Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:17, 12 cze 2018

Do góry
Bylinowa łąka 21:16, 12 cze 2018

Do góry
To kępa świerzbnicy. Sporo jej rośnie w łące. Ta akurat w takim bladym odcieniu kwiatów. Mocno się rozsiewa. Jak spotkam bordową knautie, to na pewno ją do siebie zaproszę. Ta roślinka dobrze się tu czuje.

Jednoroczna rudbekia rozsiewa się wytrwale. Wystarczy tylko przesadzić siewki.

Pierwsza tawułka. Może dlatego, że ma najbardziej słoneczną miejscówkę.

Proso rózgowate Heavy Metal. Miało wystawać nad szałwią, ale szałwia jest zdecydowanie bujniejsza. Tu widok od tyłu.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:15, 12 cze 2018

Do góry
Gosiu, jesteś mistrzynią połączeń roślinnych. Bukiety jakie mozolnie wyplatasz na rabatach są iście mistrzowskie.
Dziękujemy za wspaniałe spotkanie...

Ptasi gaj 21:12, 12 cze 2018

Do góry

Kasiu tak jak powiedziałam przegapiłam foty ale nie jest jeszcze tak źle.
Podczepilam ja pod rusztowania.

Jest ładna zapewniam tylko to miejsce nie dla niej.
Ogródkowe perypetie:) 21:11, 12 cze 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Wczoraj kupiłam sobie kolejną różę, pisałam, że mam jeszcze 3 miejsca ale już ciężko z sadzeniem..
Jan Paweł II - śliczny zapach i biała

kolejna do kolekcji tym razem z białym obrzeżeniem liści
i floksy

Mam tą różę, właśnie się wykwitła. Lubię jej delikatny zapach Edenka dla mnie to wiodąca róża i ulubieniec
Ogród niby nowoczesny ale... 21:11, 12 cze 2018

Do góry
No i rabata robiona jesienią. Ta ze śś-mi

Moja działka na Dębowym Lesie 21:09, 12 cze 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
Nie przejmuj się trawnikiem, mój jest taki sam, nawet go nie podlewam, raczej myslę aby zostawić tylko część o którą byśmy mocno zadbali a resztę na rabaty przeznaczyć. Chociaż ładna, soczysta trawa to jak wisienka na torcie.

Wcale się nie przejmuję.Jest jak jest,Nie podlewałam go wcześniej.
Wystarczyło mi tego podlewania co mam na rabatach.
Ech, widzę, raczej czyta,że główką ci ciągle pracuje na tworzeniu i wymyślaniu nowych rabat, nowych roślin itp.

Takiego warzywnika nie mam jak u Danusi, i piękny i warzywa duże, dorodne.
Ale to co mam swoje też mnie cieszy
Pomidorki rosną

Czy ktoś wie co to za róza ??Cudna.Jest u mojej sąsiadki.
Taką kupiłabym sobie.Ale nazwy nikt nie wie.

Ogrodowe przygody 21:07, 12 cze 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Ślicznie masz rabaty zrobione. Na pewno bardzo przyjemnie się spaceruje. Kilka odmian mnie zainteresowało, np. James Galway, jaki on w końcu ma kolor, chłodny czy raczej cieplejszy? Ile lat masz First Lady? Moja w ogóle nie trzyma kwiata, wszystko leży.
Iwonko, wracam jeszcze pospacerować i nacieszyć oczy przed spaniem

Dziękuję za miłe słowa cieszy mnie to, bo rodzinka jakoś nie docenia moich starań. Mąż nie lubi róż i jak tylko pochylą się nad trawnikiem kosi kosiarką, na szczęście one jak smok w dwójnasób się odradzają Co nas nie zabije to nas wzmocni
James Galway ma piękne kwiaty, kolor raczej jasnego różu z troszkę mocniejszym środkiem. Określiłabym go w gamie odcieni chłodnej. Jak się przebarwia staje się coraz bledszy i cudnie rozwija wszystkie płatki. Minus to kwitnięcie tylko na końcach pędów, ale u mnie dopiero 2 sezon więc poobserwuję go.
First lady mam szczepioną na pniu, wygląda zjawiskowo, bardzo długo u mnie trzyma kwiaty przy czym rośnie raczej w półcieniu. Ma 3 lata Złego słowa o niej nie powiem to ideał choć nie pachnie
Ogród niby nowoczesny ale... 21:04, 12 cze 2018

Do góry
Grabowa...kolejna ulubiona

Bylinowa łąka 21:03, 12 cze 2018

Do góry
Kolejny upalny i gorący weekend. Niewiele się chciało działać. Trochę pograbiłam podsuszone siano na kompost, ale tylko tam gdzie był cień. Uzbierała się taka górka.

Powyrywałam trochę chwasty, a wieczorem podlewanie prawie wszystkich roślin posadzonych tej wiosny.
Bodziszki koło schodów z malutkich sadzonek w ciągu roku zrobiły się całkiem duże. Będę im szukać innego miejsca.

Tytoń Green ... od Gosi się zaaklimatyzował, a już miałam obawy, że nie przeżyje tych upałów.

U mnie też róże kwitną = całe dwie sztuki. Kupowane jako róża pnąca czerwona. Są ciemnoróżowe, a czy pnące to się okaże. W tamtym roku przesadzone jesienią w nowe miejsce.

Przerwa na kawę... 21:03, 12 cze 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Eis w stanie trochę bardziej rozwiniętym. Kasya i Jolanka pokazywały ją w takim pełnym rozkwicie. Ja nie mam za bardzo jak zdjęć zrobić.

Tu sesja z ubiegłego roku. Ta róża jest bardzo ładna - jak dla mnie oczywiście )
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=229#post_6

Faktycznie piękna! I pomyśleć, że kiedyś nie lubiłam róż ...
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:02, 12 cze 2018

Do góry

Cześć, mam problem z trawą rośnie nazwijmy to fatalnie, nie chce się rozkrzewić. wąskie listki puste placki między Źdźbłami. Znajomy poradził sypnij sobie nawozem... i sypnąłem. wypaliło trawę i zostały puste placki, , może ktoś to fachowo ocenić czy to coś z tego będzie czy nadaje się tylko do zasadzenia na nowo? ta trawa ma 2,5mc.
Ogród z uśmiechem 21:01, 12 cze 2018

Do góry
katel napisał(a)
Jolu faktycznie się ukrywałaś ale mam Cię na jednej fotce

Dzieki Wole byc jednak z drugiej strony obiektywu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:55, 12 cze 2018

Do góry

a tu jeszcze tylko blat zrobić i stół będzie gotowyNa razie czeka na swoja kolej

kolejna inspiracja dla mnie
Moja glebo terapia 20:52, 12 cze 2018

Do góry
I jeszcze kilka wiejskich fotek

Ogród niby nowoczesny ale... 20:52, 12 cze 2018

Do góry
Moja ukochana rabata.
Stipy, jeżówka zielona, rozchodnik i dosadziłam tam przetacznika
No i buksy..

Ogród niby nowoczesny ale... 20:48, 12 cze 2018

Do góry
Bodziszek max frei i kłosownica

i dzwonek

Czubajkowy Ogród 20:47, 12 cze 2018

Do góry
A na koniec zdjęcie zrobione specjalnie dla Iwonki - Inki. Moja droga, pytałaś o wielkość Władysława Łokietka - cóż, prawdziwy z niego Łokietek, mieści się pod hostami, które chronią go przed słońcem, obok dla lepszego rozeznania jeszcze trzykrotka. A to wszystko po 4 latach uprawy. Widać, że przyrosty ma ładne, jednak zwarte, więc to naprawdę maluch Chyba rozrasta się nieco bardziej na boki, niż wzwyż.

Moja działka na Dębowym Lesie 20:46, 12 cze 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Takie spotkania są Fajne .Pogadać można obejrzeć pośmiać się .Mo poznałam Ciebie Aniu nareszcie choć na zdjęciu . Moje martagony coś słabe nie wiem czy zakwitną ?????

Halinko witaj!!
Jeszcze jak fajne.
Cieszę się bardzo ,ze na nim byłam.Gdyby nie Ania-anpi, to może-by mnie na nim nie było.
Można dużo porozmawiać, oderwać się od naszej szarości życia i naszych spraw i tego wszystkiego co w tej głowie zalega.
A tak i powrót w doborowy towarzystwie był bardzo wesoły.
Nawet szkółkę zaliczyłyśmy po drodze.Ania-anpi kupiła roślin deko.Ja już nie.
O to już mnie znasz, wirtualnie.
Ty wiesz jaka byłam wczoraj zła..,aż się popłakała,że się nie udało pojechać.Trudno, znowu czekam .
Moja martagonka to zakup jesienny.Mam jeszcze na nie ochotę, może jakąś dokupię na jesieni.Zobaczymy.
Może i twoje zakwitną
Dla ciebie widoczki z mojego ogrodu

Trawnik to masakra

Czubajkowy Ogród 20:43, 12 cze 2018

Do góry

Nowi mieszkańcy ogrodu - clematis Crispa Angel

oraz Little Artist - kwiatki splecione w uścisku

Zaliczyłam pierwszy zbiór porzeczek - o cały miesiąc wcześniej, niż zawsze!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies