Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:19, 26 kwi 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Hej Dziewczyny, nocne marki młodzież jeszcze w nocy karmicie?
Janka, ogród widać że daje radę. Jak patrzę na twój porządek na rabatach to aż wzdycham z zazdrością. Nie mogę się z wszystkim obrobić. Przymrozki i u mnie dały popalić. Róże mi ścięło. Jest plaga wręcz mszyc. Pięknie zapączkowana magnolia cała przymrożona. Kwiatów nie będzie. Tulipany od suszy lub mrozu bardzo niskie. Wiśnia dopiero jedna zakwitła. Mam wrażenie, że wszystko jest jakieś takie... niepokazowe. Nawet zdjęć jakoś tak nie ma jak zrobić.

Iwonko, a co Ty po nocach spać nie mozesz?! Czy home office się przedłuzył aż do g 2 w nocy??? Ja, na szczęście, dawno już nie karmię, ale noce i tak nie zawsze są spokojne - ale tym razem oglądałam kolejne odcinki Gardener's World i trochę się zasiedziałam.

Porządek u mnie na rabatach to rzecz względna - na szczęście przy szerokich ujęciach chwastów nie widać, czy zaschniętych roślinek/kwiatów

Tulipany i u mnie niziutkie w tym roku, i, jak pisałam, te wyciagnięte zeszłęgo lata nie zakwitły ponownie. Nie bedę już na nie liczyć, trzeba dosadzać na jesieni nowe i już. Mszyca u mnie pojedyncza, ale ćmę już spotkałam na buksach...

Pokazowe wszystko bedzie, jak popada i cieplejsze nocy sie zrobią - wtedy wszystko ruszy z kopyta. Jeszcze chwileczkę
Przerwa na kawę... 23:15, 26 kwi 2020

Do góry
No razem zakupy robiłyśmy

Ostatnie zdjęcie z tyłów.

A teraz coś innego

Magnolia gwiaździsta cudnie kwitnie
Ogród prawie romantyczny 22:37, 26 kwi 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Ciurkadełko, w sam raz na upały, jako poidło dla ptaków.
Wiosna na całego się rozkręciła.
Moja magnolia przymrożona na całego.
Pozdrawiam Agnieszko

Dłuższy czas o nim myślałam i pewnie na tym jednym się nie skończy. Ptaki dzisiaj fruwały dookoła niego, trochę niespokojne i zadziwione. Ale jutro już stwierdzą, że to na pewno dla nich czekam na ten widok z niecierpliwością!
Moja magnolia też trochę zmrożona, część kwiatów zbrązowiała, ale pozostałe powoli rozwijają płatki
Ogród prawie romantyczny 22:28, 26 kwi 2020

Do góry
Ciurkadełko, w sam raz na upały, jako poidło dla ptaków.
Wiosna na całego się rozkręciła.
Moja magnolia przymrożona na całego.
Pozdrawiam Agnieszko
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 21:10, 26 kwi 2020

Do góry
Gochna napisał(a)

Bożenka, ja też to przeżyłam w zeszłym roku z magnolia. Najgorsze jest to, że do tej pory się nie pozbierała ...

Też mam tego miskanta DI i też jeszcze śpi. Zreszta u mnie wszystkie jakoś tak niemrawo w tym roku. A hakone też bida. Reasumując mamy podobnie. Czekamy spokojnie. Zaraz wszystko ruszy❤️

Gosiu taki dziwny rok ,gdyby ten deszcz w końcu spadł to też byłoby inaczej
Od środy zapowiadają u mnie opady ,oby to się sprawdziło

Ogrodowe kreacje 19:39, 26 kwi 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Lilaka to już w pąkach będziesz miała co roku
Magnolia super zapowiedź wkrótce będziesz podziwiać kwitnienie
Mirabelka obłędna, a psotnik śliczny

Lilak 'Ludwik Spaeth' zrobił psikusa, zbuntował się i nie wypuścił ani jednego pąka..... fakt, że w bardzo marnym stanie go kupiłam musi widać odbudować się przez parę lat natomiast 'Sensation' ładnie zakwitnie Już po mirabelce, teraz panna młoda czereśnia króluje
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:19, 26 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
No właśnie, ta magnolia wyżej, to chyba Nigra? ma ciemniejsze kwiaty niż Susan.

Irenko nie mam Nigry, ona dużo późniejsza jest, często Susan jest nylona z Ann
Do tego jeszcze susankowe tulipanki co drugi rok jej dosadzam

uwielbiem je przy niej sadzić

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:16, 26 kwi 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)

A to która taka cudna?

Magnolia Susan
dla porównania kwiaty Susan są mniejsze o połowę, ale kolor ma mocniejszy
Pierwsza Galaxy i Susan

Ania -Spełnione marzenie 19:15, 26 kwi 2020

Do góry
Aniu
bardzo fajnie sobie działasz
taras śliczny ,piękna magnolia gwiazdzista i dzieje się
Ogród Małej Mi 2017 18:38, 26 kwi 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wiśnia cudnie kwitnie..

Ania zbierasz teraz owoce ciężkiej roboty sprzed lat. Ślicznie ci się wszystko rozrosło. I z głową posadzone, magnolia, jabłonka tyle mają miejsca na pokazanie swoich możliwości. O stawie nawet nie wspominam, obłędny jest, ryb całe mnóstwo Nie narzekaj bo jest piknie psze pani
Do raju daleko - u Ewy 17:36, 26 kwi 2020

Do góry
Magnolia Genie dopiero zaczyna. Pąki są ciemne, ale po kilku dniach płatki na obrzeżach robią się dużo jaśniejsze. Zastanawiam się, czy to taki urok tej magnolii, czy to słońce ją przypala.

Na górce pierwsza azalia zapączkowana.

Do raju daleko - u Ewy 17:28, 26 kwi 2020

Do góry
Trochę dzisiejszych widoczków

Magnolia Leonard Maessel kończy swój pokaz.

Małymi krokami-Ogród Wioli 14:57, 26 kwi 2020

Do góry
HannaR napisał(a)
Wiola, pięknie u Ciebie. I magnolia i kulki i hakonki i wszystko. Exotiki też będę sadzić na jesieni do ziemi - do tej pory miałam w doniczkach, bo nasadzenia nie były jeszcze docelowe.

Z kolorem na domu jest tak, że to zależy od oświetlenia. Mój dom jest szary, w pochmurny dzień wygląda na ciemny, a w słoneczny na jasny.

Nieskromnie powiem,że mi się wszystko podoba
Fajnie,że i Tobie Haniu ,dzięki

To fakt cebulowe lepiej sadzić już po obsadzeniu rabat finalnie

Masz rację z tym kolorem
Małymi krokami-Ogród Wioli 14:49, 26 kwi 2020

Do góry
Wiola, pięknie u Ciebie. I magnolia i kulki i hakonki i wszystko. Exotiki też będę sadzić na jesieni do ziemi - do tej pory miałam w doniczkach, bo nasadzenia nie były jeszcze docelowe.

Z kolorem na domu jest tak, że to zależy od oświetlenia. Mój dom jest szary, w pochmurny dzień wygląda na ciemny, a w słoneczny na jasny.
Blaski i cienie nowego życia 11:36, 26 kwi 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Niesamowite są-jeszcze przy tej suszy

Dziś poszłam zobaczyć jak się ma moja kalina opitolona od dołu w zeszłym roku, czy wogóle zakwitnie
Strasznie ją dopada mszyca i jako pierwsza nadaje się do oprysku nawet przed różami. Ma kilka kwiatków.
Jeszcze nie wiem jak do niej podejść...ale bardziej mi się podoba formowana niż puszczona na żywioł, niestety odbija się na kwitnieniu...może z czasem znajdę na nią sposób. Dzisiaj wiem że kupiłabym szczepioną na pniu.

Pod nią miałam rozplenicę, była super ale wykopałam i podzieliłam 2 lata temu i wszystko padło,bo to było zbyt późno. Więc w zeszłym roku wsadziłam nową sadzonkę rozplenicy. Mam tam jeszcze ogrodówkę ale chyba nie przetrwa i nowe plany trzeba snuć. Tymbardziej że planowałam ten kąt zagospodarować inaczej- to wiesz, bo pisałyśmy o cyprysie i cisach. Chodzi mi między tym po głowie jakaś wąska magnolia.
Pięknie to zrobiłaś, oj moja angielska też pójdzie pod sekator tym bardziej że już przekwita...

Blaski i cienie nowego życia 11:33, 26 kwi 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Te mikro brateczki to twardziele

Niesamowite są-jeszcze przy tej suszy

Dziś poszłam zobaczyć jak się ma moja kalina opitolona od dołu w zeszłym roku, czy wogóle zakwitnie
Strasznie ją dopada mszyca i jako pierwsza nadaje się do oprysku nawet przed różami. Ma kilka kwiatków.
Jeszcze nie wiem jak do niej podejść...ale bardziej mi się podoba formowana niż puszczona na żywioł, niestety odbija się na kwitnieniu...może z czasem znajdę na nią sposób. Dzisiaj wiem że kupiłabym szczepioną na pniu.

Pod nią miałam rozplenicę, była super ale wykopałam i podzieliłam 2 lata temu i wszystko padło,bo to było zbyt późno. Więc w zeszłym roku wsadziłam nową sadzonkę rozplenicy. Mam tam jeszcze ogrodówkę ale chyba nie przetrwa i nowe plany trzeba snuć. Tymbardziej że planowałam ten kąt zagospodarować inaczej- to wiesz, bo pisałyśmy o cyprysie i cisach. Chodzi mi między tym po głowie jakaś wąska magnolia.

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:31, 26 kwi 2020

Do góry
effka napisał(a)

Piękne EE i świetna elewacja w tle, moje kolory też takie planuje na swoim domu
Jaki fajniutki jeżyk trawkowy, moja ulubiona faza rośnięcia, bejbiki malutkie

Ale i tak najfajniejsza jest ta magnolia...

Dzięki roślinki będą fajnie wyglądać na tle szarości

Jeżyk trawkowy rośnie w oczach...chodzę i nie mogę się napatrzeć, też uwielbiam tą fazę

Magnolia jak zawsze niezawodna....obsypana kwieciem...i do tego pachnie z daleka, zapomniałam dodać

Kiku w tym roku też niezawiodła...obsypana różowymi pomponikami

Okno na ogród 10:49, 26 kwi 2020

Do góry
Reszta ogrodu przeszła tylko drobne poprawki.
Na wiosnę przycięłam radykalnie olbrzymią tuję. Zrobiło się miejsce, więc musiałam uzupełnić:

Na rabacie pod płotem bez większych zmian. Magnolia ma dwa kwiatki. W miejsce zawilców pojawiły się rozchodniki. Zawilce wyjechały, bo posadziłam świdośliwy.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:37, 26 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)

Fajnie brzozy już widać, a magnolia pięknie wyeksponowana.
Urzekła mnie leszczyna od Kasi

Brzózki już niezmiernie cieszą i zabudowują górę, uwielbiam tą ścieżkę między nimi Ptaki już też na górze się pojawiają, czują się bezpieczniej. Za parę sezonów pewnie budki już na brzózkach powiesimy
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 06:08, 26 kwi 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

od bacówki w górę strumienia

Fajnie brzozy już widać, a magnolia pięknie wyeksponowana.
Urzekła mnie leszczyna od Kasi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies