Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 22:09, 06 maj 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Cudne "obrazy" malujesz kompozycjami, a jak musi pachniec, dobry pomysł z tymi bzami w jednym miejscu, musze pomyslec bo mam takie jedne a sadzonek lilaków pełno no za wyjątkiem ciemnego. Pięknie, lubie takie naturalne nasadzenia i tyle kwiecia. Piękna jest ta azalia różowa z tym pomaranczowym oczkiem, znasz nazwe może? U mnie też tuje chyba suszy nie przeżyją i martwie się o wiąz bo cos dziwnie wygląda Pozdrawiam
Tyle miłych słów, że aż mnie zatkało, nazw azalii nie znam. Mam je już dość długo, tylko u mnie słabo przyrastają, dobrze że w ogóle rosną i kwitną. Czytam w kilku wątkach o panującej suszy, zazwyczaj wiosną to padały deszcze a w tym roku nic, tylko słońce i suszący wiatr.

Dorota123 22:23, 06 maj 2018

Waclaw napisał(a)

Klękajcie narody!!!
Kopiuję do wykorzystania
Rozglądaj się po ogrodach znajomych, może mają tawuły, bzy, kaliny zrobisz wtedy bezkosztową rabatę. Ja swoją kalinę ukorzeniłam sama. 3 lata temu urwałam 3 gałązki zielone ( jednoroczne) w maju i włożyłam do wody. Ukorzeniły się wszystkie i ładnie rosną, jedną wydałam a dwie mam w ogródku. Czasem nawet takich dużych bukietów się nie dostrzega, a co dopiero mały bukiecik.

Ukorzeniona przezemnie kalina, ja mam bardzo dużo roślin które sama ukorzeniłam.

Rench 23:29, 06 maj 2018

Ale już pięknie u Ciebie. Montana zjawiskowa.
Rench 23:29, 06 maj 2018

Kupowałaś nowe róże?
ElzbietaFranka 23:48, 06 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Dla tych widoków nie mogę doczekać się wiosny Czy chodzi Ci o ten powojnik? To Montana Rubens, pierwszy raz mi tak ładnie zakwitł. W ubiegłym roku zmroziły go majowe przymrozki.

Ja nie moge Dorota, ale powojnik. Jak on zakwitl to wszystko powinno kwitnąć tej wiosny.
Kupilam tez montane wsadze do ziemi po Zośce.
Rulon to floksy.
Ide jeszcze ogladac u ciebie
ElzbietaFranka 00:01, 07 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Znowu przesadzasz, Twój ogród to perełka jakich mało. Pokazuję tylko lilaki w kółko, chyba jestem zaczarowana ich zapachem i widokiem, bo tylko one mi w głowie.

Dorota bzy powalaja. Zawsze je lubilam, mam 3 krzaki ale nie takie dorodne jak Twoje. Jak przyjade do domu to wyruszam w poszukiwanie bialego i ciemnego bordowego.
violaskom 19:47, 07 maj 2018

Dorotko, kolory u Ciebie jakby to była pełnia lata. Uwielbiam bzy i ich zapach. Ten biały jest śliczny. Azalie tez piękne. Musi cudownie u Ciebie pachnieć!
Pola 20:27, 07 maj 2018

Dorotko, piękne bzy też je bardzo lubię, nie mam ich w ogrodzie bo rosną u sąsiadki
Masz bardzo dużo pięknych kompozycji
danuta_szwajcer 23:43, 07 maj 2018

Ale masz cudny ten powojnik, chyba się skusze bo zawsze myśle, że nie na nasz klimat ale widać jak pięknie Ci zakwitł, masz go w jakimś ekstra osłonietym miejscu? Azalie masz piękne Pozdrawiam U mnie też susza
yolka 17:42, 08 maj 2018

Rubens masz prześliczny, a lilaków jak w arboretum.
Tak wygląda moja pełna glicynia, tylko liści za dużo, cóż taka jej uroda