich zapach no i smak
Faktycznie tamte floksy kwitły aż do jesieni, teraz - w moim ogrodzie - floksy nie kwitną tak długo i często niestety, łapią grzyba Jak tak się dzieje, po prostu ścinam je do ziemi, aby nie szpeciły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies