Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Przedziwny Ogród 23:13, 11 lip 2019

Do góry
Agatko, do Ciebie mogę wpadać z wizytą i zawsze nacieszę oczy cudnymi widokami.
Lilie w gipsówce boskie
Przydałoby mi się takie oczko z wodą do podlewania, bo moje 1000 l już się kończy, a podlewam tylko doniczki i nowe nasadzenia.
Paradise czyli mój kawałek raju 15:05, 11 lip 2019

Do góry
Przychodzę z rewizytą, piękne masz lilie, szczególnie te ciemne bardzo mi się podobają. Gratuluję sukcesów w rozmnażaniu hortensji, też jestem ich fanką
Przedziwny Ogród 13:12, 11 lip 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Kolorowy zawrót glowy, no pięknie proszę pani

Ta róża mi wpadła w oko , lubię mocne kolory, znasz jej nazwę?

Powoli nowych kwitnień przybywa Kwitną jeżówki, floksy, surfinie, chortensje, róże ( niektóre mają już drugi raz pąki), gipsówki, lilie, tawuły, lawendy, języczki, funkie......( Oczywiście różne kolory i gatunki). Nawet wisteria ma nowe pąki kwiatowe.

Ta róża to Muustead Wood.
Dziękuję i pozdrawiam
Pszczelarnia 23:34, 10 lip 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ogrodowa kawa, zawsze.

Lilie, nie pamiętam. Kupowałam cebule na wyczucie po wyglądzie etykiety. I sadziłam bardzo późno (w maju), po zakupie przeleżały w piwniczce.

To są lilie azjatyckie Corsage - akurat też mam i tez mi się podoba bo są takie delikatne, kwitną wcześnie już dawno przekwitły - u mnie były ostatki jak była Maja - widziałam że tez jej się podobały i obfociła je

bardzo przyjemne widoki bardzo, a te lilie na tle szklarni zabieram pod oczy może mi się przyśni taka szklarnia ....ale lilie zawsze można posadzić

pozdrawiam, działam

ps,

w locie pszczelarskim proszę zbierz nasiona tych żółtych naparstnic
Moja działka na Dębowym Lesie 22:23, 10 lip 2019

Do góry
Mirka napisał(a)
Podeśle deszczy jak u mnie podleje
Lilie masz ładne ja mam tylko jedną pomarańczową.Słabo na moich piachach rośnie .
O taką jak twoja albo podobna do twojej
.

Wczoraj w nocy cosik popadało u mnie. Ale to wszystko po wierzchu. Ziemia nic nie nie przemoczona. Owszem podlało. Ale stanowczo za deszczu za mało. A w dzień dwa razy pokropiło, jak ksiądz kropidłem i tyle.
Ten pokazany to jest liliowiec Cara Mia

Liliowiec Princess Oriental

liliowiec rdzawy

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:04, 10 lip 2019

Do góry
Od miesiąca kwitnie Kimono. Nigdy nie miała tylu kwiatów. I wciąż szkoda ją czyścić.

Dziecko specjalnej troski jakby ciut zmężniało.

Stosunkowo długo kwitną te lilie. Kolorystycznie świetnie się wpasowały w ten miskantowy zakątek. Kilka sezonów temu ten kolor wzbudzałby u mnie dreszcze.

Ogród z łezką II 14:10, 10 lip 2019

Do góry
Mi się podoba Baden Baden moje lilie niskie bo za płytko wsadzone i takie niewielkie są ale pachnące, w tym roku je wykopie i posadzę głębiej, kupię też ich więcej. Uwielbiam zapach lili
Powiem Ci ze Twój trawnik w porównaniu do mojego (a raczej jego brak) to jak położony świeżo z rolki
Pszczelarnia 13:05, 10 lip 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

Tez dopytam o lile
A ze zdjeciami, jak zwykle, czuje niedosyt, ale to dobrze, na dobre rzeczy warto poczekac
Lubie wpadac do Ciebie na ogrodowa kawe

Ogrodowa kawa, zawsze.

Lilie, nie pamiętam. Kupowałam cebule na wyczucie po wyglądzie etykiety. I sadziłam bardzo późno (w maju), po zakupie przeleżały w piwniczce.

Ogród z łezką II 11:06, 10 lip 2019

Do góry
Ale eleganckie cięcie! Ja się boję do tego zabrać
Dużo narobiłaś się z czyszczeniem rabat po cięciu?
Piękne lilie, znasz odmianę tej białej z bordowym środkiem?
Pszczelarnia 10:45, 10 lip 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Takie ciekawe lilie mi się trafiły

Faktycznie bardzo fajne, znasz odmianę?

Ogród zachwyca, aż by się chciało wszystkie fotki powtarzać. Te rdesty, czyściec Hummelo i cała reszta - WSPANIAŁA
Ogród pod lasem 09:17, 10 lip 2019

Do góry
u mnie raczej krzaki i drzewa w zólty wpadajace (wiaz, glediczja, tawuły, perukowce, barbule, pęcherznice, hosty, żurawki, kilka świerków i sosenek). teraz z kwiatów kwitna na żółto tylko lilie, jezyczki i jeżówki. wiecej jest wiosna cebulowe, ranniki, rododendrony, magnolie. chociaż wczesna wiosna akurat to cieszy, latem meczy.
Ogród pod lasem 09:10, 10 lip 2019

Do góry
Jakie masz żółtki? Pokażesz fotki? U mnie słoneczniczek Lemon Queen, jeżówki Cleopatra, nachyłki, lilie, Pilgrim i Solero...hmm...nie wiem czy czegoś nie pominęłam.
Pamiętajcie o ogrodach 23:22, 09 lip 2019

Do góry

Oni często wyrzucają na pole taki jeszcze nie do końca przekompostowany ,a w nim jest mnóstwo chwastów. Mój niby leżakował 2 lata, a i tak chwaściory takie dorodne - jak lilie
Pszczelarnia 23:12, 09 lip 2019

Do góry
Takie ciekawe lilie mi się trafiły

Mój ogrodowy pamiętnik 20:14, 09 lip 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Agato nadrobiłam zaległości u Ciebie, przeczytałam i obejrzałam kilkanaście stron Jeżówki wymiatają, nawet przy braku trawnika Twoje rabaty są piękne Do liliowców to ja dopiero w tym roku dojrzałam i Ciebie one dopadną a są naprawdę piękne np. malinowo-różowe czy kremowo-żółtawe (białych jeszcze nie zrobiono :-\ ) szałwie omączone cudne jak i wrzosy, takie zdrowe i dorodne

Miło Cię czytać . Z liliowcami to ja tak mam: kocha, nie kocha, kocha, nie kocha .
Teraz jestem trochę na etapie niekochania.
Mam np. takiego wysadzonego z rabaty do doniczki i nie wiem co z nim zrobić bo mi nigdzie nie pasuje, w dodatku to 1 szt., która miała być Ruby Stellą .

Takie liliowce białe jak lilie to by mi pasowały . Kiedy takie wymyślą?
Z wyschniętym trawnikiem muszę się pogodzić. Odbije jesienią .
Przerwa na kawę... 19:32, 09 lip 2019

Do góry
kwartet napisał(a)
Przymierzam się żeby adekwatnie skomentować twoje poczynania i obawiam się że nie dam rady,że solidnie ,że pięknie ,że ciężka robota ,że unikatowo i jeszcze wiele że...a ile samozaparcia to tylko ty wiesz.
Ogród w nowej odsłonie(lilie ,jeżówki)zmienia się jak w kalejdoskopie.
Pytanko o szałwię co ją masz na rądzie(taki ciemny lila) ,kładzie ci się,bo moja to leżąca jest.
normalnie się rumienię. Choć przydałoby się wasze oko na niektóre rabatki i podpowiedzi zmian. Częściowo busz mi się zrobił. Częściowo łysawo. Tetris nieprzerwany. Szałwia Plumosa to wersja leżąca i u mnie. Zamierzam w środku ją lekko podnieść to z boków wypuści nowe kwiaty. Ośmiornica ale kolor daje przedni.
Ogród Małej Mi 2017 19:06, 09 lip 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kindziula do Cie tez mi tęskno..
streszczam się bo pasuje coś porobić w domu i ogrodzie. ..
Róża przy serduchu to Lawender Flawer Circus.
Bez stawu też sobie nie wyobrażam ogrodu.. chociaż te czyszczenie filtrów mnie doprowadza do szału.. ale nie potrafię wyłapać tych ryb.. teraz nie mogę bo mi powiedziano, że jak będę je stresować to będą chorować.. i kółko zamknięte..

Moje białostockie lilie szlag trafiło prawie wszystkie, pozarastały krzakami .. i nie widzę praktycznie żadnej.. kiedy zajadę po materiał do odnowy A krzaki będę wywalać tylko czasu brak..
Ale białostocki liliowiec ma się dobrze

Przerwa na kawę... 18:50, 09 lip 2019

Do góry
Przymierzam się żeby adekwatnie skomentować twoje poczynania i obawiam się że nie dam rady,że solidnie ,że pięknie ,że ciężka robota ,że unikatowo i jeszcze wiele że...a ile samozaparcia to tylko ty wiesz.
Ogród w nowej odsłonie(lilie ,jeżówki)zmienia się jak w kalejdoskopie.
Pytanko o szałwię co ją masz na rądzie(taki ciemny lila) ,kładzie ci się,bo moja to leżąca jest.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies