Zana
20:19, 09 lip 2019
Haniu Droga, wczoraj wieczorem z rozkoszą na dwie godziny "zatopiłam" się w Twoim ogrodzie i urzekł mnie na nowo
. Takie mnóstwo pięknych zdjęć, kompozycji, zestawień roślin, że niemal każde mogłabym cytować
. W tylu ogrodach jest stipa, ale u Ciebie ma jakiś szczególny urok, no zakochałam się w niej na nowo. Jak obrobię długą rabatę pod płotem to chyba kupię z 50 sztuk
. Dochodzę do wniosku, że wszystko z nią wygląda genialnie. Zjawiskowa jest u Ciebie, a te ujęcia z czosnkami to już mistrzostwo
.
Do donic jako jednoroczne mogę polecić Ci wilczomlecze, oczywiście nie wiem jaka to odmiana, ale kwitną drobniutkimi białymi kwiatkami praktycznie całe lato. Po raz pierwszy kupiłam w ubiegłym roku na balkon i byłam zauroczona. Nie mają przerwy w kwitnieniu, wytrzymują suszę (podlewanie skrzynek balkonowych nie jest moją ulubioną czynnością
). W tym roku kupiłam do donicy tarasowej na działce, jak na razie podlałam tylko dwa razy w te upały, a one są i cały czas kwitną
.
Dziękuję za fotkę trawiastej ścieżki z dedykacją
. Myślę, że na takiej trawiastej krzywizny są jednak mniej widoczne, ale zobaczymy jak nam to wyjdzie. Na razie zakupiłam poziomicę
. Na poprzednio nieopatrznie stanęłam, poziomy byłyby z pewnością zaburzone
.
A jak będzie do Ciebie wycieczka jechała, to mam nadzieję, że się dołączę

Do donic jako jednoroczne mogę polecić Ci wilczomlecze, oczywiście nie wiem jaka to odmiana, ale kwitną drobniutkimi białymi kwiatkami praktycznie całe lato. Po raz pierwszy kupiłam w ubiegłym roku na balkon i byłam zauroczona. Nie mają przerwy w kwitnieniu, wytrzymują suszę (podlewanie skrzynek balkonowych nie jest moją ulubioną czynnością

Dziękuję za fotkę trawiastej ścieżki z dedykacją

A jak będzie do Ciebie wycieczka jechała, to mam nadzieję, że się dołączę