Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czubajkowy Ogród

Czubajkowy Ogród

Doranma 20:47, 12 cze 2018

A na koniec zdjęcie zrobione specjalnie dla Iwonki - Inki. Moja droga, pytałaś o wielkość Władysława Łokietka - cóż, prawdziwy z niego Łokietek, mieści się pod hostami, które chronią go przed słońcem, obok dla lepszego rozeznania jeszcze trzykrotka. A to wszystko po 4 latach uprawy. Widać, że przyrosty ma ładne, jednak zwarte, więc to naprawdę maluch Chyba rozrasta się nieco bardziej na boki, niż wzwyż.

inka74 20:53, 12 cze 2018

Dorotko - dziękuję! Jest idealny. Utwierdziłaś mnie, że dobrze kupiłam bo już u mnie rośnie na ogrodzie. Bardzo mi się u ciebie spodobał a jego pokrój doskonale wpisał się w rabatę. Mam nadzieję, że mój też tak ładnie zakwitnie.
Doranma 21:07, 12 cze 2018

inka74 napisał(a)
Dorotko - dziękuję! Jest idealny. Utwierdziłaś mnie, że dobrze kupiłam bo już u mnie rośnie na ogrodzie. Bardzo mi się u ciebie spodobał a jego pokrój doskonale wpisał się w rabatę. Mam nadzieję, że mój też tak ładnie zakwitnie.

Na pewno!
anpi 01:11, 28 cze 2018

Przez ten mój brak czasu ominęła mnie niezła porcja Twoich zdjęć,ale na szczęście co się odwlecze to... i mogę sobie dziś popodziwiać piękny pakiet kwiatowy...
Przy swoim białym płotku też posadziłam wiosną Eden...ale jeszcze nie kwitnie,więc powyobrażam sobie dzięki Tobie jak będzie
Clematisy masz cudne i te róże wszystkie oczywiście...i ...
gierczusia 18:10, 29 cze 2018

Mój łokietek też taki kurdupel liczyłam ,że będzie ciut większy, ale cóż
Za to jest gęsty , co uwielbiam w rodkach no i kwitnie cuuudnie
Buziol
Doranma 21:20, 01 lip 2018

anpi napisał(a)
Przez ten mój brak czasu ominęła mnie niezła porcja Twoich zdjęć,ale na szczęście co się odwlecze to... i mogę sobie dziś popodziwiać piękny pakiet kwiatowy...
Przy swoim białym płotku też posadziłam wiosną Eden...ale jeszcze nie kwitnie,więc powyobrażam sobie dzięki Tobie jak będzie
Clematisy masz cudne i te róże wszystkie oczywiście...i ...

Aniu, u mnie Eden przeżyła dwie przeprowadzki, dopiero posadzona pod gankiem ubiegłej wiosny zaczęła ładnie rosnąć i kwitnąć, więc jeżeli spodoba jej się miejsce, które dla niej wybrałaś, to na pewno odwdzięczy się pięknymi kwiatami
Doranma 21:21, 01 lip 2018

gierczusia napisał(a)
Mój łokietek też taki kurdupel liczyłam ,że będzie ciut większy, ale cóż
Za to jest gęsty , co uwielbiam w rodkach no i kwitnie cuuudnie
Buziol

U mnie z tą obfitością kwitnienia Łokietek nie przesadza, ale faktycznie jest gęściutki i zwarty - lubię go
Doranma 21:26, 01 lip 2018

Czas tak szybko leci, w ogrodzie tyle się dzieje. Teraz doszło zbieranie owoców, które potrwa do jesieni. Warzywnik, mimo że mały, też wymaga więcej uwagi. Mniej pozostaje więc czasu na zajmowanie się kwiatami. I chociaż spędziłam miniony tydzień w ogrodzie, to jakoś nie zmobilizowałam się do robienia zdjęć, cały czas wydawało mi się, że jeszcze zdążę... a to złudne jest ... Kilka fotek jednak specjalnie dla Was znajdzie się

Sama nie wiem, czy taki porcelanowy ptaszek w poidełku zachęci inne skrzydlate do wizyt, czy bardziej wystraszy ...

Natomiast w nowym poidełku zameldował się na wstępie zupełnie inny gość ...

Doranma 21:31, 01 lip 2018

Jedyny ocalały po zimie krzew lawendy pomieścił wielu motylich gości.

A na lilię św. Józefa czekałam wiele, bo prawie 30 lat. Sadziłam ją wielokrotnie - ginęła, albo zjadana przez nornice, albo gniła. Ostatnie cebule zbierały się trzy sezony, by nareszcie nieśmiało zakwitnąć, dostają więc teraz w nagrodę pokrzywową gnojóweczkę

Doranma 21:34, 01 lip 2018

Czosnek główkowaty też jest u mnie kapryśny, więc każdy kwiatek, który się pojawi, hołubię

Nowa różyczka, NN, łodygi proste bez kolców, dobra do wazonu.