Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 00:04, 09 lip 2019

Kasia_CS napisał(a)
Oj Iwonka Iwonka.. szok!! Ale pięknie zaszalałaś z tym tyłem! Bomba, a ile to roboty, to tylko Ty wiesz.. Brawo Ty! Jestem pod ogromnym wrażeniem!

Rabaty oczywiście piękne, masę lilii masz - cudo -moje już praktycznie przekwitły. Ja po tygodniu nieobecności w ogródku na razie same "plagi" odnotowuję i problemy - zwłaszcza z różami. A po zeszłym roku tyle nadziei na ten miałam, a tu gorzej..
Kasiu a pamiętasz jak mi płyty wirtualnie układałaś? Pomogło koncepcję wybrać. Lilie uwielbiam. Mam ich całkiem sporo. Czytałam o ćmie. Może tragedii nie będzie. U mnie na razie nie ma.
inka74 00:05, 09 lip 2019

Doranma napisał(a)
Fajnie że zbierasz deszczówkę, choć w tym roku jest jej jak na lekarstwo. Kolejny pochmurny dzień bez deszczu mamy ...
jutro ma padać ale ja dziś posłałam. Już wołały o wodę
inka74 00:06, 09 lip 2019

Nowa12 napisał(a)

I tak masz jeszcze ładną trawkę. Moja już nie jest zielona .
na żywo sporo siana jest. Nie taki miał być ten trawniczek
sarenka 08:00, 09 lip 2019

inka74 napisał(a)
na żywo sporo siana jest. Nie taki miał być ten trawniczek

Ja ostatnio wygrabilam na części trawnika tego siana. Miałam wrażenie, że jak trawa odbije to nie będzie miała siły żeby przez tą ilość suchej się przebić
Poppy 16:17, 09 lip 2019

inka74 napisał(a)
Postępy prac chodnikowych. Jeszcze jeden weekend i będzie koniec. Tak myślę. O ile towaru nie zbraknie.
Tu za skrzynkę udało mi się dojechać. Skrzyżowanie na razie tymczasowe. Będą przetasowania ale jeszcze muszę pokombinować bo nie do końca udaje się wzór zachować tak aby kostek nie ciąć.

Tu już to ładnie wygląda. Półkole pod ławkę okazało się dosyć skomplikowane w pracy. Docinki jeszcze czekają. Wszystkie razem eM dotnie.

Super! Wyglada czad, zaluje, ze nie moge zobaczyc na zywo. Mnie tam balagan brukarski nie odstrasza, wrecz przeciwnie A pajeczyn u siebie mam wiecej, chociazby z racji klimatu
A wiesz, ze po zmianach ksztaltu rabat wyglada to tak, jakby tak bylo od zawsze. Sorry, ze sie powtarzam, ale co zapodasz nowe zdjecie to sie rzuca w oczy
A co do tulipanow, to jak mam problem, by je wcisnac miedzy byliny na rabatach bez uszkodzenia owych bylin, wiec jestem pod wrazeniem, ze Tobie sie udaje!
kwartet 18:50, 09 lip 2019

Przymierzam się żeby adekwatnie skomentować twoje poczynania i obawiam się że nie dam rady,że solidnie ,że pięknie ,że ciężka robota ,że unikatowo i jeszcze wiele że...a ile samozaparcia to tylko ty wiesz.
Ogród w nowej odsłonie(lilie ,jeżówki)zmienia się jak w kalejdoskopie.
Pytanko o szałwię co ją masz na rądzie(taki ciemny lila) ,kładzie ci się,bo moja to leżąca jest.
inka74 19:20, 09 lip 2019

sarenka napisał(a)

Ja ostatnio wygrabilam na części trawnika tego siana. Miałam wrażenie, że jak trawa odbije to nie będzie miała siły żeby przez tą ilość suchej się przebić
ja na razie zostawiam siano. Nie wiem też czy koszenie nisko to dobry pomysł jak tak gorąco jest. Dobrze, że chwila ochłody nas teraz czeka
inka74 19:27, 09 lip 2019

Poppy napisał(a)

Super! Wyglada czad, zaluje, ze nie moge zobaczyc na zywo. Mnie tam balagan brukarski nie odstrasza, wrecz przeciwnie A pajeczyn u siebie mam wiecej, chociazby z racji klimatu
A wiesz, ze po zmianach ksztaltu rabat wyglada to tak, jakby tak bylo od zawsze. Sorry, ze sie powtarzam, ale co zapodasz nowe zdjecie to sie rzuca w oczy
A co do tulipanow, to jak mam problem, by je wcisnac miedzy byliny na rabatach bez uszkodzenia owych bylin, wiec jestem pod wrazeniem, ze Tobie sie udaje!
po cichu powiem, że mi się też podoba a zmiany kształtu kosmetyczne. Tak z 5 cm urwane z rabaty.
Ja mam na tyle dużo miejsca między bylinami, że sadzarką robię dziury lub metodą odkrywkową jak jednoroczne skończą kwitnąć.

W tym roku jakoś nie mam zbyt wielu chciejstwa tulipanowych. Zobaczymy w sierpniu jak to będzie.
inka74 19:32, 09 lip 2019

kwartet napisał(a)
Przymierzam się żeby adekwatnie skomentować twoje poczynania i obawiam się że nie dam rady,że solidnie ,że pięknie ,że ciężka robota ,że unikatowo i jeszcze wiele że...a ile samozaparcia to tylko ty wiesz.
Ogród w nowej odsłonie(lilie ,jeżówki)zmienia się jak w kalejdoskopie.
Pytanko o szałwię co ją masz na rądzie(taki ciemny lila) ,kładzie ci się,bo moja to leżąca jest.
normalnie się rumienię. Choć przydałoby się wasze oko na niektóre rabatki i podpowiedzi zmian. Częściowo busz mi się zrobił. Częściowo łysawo. Tetris nieprzerwany. Szałwia Plumosa to wersja leżąca i u mnie. Zamierzam w środku ją lekko podnieść to z boków wypuści nowe kwiaty. Ośmiornica ale kolor daje przedni.
Anda 19:34, 09 lip 2019

Scieżka czadowa, odjazd normalnie. Pasuje tam jak ulał Podziw wielki i brawa za wykonanie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies