Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:55, 09 lis 2013

Do góry
Perukowca mam , bordowego, słabo zakwitł w pierwszym sezonie... Licze na duuuuużego pudla za rok
Macham Anulka.

Ps przecież wiesz że na ból mięśni najlepsze jest ponowne skatowanie się......
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:48, 09 lis 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, o jukach mowa, to coś powiem na ten temat. Mam trzy, wszystkie mi kwitną i naprawdę mają okazałe kwiatostany. One kochają słońce i trzeba im dodać wapna. Ja daję co roku garstkę dolomitu. Mam za to inny problem, często dostają grzyba i mają wtedy brzydkie liście. Nie wiąże na zimę, ale usuwam wszystkie chore i suchye liście. U mnie ciepło, ale pada. Cóż listopad to listopad. Ja pozdrawiam cieplutko.

Ha ha kolejny głos za jukami, które będa na szarej rabacie z kostrzewą sina i lawendą oraz dolomitem do tego tylko bordowy berberys jako skarpeta pod grabami Wszystko bedzie roslo na skarpie na ktorej przez calutki dzien jest słońce, ha ha. A jednak jukę będę miala
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:44, 09 lis 2013

Do góry
Jezu mam natchnienie z jukami.... Posadzę przed płotem z niebieską kostrzewą i miskantami zebrinusami. Przyjmę każdą ilosc juk w swoje ręce!!!!! Jak ja kofam Twój wątek za takie inspiracje
Lecę czytać dalej!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:40, 09 lis 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)
No właśnie Danusiu, te cyprysiki kulaste będą w doniczkach, czy gruncie? mam też takie dwa i zamierzam schować na zimę, chyba

W donicach i juź czekam na inspirację Xmas coby kopiować
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:39, 09 lis 2013

Do góry
Bosze... Jak cudnie.... Jak ja lubię geometrie.... Na widok kul ścisnęło mnie w dołku, tak jak pisze Asc aż człowiekowi coś drga w środku. Jest tak pieknie, że nie sposób tego wyrazić. Dobrze, że mamy Izę, ktora nas reprezentuje słownie

I powiem za Sebkiem JAK ŻYĆ , GDZIE MIŁOSIERDZIE.... A ja dodam jak dożyć do wiosny w oczekiwaniu na możliwośc wykonania rewolucji u siebie w ogrodzie....

Nie mogę się doczekać na tę grę szarosci na żwirku. I w żaden sposób i nic mnie nie powstrzyma przed kopiowaniem ha ha wykroję sobie jakiś kawałek trawnika

Ps jak ktoś poczyta nasze grypsy ogrodowiskowe: bendom, bosze, oczów to chyba nie wie jak to zinterpretować . A my tak KOFAMY te slówka
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 11:26, 09 lis 2013

Do góry
Leida napisał(a)
Madżen,

Ja tez sie zapisuję z Wami.

A nie mogłabys nagrać jakiegoś filmiku poglądowego co zrobic, żeby byc gibka taka jak Ty. No nie taka, bo Twojej gibkosci nie mam szans dorównać ale chociaż troche moze bym poćwiczyła.

Jakiś zestaw ćwiczeń poza przysiadami poprosze!
Bo na stoku to moze być za późno w moim przypadku.

Macie juz zabukowane jakieś miejsce? Bo jak mam jechac to juz chce przynajmniej z Wami mieszkać.
A swoją droga bedę miała miejsce w pokoju jak ktos będzie potrzebował pary. Bo mój M. mnie oprotestował więc pewnie jak zwykle bedziemy w stałym Trio.

Lejda ja systematycznie dwa razy w tygodniu ćwiczę jogę i od jesieni a wlaściwie od zakończenia sezonu ogrodowego biegam.....
Weź przykład z Asc zaczela uczęszczać na pilates. Wg teorii Ani 3 x w tygodniux przez 3 miesiące należy ropoczać przygotowania do sezonu narciarskiego. I to jest 100% racja, bo moja kontuzja 15 grudnia ubiegłego roku wynikała ze słabego przygotowania ciala.....wydawało mi się, źe aktywnośc raz w tygodniu wystarczy.....
Polecam pilates jesli ktos mial dłuższą przewę w ćwiczeniach, bo mniej w nim wymachiwania nogami, wiecej napięcia i wytrzymalości nóg jak u baletnic.
Oczywiscie nie wspomnę, że najlepsza jest joga.... Bez problemu po 8 miesach ćwiczen zginam moje uszkodzone kolano, nie wspominając o akrobacjach na chorej nodze, ktore muszę w czasie jogi wykonywać
Liczę, ze w pelnej formie ale w zabezpieczeniu w ortezie pojeżdżę z Wami
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 11:19, 09 lis 2013

Do góry
Beata73 napisał(a)
Kochani proponuje Wille Joanna www.pokoje-joanna.pl/

blisko do wyciagu i do term czyli dla każdego coś miłego. Pozdrawiam i czekam na opinie

Super, dzięki za odzew. Czy inni miejscowi (Małopolska, Śląsk) mogą zaproponować dobre lokalizacje w dobrych cenach. Warto byłoby być w jednym ośrodku lub blisko siebie.
Ja z pewnością przyjadę w piątek wieczorem i wyjadę w niedzielę po południu.

Termy są ważnym atutem, można się po nartach pomoczyć i zregenerować

Niestey zupełnie nie znam tych terenów narciarskich bo albo szusuje na Dolnym Śląsku /Czechach albo w Aplach.... W Tatrach i okolicach wstyd sie przyznać nigdy nie jeździłam....
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 11:16, 09 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a jak Wam powiem, że jednak przyjadę to się zmartwicie?

Ja już się baaaardzo ucieszyłam
Rododendronowy ogród II. 11:12, 09 lis 2013

Do góry
Ufff ale miałam zaleglości!! Poczytałam o sójkach i srokach, poogalądalam rudzielców : wiewiórkę, liscie buka i modrzewia. Ślicznie i ciekawie u Ciebie na wątku przez caly okrągły rok
Pozdrawiam Bogdziu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:57, 09 lis 2013

Do góry
Aga ja się nie boję o cebulowe. Dwa lata temu w tę mrożną masakrycznie i bezśnieżna zimę do 24 grudnia była wiosna. Pamiętam jak odbierałam rodziców w święta i lał deszcz. Pierwszego dnia Świąt zmroziło tak , że było w ciągu dnia -10 stopni.... Przed świętami wszystkie cebulowe wyłaziły z gruntu jak szalone ale wiosną i tak była eksplozja kwitnienia. Jeśli cebulowe zaczynaja mocno roznąć sypię na nie (po ochłodzeniu) grubą warstwę kory i nic się z nimi nie dzieje.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:52, 09 lis 2013

Do góry
Gosiu szybka jesteś jak strzała A kiedy ty znajdujesz czas aby pracować zawodowo, bo czytałam że pracujesz??? Czy masz teraz przerwę na dziecko?
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:47, 09 lis 2013

Do góry
Jak przyjemnie się czyta o planach Syli, rozważniach Robaczkowych o rożach i dylematach Zielonej
Macham dziewczynki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:47, 08 lis 2013

Do góry
Po dłuższej nieobecności - nadrabiam. Pootwierałam sobie mnóstwo okienek i tak skaczę, w pewnej chwili patrzę, a tu Madżenka coś u siebie zmienia, ale miejsce całkiem nie jak u Niej - lustro, zielony dach, brama, a to u Was takie cuda nowe się dzieją. Kostka w pierwszej chwili mnie zmyliła, na szczęście szybko się ogarnęłam, gdzie jestem i zachodzę w głowę jak już to miejsce się zmieniło - wydaje się, że jest tam duża przestrzeń. Z niecierpliwością będę czekała, jak pięknie to zmienicie.
Pozdrawiam
Pszczelarnia 06:43, 08 lis 2013

Do góry
Przemawia do mnie teoria puzle i wybrzuszenie

Plan rabaty bylinowej imponujący, lato 2014 naleźy do niej!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:39, 08 lis 2013

Do góry
Irenko świetnie domek wygląda, z tego powodu wybaczymy Waligórze jaśminy?
Głogowniki mnie zachwycaja. Jesli kiedyś padna moje laury to kupię sobie takie głogowniki.czerwone przyrosty są niesamowite.

Ja sie dzisiaj obudziłam o 4:30...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 06:30, 08 lis 2013

Do góry
Cieplutko u Ciebie Karola, oj cieplutko!
Wenezuela w świetnej cenie, bierz, nie zatanawiaj sie!
Ogród Magdalenka 00:14, 08 lis 2013

Do góry
Izuś ... Madziu ....Aniu ... Marzenko ... Jolu... Sebek... Justi... Madżenka... Margarete ... Irenko ...
dziękuję Wam za odwiedziny i pozdrawiam cieplutko
Ogród cioci 22:27, 07 lis 2013

Do góry
Dziękuję , lęcę obejrzeć
Ogród cioci 22:21, 07 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Właśnie jak mi będzie zimno to obejrzę

Gosiu.... Czy Ty wiesz , że ja nie oglądałam tego odcinka.........??? Takie niedopatrzenie powinno być karalne....... Czy podasz mi numer odcinka aby sobie w necie obejrzała?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:59, 07 lis 2013

Do góry
Sbuśkam . Mimo że mnie nie czeka matura mam słabszą formę... Natłok obowiązków, krótkie dni i brak pracy w ogrodzie przytłaczają mnie..... Dzisiaj mam straj włoski i nie zabrałam komputera z pracy Wieczorami biegam (nazwałabym to raczej marszobiegiem...) to poprawia nastrój
Sebuś jesteś pilnym i zdolnym uczniem zatem matura to będzie formalność. Nie powiem że sie nie stresowałam.... Ale poszlo jak z płatka pomyśl, że za pół roku będziesz prawie studentem a to najlepszy czas dla ciebie oby do czerwca !!!!

Zima jest fajna gdy sie jeżdzi na nartach w styczniu będzie wspolne szu szu ja chyba też wezmę deskę i bedę sie na niej uczyć jeżdzic :

Pscudowna wiosna u ciebie!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies