Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Pszczelarnia 13:06, 31 gru 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Już kwiaty? Ciermierniki, kalina, wiśnie w Szczecinie... Od jutra zaczynamy sezon?

Na magnolię trzeba poczekać

Pszczelarnia 13:04, 31 gru 2017

Do góry
Już kwiaty? Ciermierniki, kalina, wiśnie w Szczecinie... Od jutra zaczynamy sezon?
Pszczelarnia 13:02, 31 gru 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Ewo Choć spóżnione ale szczere życzenia imieninowe

Ewuniu Kochana duzo zdrówka ,spełnienia marzeń i wszystkiego naj naj

Dziękuję za pamięć. Naj, naj!

Kalina (CH. Lamont)kwitnie i pachnie pod spiżarnią.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:06, 27 gru 2017

Do góry
A wracając do sedna czyli ogrodu ...albo nie bo jeszcze bym chciała szklarenkę i torebeczkę i ogrodnika - oj wiele jeszcze mam chcenia to chyba już na kolejną choinkę

ale ogród dziś, w ub roku też było ciepło ale nie aż tak bardzo

wycieczka z aparatem przez ogród
kalina sztywnolistna

cis ma udawać fontannę

przy studni dziś działałam obok konkretnie

ustawiłam donicę - na deklu ustawiłam kostki i zasypałam żwirkiem, donica też wypełniona do połowy żwirem i pisakiem, jutro dosypię kompostu i obsadzę gałązkami a na wiosnę dylemat stokrotki czy bratki

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 16:47, 26 gru 2017

Do góry
Aga, mam nadzieje, ze wasze koty bardziej mądre niż mój. Ten to same szkody niesie ostatnio - niczego nie można zostawić na wierzchu: wszystko zrzuca i zbija Stąd dodatkowe środki zabezpieczające przed rudzielcem

Co do pogody - nie powiem, żebym bardzo lubiła zimę, ale ze dwa tygodnie śnieżnej aury by się przydało. Na razie, jak widzisz, mamy pogodę w typie angielskim. Powiem więcej - mocno zaciąga wiosennym oddechem

Niektóre róże nadal kwitną, a niektóre nadal zawiązują pąki i zamierzają otworzyć kwiatki w najbliższym czasie (matulu, mamy grudzień!):

Kwitnie i pachnie! kalina bodnantska 'Dawn':

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:07, 15 gru 2017

Do góry
mira napisał(a)
Pokaż zimowy ogród, kalinę.
Jeszcze nie zamówiłam tej rdzy.Nie wiem na co czekam - doigram się.

Ogród jeszcze nie zimowy. Kalina tylko dwa badyle, ale mają pąki kwiatowe. Paniom w szkółce nie chciało się szukać, bo już doniczki leżały przygotowane do okrycia na zimę. Nie wiem, czy też mam ją okręcić? Moje makówki nieźle się prezentują, a po zimie będą w pełnej rdzawej krasie.
Ogród w remoncie 21:13, 06 gru 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Masz na myśli tę wielką kulę pod oknem? Raczej to nie będzie bukszpan a jakiś krzew tak cięty. Chodzi mi po głowie pęcherznica. Widziałam tak ciętą i fajna była. Mam i żółte i bordowe pęcherznice,mogę spróbować. Nie myślałam o obwódce ale może....

Pod to okno diabli wiedzą co dać. Przyszła mi na myśl jeszcze hortka na pniu,kalina compacta albo tuja kulista taka duża-też mam dwie właśnie duże kule .

Też mi przyszła na myśl pęcherznica albo dereń - te mają te przewagę, że dość szybko zrobią taką dużą kulę. Na tuję kulistą odpowiedniej wielkości będziesz musiała poczekać, chyba że chcesz przesadzić z innego miejsca w ogrodzie taka już urośniętą .
Ogród w remoncie 20:52, 06 gru 2017

Do góry
effka napisał(a)
Moim zdaniem z kulami lepiej. Tylko taka wielka kula buksowa bedzie kosztowała fortunę. Hakone all gold lub aureola będą piękne kontrastowały z ciemną zielenią bergenii. Nie chcesz obwódek buksowych wokół tych rabat?

Masz na myśli tę wielką kulę pod oknem? Raczej to nie będzie bukszpan a jakiś krzew tak cięty. Chodzi mi po głowie pęcherznica. Widziałam tak ciętą i fajna była. Mam i żółte i bordowe pęcherznice,mogę spróbować. Nie myślałam o obwódce ale może....

Pod to okno diabli wiedzą co dać. Przyszła mi na myśl jeszcze hortka na pniu,kalina compacta albo tuja kulista taka duża-też mam dwie właśnie duże kule .
Moja bajka 19:06, 05 gru 2017

Do góry
pierwszy atak zimy zaliczony . Teraz wszystko się topi i jest breja.

ta kalina ciągle liście trzyma. Ale twardzielka
...uDany ogród 16:51, 01 gru 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
jakbym nie znalam Twojego ogrodu to bym napisala, ze to z zeszlego roku niegu, cos tam fruwalo w powietrzu ale zaraz sie topilo.

Moja kalina zaczyna kwitnac

Izuniu faktycznie podobne widoki tylko trochę detali się zmieniło
Moje też mają pąki.

Wyciągnęłam staruszka żeby zrobić portret księciu
Czekam na teleobiektyw

...uDany ogród 10:41, 01 gru 2017

Do góry
jakbym nie znalam Twojego ogrodu to bym napisala, ze to z zeszlego roku niegu, cos tam fruwalo w powietrzu ale zaraz sie topilo.

Moja kalina zaczyna kwitnac
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:02, 30 lis 2017
Do góry
Basilikum napisał(a)
czekaj czekaj wyzej jeszcze fotki wstawiam, bo tamte byly z telefonu u mnie w ogrodzie tez kalina kwitnie

moj M na szczescie lubi moje kulinarne eksperymenty. Czasami tylko modli sie przed jedzieniem "Boze spraw, by lepiej smakowalo jak wyglada" hihi

niezwykle mi się podoba to co napisałaś bo u mnie tez zazwyczaj nie wyglada wykwintnie a całkiem dobrze smakuje

kalina juz kwitne??? chyba to New Dawn - ja taka kiedys sobie kupiłam i w drugim sezonie wymarzła ...nie doczekałam kwiatów a ponoc ładny zapach maja kupiłam na pocieszenie angielskie ... te tez maja cudowny zapach tyle ze w maju
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:48, 30 lis 2017

Do góry
juz wstawilam wyzej moje fotki

moja kalina jak widac dopiero zaczyna, te na fotkach tych pierwszych to kalina kolo poczty w miescie, zakochalam sie w niej i na wiosne kupilam swoja wlasna moja dopiero rozwija paczki. Troche mala jeszcze jest do tej pocztowej nie dorasta ale coz poczekam a tym czasem ciesze sie, ze juz pierwsze kwiatki beda lada dzien. Myslalam, ze dopiero w styczniu beda.

To prawda moj M jest wyjatkowy
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:42, 30 lis 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
czekaj czekaj wyzej jeszcze fotki wstawiam, bo tamte byly z telefonu u mnie w ogrodzie tez kalina kwitnie

moj M na szczescie lubi moje kulinarne eksperymenty. Czasami tylko modli sie przed jedzieniem "Boze spraw, by lepiej smakowalo jak wyglada" hihi

Hehe, Twoj M jest wyjatkowy

O Twojej kalinie pisalam, ze pieknie kwitnie. Ja nie mam niestety i na liste chciejstw zapisalam na razie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:40, 30 lis 2017

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:37, 30 lis 2017

Do góry
Torebka cudna Ci wyszla

Ciasto z fasoli? Chetnie bym takie sprobowala. Niestety, tylko ja z mojej rodziny lubie probowac nowosci. Ostatnio zrobilam falafel i Hirsotto, czyli rosotto z prosa z warzywami i zarowno M jak i corcia krecili nosami.

Pieknie kwitnie kalina. Warto miec jakies o tej porze kwitnace drzew w ogrodzie. Do wiosny jakby krocej
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:31, 30 lis 2017

Do góry
Bylam dzis w miescie po igly do maszyny i wypatrzylam, ze kwitnie juz kalina.

po powrocie pobieglam do ogrodu sprawdzic co robi moja i

Kiedyś będzie tu ogród 16:58, 24 lis 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Asiu z montany jestem bardzo zadowolona. Piękna, bezproblemowa i cudownie się przebarwia. A krzew o który pytasz to zwykła kalina koralowa 'Compactum'.

A jak Montana wygląda wiosną Aniu?

Poczytałam O tej kalinie i podobno można ją ciąć. Zastanawia mnie czy nadawała by się na niski żywopłot,taki ok metra albo mniej. Kiedyś miałam taką małą kalinę ale bardzo słabo kwitła i w końcu się jej pozbyłam. Teraz szukając informacji o tej twojej doszłam do wniosku że to była kalina nanum a one właśnie sporadycznie kwitną i owocują.
Kiedyś będzie tu ogród 09:11, 24 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Swierki niekoniecznie
Ale cyprysiki jeszcze bardzo lubię
Hm... cyprysiki mam tylko trzy...

sylwia_slomczewska napisał(a)
To wielbicieli sosen jest więcej bo i ja z Emem się zapisujemy, choć większość naszych jest nn.
Fotki z korą cudne, ale powiedz mi czy kalina takie listki cały sezon miała? Czy dopiero teraz jesienią? Bo jeśli wcześniej też to ma chyba jakieś niedobory pierwiastków
Sylwio ale która kalina???
PS o to zdjęcie chodzi?

Bo tak teraz się dopatrzyłam, że odpisałam Asi i wstawiłam tą fotke.. i mogło wynikać, że to kalina. Ale to mój nowy nabytek (a w zasadzie nabytki) -klon pospolity 'Columnare', jeszcze w donicy. w przyszłym sezonie je dokarmię.
Kiedyś będzie tu ogród 08:59, 24 lis 2017

Do góry
To wielbicieli sosen jest więcej bo i ja z Emem się zapisujemy, choć większość naszych jest nn.
Fotki z korą cudne, ale powiedz mi czy kalina takie listki cały sezon miała? Czy dopiero teraz jesienią? Bo jeśli wcześniej też to ma chyba jakieś niedobory pierwiastków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies