Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 08:13, 10 lip 2019

Magara napisał(a)

nie ma miejsca na luz, trzeba się dokształcać żeby szare komórki pracowały
ja się w nowościach ostatnio na hortensję runaway bride nakręciłam, ale poczekam na opinie jak z zimowaniem

Racja Nie znam jej, zaraz spojrzę. W każdym razie Bubblegum, kupione jako Anabelle przezimowały super, bujnęły jeszcze bardziej super i można polecić.
UrsaMaior 08:15, 10 lip 2019

April napisał(a)

A ja sobie alby sama wysiałam i w tym roku już kwitną. Dosiałam jeszcze więcej i pewnie w przyszłym roku (oby) mnie zachwycą ilością
Też najbardziej lubię takie podstawowe odmiany albo nawet gatunek wielu roślin. Są proste, eleganckie, naturalne a nie udziwnione. I przede wszystkim zdrowsze i mocniejsze

Moje wysiewy bez sukcesów Kosmosy na zapłociu nie wzeszły, werbena też nie. Wysiewają się jedynie te rośliny, które kupiłam w stanie dorosłym. No i rudbekie, które nie wiem skąd mi się wzięły hahah.
UrsaMaior 08:17, 10 lip 2019

malgol napisał(a)
Ja tez miałam zwykłe białe jeżówki i z każdym rokiem mniej ich na korzyść różowych. No zamieniają się w różowe!

Piękny mokry busz

Pamiętam dyskusję zeszłoroczną U mnie na razie tylko jedna różowa była, ale Łucja uprzedzała, że to możliwe. Reszta rośnie biała i śliczna.
mrokasia 08:19, 10 lip 2019

malgol napisał(a)
Ja tez miałam zwykłe białe jeżówki i z każdym rokiem mniej ich na korzyść różowych. No zamieniają się w różowe!

Piękny mokry busz

Z mojego punktu widzenia zamiana białych na różowe jest do zaakceptowania, gorzej jakby się na żółte zamieniały... .
UrsaMaior 08:45, 10 lip 2019

To zależy jaki żółty Ja lubię, szczególnie nachyłki są urocze, takie mini-gwiazdeczki. Żałuję, że nie mam ich więcej.
TAR 09:03, 10 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
To zależy jaki żółty Ja lubię, szczególnie nachyłki są urocze, takie mini-gwiazdeczki. Żałuję, że nie mam ich więcej.

tez zółty lubie ale chyba mam go za duzo w ogrodzie, chyba wracam do poczatkow mojego ogródkowania niebieski/fioletowy/różowy i biały. ale zóltosci nie wyrzuce, za pare chwil znowu mi sie odwidzi
UrsaMaior 09:10, 10 lip 2019

Jakie masz żółtki? Pokażesz fotki? U mnie słoneczniczek Lemon Queen, jeżówki Cleopatra, nachyłki, lilie, Pilgrim i Solero...hmm...nie wiem czy czegoś nie pominęłam.
TAR 09:17, 10 lip 2019

u mnie raczej krzaki i drzewa w zólty wpadajace (wiaz, glediczja, tawuły, perukowce, barbule, pęcherznice, hosty, żurawki, kilka świerków i sosenek). teraz z kwiatów kwitna na żółto tylko lilie, jezyczki i jeżówki. wiecej jest wiosna cebulowe, ranniki, rododendrony, magnolie. chociaż wczesna wiosna akurat to cieszy, latem meczy.
malgol 10:38, 10 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Z mojego punktu widzenia zamiana białych na różowe jest do zaakceptowania, gorzej jakby się na żółte zamieniały... .

No ja bym chciała jednak kontrolowac te zmiany A nie mogę, buuu
Różowe tez fajne ,ale białych mam niedosyt
mrokasia 10:48, 10 lip 2019

malgol napisał(a)

No ja bym chciała jednak kontrolowac te zmiany A nie mogę, buuu
Różowe tez fajne ,ale białych mam niedosyt

Wcale Ci się nie dziwię. nie po to sadzisz białe żeby mieć różowe . Ja teraz dosadzam białe na podokienna i nie chciałabym, żeby zmieniły mi się na różowe.